Sunday, March 30, 2008

.. Syoknyerr Shopping :P

Lanjutan citer dari Hari Kraf .. aku dah bershopping.. setakat ni aku shopping baju batik dulu.. yg lain2 maybe hari lain lak. Memula round semua tempat satu persatu.. ada yg murah, mmg ada yg mahal. Kena survey dulu kalau tak rugi beb terbeli mahal tp tak lawo. aku ni mmg agak cerewet sket bab2 ni.. aku tak suka colour2 yg banyak.. just corak2 simple. warna 2-3 colour je.. baru nampak muda sket.. hihi perasan jap.

Dah puas round semua kedai n survey harga.. Ha tgk ni dapat 3 helai skali. Bukan apa beli ni pun aku rasa setahun sekali je. kang hari kraf tahun depan lak baru aku nak beli batik lg. Apa taknya gomen kan kena pakai setiap khamis dah letih aku nak rotate baju batik ni.. kalau ada apa2 even senang skit kalo byk choice..


.. Yang ni aku dapat best price.. hihi.. kena pandai tawar menawar la lg pun kakak tu dah biasa n kenal. siap la aku duk bersila kedai tu belek2 punya belek tawar punya tawar hmm puas hati sgt. Sebab ada kedai yg jual agak mahal sampai 8++.. hmmm mahal sgt tak larat lerr nak membayau. but yg ni ok la puas hati dapat kain CDC (crepe de Chine) n kain Siffon. yg satin biasa tu dah ada.. so try kain ni lak.. senang skit iron. heheh.. mmg geram tgk yg lain2 tp kang sampai cukup bulan gigit jari lak.. ada gak minta subsidi kat hubby.. hehehhe.. apapun kawan2ku, leya, haja, iyra mai la bershopping.. hihi :P..

10 bebelan kawanku:

Aleeya said...

yg kaler kuning tu cantek...:))

yg dua lagi tu ..tak nampak cam batik sgt yer...?corak ape tu yer?

ida.. said...

leya yg 2 lg tu batik jugak.. fesyen baru... teknik brush...

mai la shopping sini weekend nanti..

umie@kakyong said...

Ida..
umie pun suka yg warna kuning ke oren2 tu....

Nak dtg sendiri tak pandai le ke area sana....

Ida, dulu masa mula2 keje umie keje dgn Batek Msia.... dri BAtek Print sampai la Batek canting... seronok sgt... nnti kalau umie free, akan postkan hasil2 keje umie masa di Batek Msia... hehehe tu pun kalau rasa tak malu le... maklum lahh masa tu dalam th 80an... dan umie tau sejarah Batek Canting moden sekarang ni.... Org Jepun yg ngajar kami pun tak reti nak berbahasa omputih.... hihihi. Dulu2 kalau rasa nak pakai baju batek design sendiri,,,, lukis jer.. pastu terus beli...

ida.. said...

wah bestnyerr ka umie ni pembatik juga rupanya...mmg best kak umie bila mencanting ni syokk bila tengok hasilnya.. ida dulu2 buat batik masa zaman kat uitm.. dah lama tak buat sendiri.. hihi

Yang warna oren tu kain CDC... mmg yg tu la sekali tgk terus berkenan apalagi terus beli.. hehheh

rizal said...

wah wah..
baguih betui jadik penyokong yerr..

dah beli nampak...
ni orangtak beli apa lagi... ingat nak angkut sebarang dua..

ehhh ida dah jumper kerr barang menarik nak bagik hadiah.. carik laaa barang kraf best2..dah jumper beli.. lepas tuu bagik surprise ngan bagi kat staff ikn bilik depan melintang tuuu

hehehehe

=P

ida.. said...

hohoooo... berkias2 bilik depan melintang lak ek... ooo nanti harus kena round lg nih... hehhe mana tau org bilik depan melintang bg i batik ke kan
ehheheh

*SiRibenMerah said...

tunggu sat..
nanti cheq p sana tau..
haishhhhh..
saket le bila mood penyakit shopping neh da mai dah...
lariiiiiiiii =P

ida.. said...

tu lerrr iyra.. ni la virus shopping dah dtg menyerang apapun dah stop dah,,... takut ujung bulan geget jari... hihih

*SiRibenMerah said...

x sempat hujung bulan kot ida..
silap2 hujung minggu je da geget tangan n kaki.. muahahahahha=P

ida.. said...

hahahaaa takpe iyra.. kalo tak sampai ujung bulan mintak subsidi dr hubby... heheheh

Powered by Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Exchange LINK...

    Your Link/

Disclaimer

Dilarang mengambil apa-apa jenis bentuk peniruan di dalam blog ini tanpa persetujuan tuan Tanah ya.
 
Copyright 2014 Reserved to Lakaran Hatii © Design By Cik Nurfarah