Sunday, January 27, 2008

it station... blogging area..


Tagged by abg rizal. This is view of my it section.. kdg2 aku guna mac kdg2 guna pc.. mostly aku guna mac la.. senang n simple je leh duk depan tv sambil wat keje ke, chat ke, ber blog ke, mcm2 la..yang wajib ada remote control n handfon. senang nak tukar2 channel n cuci2 mata if boring. fon pun kena ada senang takyah nak jalan jauh2 if ada call. Pc tu guna gak but kdg2 la sbb dlm bilik kan terperap skit cuma kalo ada benda2 yg takde dlm mac terpaksa gakla aku guna pc tu. selalunya kat situ aku download lagu n leh guna headfon takdela jiran 2 pintu leh dgr lagu skali. nak print apapun senang takyahla aku nak sambung2 wayar cam kalo guna mac.. hehhe..wifi tu selalu gak buat hal.. kdg2 suka offline...yerla bukan salah dia tp server la yg selalu kong.. tu la tempat selalu aku lepak layan blog ke apa.. hehhe.. so now i am tagging few of my fren to see how do their internet working / blogging area?

And the lucky blog are :


didi
leya
haja
kak mek
leo
lan

BBQ nite..!!


Last nite awalnya hubby ajak bos dia makan2 kat umah nak buat lamb steak.. sbb diorg kat sini brape hari je pastu nak balik Morocco smula.. so masa nak jumpa n sembang terhad tu yg ajak mkn kat umah. tapi tiba2 last minit kawan2 yg lain pun nak dtg.. nasib baik beli lebih lamb tu.. nak invite yg lain2 pun dah tak sempat.. .. my guest mlm tu kamil n family ( azila n ajib), yus & solehah, bob yg comey tu, wak, wan, din ( diorg ni xhousmate hubby). semua last minit ptg tu g giant maghrib tu baru marinate tp sempat la perap daging tu sampai lembut... steak hubby ni famous gak di kalangan kawan2 dia ni.. dia suka masak western2 ni.. seronok ramai kawan2 dtg adalak si cilik ahmad jibrel tu.. lg la sonok layan dia.. aku lak cam bibik dah bau lamb la mlm tu duk bakar sampai abis.. apapun puas hati sampai licin semuanya... sape nak rasa lamb steak ni mai la dtg umah.. hehheh

Saturday, January 26, 2008

home sweet home...

Mid pleasures and palaces though we may roam,
Be it ever so humble,
there's no place like home,
A charm from the sky seems to hallow us there,
Which, seek through the world,
is ne'er met with elsewhere. Home, home, sweet, sweet home!
There's no place like home, oh, there's no place like home!
MISS MY HOME!!
John Howard Payne

Simple but i love it...

Tuesday, January 22, 2008

My HERO with his BIKE.. downhill d kemensah

Actually tempat ni nampak extreme.. rupa-rupanya dekat je ngan umah ... leh nampak la dr tingkap kipas lipas tu (hahahha).. sbb selalu sgt g kiara la, ulu yam la, FRIM la.. semua jauh2. sure balik lambat... tu yg buat aku bising kot. :P .. tempat ni agak strategik gak la.. dekat. port dia nak downhill pun byk.. so takyah la aku risau seperti kebiasaannya..:)... tp walopun aku bising2 ke marah2 ke aku tetap support dia punya hobi walopun kosnya agak tinggi. . yang penting dia happy n enjoy with his hobbies. .

( disebalik kejayaan lelaki pasti ada wanita di sampingnya :)

Eye On Malaysia..


Eye on Malaysia... sape gayat tak leh naik.. termasuk aku.. mmg la pegi tp takleh nak naik .. gayat la.. hanya mereka2 yg gayat sahaja yg memahami apa rasanya gayat.. heheh.. hubby tak gayat tp tak syok la kalo nak naik sorg .. ni pun pegi dah lama dah. saje jejalan.. tgkla kalo 1 hari nanti aku rasa nak try.. hehhe... kalo mlm minggu kat bawah tu mcm pesta la.. memacam lak tetiba org jual kan.. apapun just cuci mata rest kan otak g kesana.. welcome MALAYSIA bg visitor la... heheh

Friday, January 18, 2008

bz.. bz.. bz..

sorry lerr lama tak update.. lately bz sgt... awal thn byk aktiviti skit.. outstation lg.. buku penulisan nak submit.. family lg, yang sakit, yang kawin, yg masuk spital, macam2 la.. alhamdullillah tuhan bg kesihatan yang baik tuk aku... sampai kekadang duk kat umah tu kejap2 je... last week kena balik kg. this week pun.. huuhuu loteh la.. rasa nak bersepai tulang... yang pastinya dr minggu lepas muka aku asik lalu highway tu.. penat lerrr.. k la.. nanti sempat aku update.. ada dah info2 tu cuma tak terlayan nak update.... c u later...

Wednesday, January 16, 2008

once upon a SUKAN time...



Tq kat Nor bg gambo ni, teringat lak masa ni.. sweet je semua pakai baju hijau tu.. yg paling best sebab rajawali menang la... hihi... sian bdk2 student tension je... bila ingat2 balik seronok... aku involve netball n tarik tali.. hahah gambo tu taknak masuk sini... malu den tarik kaki sampai terk......g. jatuh saham nanti..hihihi. nsb baik netball menang.. hehe ingat gak last tu bos kitorg ( kak farid) turun padang gak main netball.. hehe bakat terpendam tuh...:P. didi masa ni gambo ko ada jugak..tengokla sbg kenangan... heheh

Sunday, January 6, 2008

Cute slippers...


My cute slippers.. hahah bought at downtown jerr... yg penting cute.. hehheheh

my weekend.. swimming class...heheh

My weekend, turun swimming pool... dah lama tak swim last aritu pun masa mak dtg... harini hubby balik ride dia ajak turun swimming... hehhe ok skitla dr aritu naik lemas di buatnya... hahha.. setakat snorkeling lepas la.. hubby takde hal mmg dia pro dah , lesen scuba pun dia ada. thn ni pun maybe ada plan nak gi scuba dive... tp kena tunggu geng2 dia cukup corum.. sbb ada lg yg still di oversea.. baru seronok gi reramai.. last aritu g pulau kapas... kali ni tak tau lg mana destinasi diorg... apapun enjoy!!!

Thursday, January 3, 2008

Tok Ti di JEDDAH...

Semoga mendapat Haji yg mabrur... amin...

1st january o8

Nothing to do on that day... my hubby apalagi ngan mountain bike dia pepagi buta... tgahari baru balik.. ptg tu boring g jusco... singgah MPH.. belek2 buku syok gak.. dpat 2-3 buah. jalan punya jalan lg singgah kedai scuba tu mcm2 ada.. la ni ada swimming suite ala2 muslimah siap tutup kepala tu.. hubby nak beli tuk aku masalahnya pandai sgt ke aku ni swimming. air masuk idung pun dah tercungap2 setakat snorkeling leh la... hihihi....apapun tahun baru.. azam baru... tp hanya aku yg tau.. hehehhehe



Tuesday, January 1, 2008

Happy New year !!!!

Heppy new year to all... last nite we were celebrate at Klcc. So many people there... huh... mlm tu nak hujan pulak.. nsb baik bw payung siap2.. so masa sblum tunggu countdown hujan dah mula renyai but kami tak risau hehe payung ada.. org lain duk lari cari tempat kami tetap stay di situ juga... :P... manusia ramai yg amat, bukan rakyat malaysia je, yg pastinya mlm t td aku tgk ramai orang arab.. diorg happening sgt sambut dgn kawan2 diorang yg maybe dtg dr negara yg sama... siap berarak sendiri tp dlm group yg kecil je...menyanyi berdansa ikut rentak diorg.. for didi ko kat jepun camtu ke? hehehhe gurau je...

Apapun sambutan ni sekadar sambutan yg penting bg aku lebih bersyukur dgn apa jua yg berlaku tahun 2007. Byk suka duka telah ditempuh harap aku lebih matang dan tabah...... Syukur jua atas kurniaan Allah dpt hidup di bumi Malaysia yg aman dan damai... i hope 2008 will be better than 2007.... Aminnn....



happy new year may good bless us, bring peace joy, goodhealth & prosperity to ours...
here i attached countdown video... enjoy!!!

video video
Powered by Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Exchange LINK...

    Your Link/

Disclaimer

Dilarang mengambil apa-apa jenis bentuk peniruan di dalam blog ini tanpa persetujuan tuan Tanah ya.
 
Copyright 2014 Reserved to Lakaran Hatii © Design By Cik Nurfarah