Sunday, December 30, 2007

Sundae on Sunday

Dah lama tak keluar petang jalan2.... akibat boring sgt kat umah.. hubby kena bawak aku jalan coz dia puas main basikal saturday n sunday. Kiranya sbg ganti rugi la ni aku terperap .. hahaa. Apalagi.. singgah drive thru order prosperity burger n choc sundae... so yummy... destinasi taman tasik titiwangsa... memula tak plan.. kalo tak leh bawak racket badminton.. tp dah kuar umah baru teringat malasla nak patah balik.... sampai sana pun dah kul 6 lebih nak parking pun susah..ramai sgt makhluk tuhan.. :p . sambil makan n jalan2 teringat situ ada tempat reflexsiolgy step... aduihh sakit gak kaki lama tak pijak menda tu..adala dalam 20 minit.. huhu ... hari pun makin gelap senja nak berakhir apalagi balik umah la....mmm tak best tul.. sekejap je rasa apapun we all tetap happy!!! ye haaa.....

Sehati berdansa.... fav



Dah agak diorg ni menang.. sweet couple... every week mmg tunggu program ni.. Dengan membawakan tarian berentak joget dan samba, pasangan romantis itu berjaya membawa pulang hadiah yang berjumlah RM200,000 yang merangkumi sebuah kereta BMW Mini One (1.4cc), pakej bulan madu ke Paris, Perancis serta trofi. Bukan itu sahaja, mereka juga berjaya mengumpulkan wang sebanyak RM15,000 untuk disalurkan ke rumah kebajikan yang mereka wakili iaitu Persatuan Kebangsaan Kanser Malaysia. (utusan mingguan)

Sponge bob..


ni mesti minat gilerr kat cartoon sponge bob ... keta dia everything sponge bob.. but soryla snap pic ni mlm gambo tak berapa clear n tah keta sape gaknya.. tp aku tgk mmg unik bukan senang nak jumpa ni... tak taula owner dia lelaki ke pompuan.. dalam keta tu everything theme spoge bob tu tak pelik color body n siap ada pic sponge bob sanggup dia cat body tu skali... hahha.. aku jumpa keta ni kat cheras masa gi umah my cousin....pelik... pelik.. minat org mcm2 kan..

family gathering... jalan-jalan cari makan

Restoran satay kajang Hj samuri our destinantion.. last week ramai family turun kl.. my mum , mak ngah n mak yah family's... best n seronok sgt..siang tu diorg gi mandi kat sunway lagoon... malam lak cousin aku ajak pekena satay kajang dia nak belanjer.. hehhe apalagi jom ajer la... leh bawak diorg ni skali jalan2.. tp tak best mak dtg sorg je.. abah tak suka jalan sgt lgpun dia keje.. em takpela... miss u so much mak!!!! aduihh rindu lak kat mak aku ni... nak nangis lak rasa.... hahahhahah

candid..


hehehe... ni keje encik rizal... time meeting sempat pulak dia...snap our pic then bluetooth to me... nampak nya kak G bz je tu... ke kak G perasan dia kena snap.. heheh .. ...

YTM DPMM DAN YTM PENGIRAN ANAK ISTERI PENGIRAN ANAK SARAH &KID


Tengok dahlah hartawan, dermawan, bangsawan, tak heranpun dukung anak turun kapalterbang, tak payah bibik ker maid ker helper ker, so yang takder maid tu janganlah rasa gah mana, sebenarnyer jaga anak sendiri lebih indah dan manis....so, it is a great thing to carry your own baby....


This is a very good article. Not only about the hot water after your meal, but about heart attacks

The Chinese and Japanese drink hot tea with their meals, not cold water, maybe it is time we adopt their drinking habit while eating.For those who like to drink cold water, this article is applicable to you. It is nice to have a cup of cold drink after a meal. However, the cold water will solidify the oily stuff that you have just consumed. It will slow down the digestion. Once this 'sludge' reacts with the acid, it will break down and be absorbed by the intestine faster than the solid food. It will line the intestine . Very soon, this will turn into fats and lead to cancer. It is best to drink hot soup or hot water/tea after a meal.
A serious note about heart attacks - You should know that not every heart attack symptom is going to be the left arm hurting. Be aware of intense
pain in the jaw line.
You may never have the first
chest pain during the course of a heart attack. Nausea and intense sweating are also common symptoms. 60% of people who have a heart attack while they are asleep do not wake up. Pain in the jaw can wake you from a sound sleep. Let's be careful and be aware. The more we know, the better chance we could survive.
A
cardiologist says if everyone who reads this message sends it to 10 people, you can be sure that we'll save at least one life. Read this & Send to a friend. It could save a life. So, please be a true friend and send this article to all your friends you care about.

this article from my fren shah fizal thru email....so to all my fren jaga2 la kesihatan korang yerrr....:P



Tuesday, December 25, 2007

Guoman hotel PD....





desert..

tempat ni ok gak.. .. 5 star.. tp biasa je kot rasa... kat sinila kepala aku kusut... pegi sana tp hati tuhan je yg tau... tension, stress..betul2 brainstomingla... tahap kusut sampai rasa nak resign je.. hahhaha... yerla nama pun gi keje bukan jalan2 saje... hmmm sabar je la... tahun baru, tanggungjawab baru.. everything change.. rasa cam mimpi.. ya Allah.. harap2 aku makin tabah.. kuat semangat.... aminnn

hidayah again....

.mulut penuh... ntah apa nak dicakap...
scaf cantik ada tanduk butterfly...
dalam keta pun tak tau diam... tepuk tgnla nyanyi2... mcm2 keletahnya

si mata bulat........eeeeeee geram... nak gigit2....
tgk apa tu cyg....
tak padan kecik nak jugak makan satay...

gigi songet suka isap puting...


ceria hidup rasa layan dia ni... lupa segala benda yg kusut dalam kepala... baru setahun 5 bulan tp bijak... ajar 1 benda cepat ingat... suh baca doa makan dah kata aminnn... mcm2 la keletah dia.... my aunty dtg kejap je 2 hari ngan mak aku skali ... bawak diorg jalan2, shopping, seronok belikan brg2 tuk dia... rasa cam anak sendiri lak... sampai dia pun taknak balik asik sebut2 nama aku.. hahha.....

Sunday, December 16, 2007

Ohhhh... My CAR????



Sukan extreme my hubby skit sebanyak telah melibatkan ketaku.. adoii.. jangan jahanam sudah.. aku mesti check jgn ada calar2.. hehehhe... gara2 keta dia masuk workshop lerrr ni... sempat tgk tempat extreme bike ni tah apa ke nama trek ni ( kat stadium mini shah alam tu)... hmmm bahaya gak. ada sorang mamat tu mmg handal la.. main jumping2 tak pakai baju lak tu.. bila jatuh badan diaa berdarah2 still relax je.. mcm tak de apa. aku yg tgk takut darah penuh dah belakang badan dia... my hubby apalagi konon nak try tak padan ngan kaki berbalut.. sempat la singgah cubitan kalo nak try... jalan pun still berdingkut2. ada hati nak try ada gak masuk wad kang...... ni alamat nya 1 hari nti sure dia mesti try punya.. hmm.. tak tau nak kata apala... dah hobi dia...

malaysian drift...

video video


Action2 malaysian drift... my weeknd saje jalan2 g shah alam... nak balik jalan mcm jam... rupanya diorg tgk ni lerrrr.. stop jap... mari tonton.. hehhehe.... igtkan keta camana... tgk2 alamak leh tahan gak keta lama ni... hihi... apapun enjoy this video.... hihih

Malaysian spagheti...

menu this weekend.... heheh... fav my hubby... popular with the name laksa mee in my hubby hometown. another name mee pangkor... mcm ala2 spagheti malaysia la... baru belajar... sedap gak... hubby kata lulus... hehehe... belajar from my mother in law la... senang ajerr mee tu import dr pantai remis..:p.. kuah sup. kacang panjang goreng, n paling utama sambal tumis udang tu... hmmm sedap... sesapa nak cuba ... try la resepi ni.. sedap... tp kalau kat kg hubby makanan ni dibungkus dlm daun pisang lg sedap bertambah aromanya n dimakan masa bfast...huhuhuhu

Saturday, December 15, 2007

akibat HOBY yg extreme.......

extreme

ni lerr padahnya akibat hoby nya yg extreme extravaganza tu... hahhaha.. ni semua teruja akibat baru beli basikal kona dia tu, seluar n helmet fox dia...main downhill.. percubaan pertamanya yg hampir riuk tu... dia main mauntain bike kat mount kiara tah camana salah step jatuh ..lengan luka byk.. kaki seliuh n bengkak.. balik apalagi kena urut cow piow ngan aku.. ( yerlerr urut dgn emosi sbb aku dah sound byk kali psl hoby dia ni)... hehehhe tahan skit la jgn meraung ek kena urut... heheeh masa ni la aku duk pekena sekali... hehehe sory arr abg teremosi lak...khekhekhe...peluang..peluang...

JOM HEBOH





Hari tu gi shah alam sbb hubby nak gi tengok basikal baru dia. balik tu kitorg singgah jap kat stadium melawati tu.. saje jalan sbb ada jom heboh.. tp dah lewat mlm dah kul 12... still ramai org.. but yg jualan dah tutup yg ada pun fun fair la... kalo siang mau susah nak parking tu dah tgh malam apa yg ada je la. lgpun kalo siang sure panas n crowded tu yg malas tu...

gerun aku tgk diorg naik flying coaster ni.. menakutkan.. ada 1 trip tu kelakar.. dalam tu ada org jerit..."tolong.....tolong..." hahha dah tau takut tu buat apa naik... mcm aku dah serik sejak naik roller coaster kat gentinng... sampai turun tu muntah2.. sebab pening, takut semua ada...hahhaha kelakar... yg pusing2 tu pun laju ada gak makcik2 n pakcik2 yg naik..maybe diorg pun nak happenong.. bukan org tua je kan........apapun kitorg jalan2 n tengok2 je la mlm tu ramai mat rempit n minah2 rempit ajer la..hahahhahah

Kolej JATI.... dlm kenangan

alamak nampak blok F lak...padahal nak amik gambo blok E... dlm keta... tak sempat snap.

Kolej JATI... sweet memories... tempat pertama kolej aku masa study kat uitm...bukanmcm hostel biasa... like mcm umah flat la.. ada 3 bilik... ada hall... dah mmg mcm rumah la .... tu yg best kalo duk kolej2 dalam mmg of course dorm or room hostel la... tp nila bertuahnya dapat duk jati... .. ingt lg, senior2 ragging kitorg masa suaikenal kat situ.. tension aku... mcm2 kena buat... kena nyanyi kena mcm2 la.. tp tu la ni jg kenangan yg palin g manis sebenarnya... mmg ada yg tak tahan nangis2... tp alhamdulillah so far aku ok... tp masa duk situ aku 'homesick' demam gak 2 minggu.. mana taknya tak penah duk jauh dgn mak abah.. seksa yg amat aku rasa... hahahha... nsb baik masa tu ada sorg cousin aku amik Hot cat... senang skitla tp pun tak best sgt sbb dia lelaki.. kalo nak balik kg je skali ngan dia.. sbb mak aku pesan mcm2 amanat kat dia... hahahha..

blok E bilik 3206 aku ingt lg..wahhh kuat gak ingatan aku ni..heheh situla bermula segalanya.. sebilik ngan ecah budak JB..lincah talkative tp sgt baik hati... tah mana minah tu sekrg kata dah jd painting artist.. dia tu pun mcm2 cerita... selalu gaduh ngan mak guard sbb dia ni tak suka protokol.. ari jumaat n isnin semua kena pakai baju kurung... tp dia ni selamber bantai pakai jeans... mak guard rohani, salbiah.... semua geng gaduh dia...hahaha.. kelakar.. ecah..ecah... ramai lg dlm umah tu... aton, imah, fae, fuza, farah, nor n saidah.....

kolej jati mmg best.. 2 blok je siswi punya... 4 lg blok siswa... dining room kitorg share... tu yg syok depa kata... sambil makan cuci mata tgk awekss... hahahha... masa tu tak kenal lg hubby aku part1 tu.. kenal kekawan cam tu je... dia duk blok C.... lgpun kekadang dia selalu balik selayang or sg. buloh n masa tu dia ada aweks lain sbb we all lum couple lg...hihihi...... apalagi citer ngan kolej jati ni...mcm2 la.. tp aku kira beruntung la dapat duk situ.... sebab akula batch perempuan yg akhir dapat duk situ... pastu semua siswi kena pindah duk kolej2 dalam like kolej kenanga, seroja, mawar, delima, teratai... perindu (siswa)......sebab kolej jati dah jadi kolej siswa... apapun shah alam dlm kenangan...



Monday, December 10, 2007

Anak cikgu Fatimah dah kawin.... Wedding Sharifah aleya-ashraf




Ceria cikgu fatimah dapat menantu

semoga berbahagia aleya....
venue hotel legend
9 dis 07
9 pm
Setelah Leya-Ashraf diarak oleh keluarga pengantin perempuan ke pelamin, majlis dimulakan dengan bacaan doa bagi memberkati kedua merpati dua sejoli ini dan diikuti dengan upacara merenjis atau menepung tawar. Bapa saudara Leya, Datuk Seri Syed Hamid Syed Jaafar Albar turut dijemput menepung tawar kedua mempelai Bagi Aryana yang merupakan adik bongsu Leya, beliau membuatkan suasana menjadi agak suram apabila memesan Ashraf supaya menjaga Leya dengan baik sebagaimana Leya menjaganya sejak dilahirkan lagi. Selepas itu majlis bertukar kepada suasana suram dan kadangkala melucukan apabila kedua ibu bapa dan tiga orang adik Leya memberikan ucapan yang cukup bermakna buat kedua pasangan tersebut. Dapat dilihat air mata bergenang di mata Leya yang merupakan puteri sulung kepada pasangan pelakon Fatimah Abu Bakar dan Syed Zainal Rashid Syed Zainal Abidin al-Yahya ini mungkin merasakan permulaan hidup yang berbeza dari dahulu bersama keluarga barunya dan bakal menempuh tanggungjawab yang besar dalam mahligai yang baru dibina ini.
Antara ucapan daripada adik-adiknya iaitu Sharifah Amani, Sharifah Alesya dan Sharifah Aryana yang lebih menarik perhatian tetamu yang hadir adalah ucapan daripada Amani atau Nani dengan mengatakan Ashraf bukan sahaja memiliki kakaknya malah dia turut menjadi hak milik mereka bertiga. "Kak Leya adalah abang, kakak dan teman kami sejak kecil. Jadi kasih sayang ini akan bertambah dan dikongsi bersama abang Ashraf pula. "Kami sangat rapat antara satu sama lain sehingga kedua-duanya mempunyai sifat yang sama iaitu takut ular. Saya doakan semoga berbahagia dan dapat anak yang ramai. Love you so much," kata Nani.

Sunday, December 9, 2007

Pertandingan mencipta motif Seri Hendon... Piala Seri hendon...(khas untuk allahyarhamah datin sri Hendon)

ahaksssss berangan je ler aku...

Permaisuri agung..
the champion is......
Fesyen show....
dinner..

With farahin...so sweet n friendly...
Nervous... tunggu result...show by model..
show of my songket...pink colour..Motif bunga tradisional-bunga melur
Selendang songket....sijil n sumbangan saguhati $$$$...hehehhe
NORA...
with en safuan org kuat pertandingan dr TV3
Barisan finalis n bos ku kak ton n puan badar organizer tv3

dapat tumpang pegang pun jadila....hehehhe



16 November 2007
Venue : Legend hotel
8.30 pm


Dah berakhir dah pun penantian kami..... mcm2 dugaan nak ke final ni ... walopun saguhati aku tetap puas hati dpt jugak ke final dr 150 penyertaan. n aku gak antara top 3 yg tepilih untuk juara.. tp nasib kurang menyebelahi... takpela rezki lain kali ....hehhehehe....tp puas hati gak coz juara terpilih antara staff2 ku.. Kak nort.. congratulation to u.... mengaharum kan nama jurusan kami...n thanx jugak pada bosku kak ton with her husband... byk membantu dr mula hingga selesai.......terbalas segala titik peluh bersama susah senang hingga ke akhirnya...
Powered by Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Exchange LINK...

    Your Link/

Disclaimer

Dilarang mengambil apa-apa jenis bentuk peniruan di dalam blog ini tanpa persetujuan tuan Tanah ya.
 
Copyright 2014 Reserved to Lakaran Hatii © Design By Cik Nurfarah