Sunday, March 30, 2008

.. Syoknyerr Shopping :P

Lanjutan citer dari Hari Kraf .. aku dah bershopping.. setakat ni aku shopping baju batik dulu.. yg lain2 maybe hari lain lak. Memula round semua tempat satu persatu.. ada yg murah, mmg ada yg mahal. Kena survey dulu kalau tak rugi beb terbeli mahal tp tak lawo. aku ni mmg agak cerewet sket bab2 ni.. aku tak suka colour2 yg banyak.. just corak2 simple. warna 2-3 colour je.. baru nampak muda sket.. hihi perasan jap.

Dah puas round semua kedai n survey harga.. Ha tgk ni dapat 3 helai skali. Bukan apa beli ni pun aku rasa setahun sekali je. kang hari kraf tahun depan lak baru aku nak beli batik lg. Apa taknya gomen kan kena pakai setiap khamis dah letih aku nak rotate baju batik ni.. kalau ada apa2 even senang skit kalo byk choice..


.. Yang ni aku dapat best price.. hihi.. kena pandai tawar menawar la lg pun kakak tu dah biasa n kenal. siap la aku duk bersila kedai tu belek2 punya belek tawar punya tawar hmm puas hati sgt. Sebab ada kedai yg jual agak mahal sampai 8++.. hmmm mahal sgt tak larat lerr nak membayau. but yg ni ok la puas hati dapat kain CDC (crepe de Chine) n kain Siffon. yg satin biasa tu dah ada.. so try kain ni lak.. senang skit iron. heheh.. mmg geram tgk yg lain2 tp kang sampai cukup bulan gigit jari lak.. ada gak minta subsidi kat hubby.. hehehhe.. apapun kawan2ku, leya, haja, iyra mai la bershopping.. hihi :P..

Friday, March 28, 2008

..::: HaRi KrAf 2008:::..





Pak Lah nak merasmikan...

Mantan turut serta Datuk Seri Utama Rais Yatim
Perasmian..

Anugerah kpd Tokoh Kraf





Ketibaan Pak Lah


Mahathir Lokman pengacara majlis..


Menteri baru berucap untuk kali pertamanya semenjak memegang jawatan barunya... Datuk Shafie Afdal


KOir







Pak lah melawat tapak jualan



produk kayu... hisan dinding




bahan natural ....





basikal mini ni dibuat dr akar kayu tau.. sgt cute


kotak tisu dr hasil kayu dan rotan
pearl dari Sabah
kebaya sulaman kerawang
Batik Malaysia.. cantik2... akupun lum shopping lagi....







pasu-pasu n tempayan



labu sayong


Lampu hiasan ( lantern) buat drpd tempurung.. cantik ni ala2 klasik kan
hehee.. aku lerr sblum g keje.. :P

* Sorry Gambo kurang clear... ada masa attach yg lain lak...



Hari Kraf ni Acara tahunan krftgn M'sia... Masa ni semua usahawan kraf 1 Malaysia yg berdaftar akan turun pdg mcm karnival pesta kraf la.. sgt unik hasil kerjatgn diorg ni.. sory lerr gambo2 yg ada tak berape clear tp boleh la kawan2 bloggers ku tatap skit2... tak dapat na tulis panjang2 minggu bz sket n bdan pun penat.. apapun tgk2 la dulu pic yg ada ni.. Semua di jemput hadir ke hari kraf di jln Conlay.. kawan2 ku yg keje gomen tu leh ler cari baju batik masa ni.... heheheh.. Sape yg berminat tu leh la dtg ke Jalan Conlay yerr... start 27 Mac - 7 April dari 9 pagi hingga 8 malam... dtg lerrr beramai2... :)

Thursday, March 27, 2008

;; Bz Day;;

Along ngan Mama dia (kakak iparku) masa konvo kat UTM

Adoiii ngantuknyerr. aku tulis entry ni seawal subuh... selepas semua berangkat ke KLIA. semua pegi hantar anak buah aku yg nak ke Jepun continue dia punya study... 5 tahun dia kat sana amik course robotik. nama dia Shazril kami semua family panggil dia along. Malam td buat skit kenduri doa selamat tuk dia kat umah aku sebab sedara mara pun ramai kat kl n selangor ni semua dpt la berkumpul. Adoi tak sangka lak ramai yg dtg.. ingatkan nak buat kenduri adik beradik jerr.. tp alhamdulillah semua berjalan lancar.. penatnya tak terkatala aku ni.. balik keje terus capai apa yg patut nak dibuat. sebab minggu ni aku takleh cuti.. cuti dibekukan.
Aku tak dapatla nak ikot menghantar ke KLIA sebab arini pun ari penting kat opis. Hari ni Start Hari Kraf Kebangsaan 2008 kat opis jalan conlay.. so aku mmg terlibat lerr. tak dapek den nak ikut. Kalau tak sure aku pun posing ngan diorg kat KLIA. dmlm td punyala penat ramai gak yg dtg umah.. gambo kenduri tak upload nanti kalau ada aku attach lak.

Pagi ni kul 4.30 aku dah bangun sebab diorg nak bertolak kul 5.30.. 3 kereta skali ngan abg n kakak ipar. Mcm2 gelagat pagi ni. Anak buah aku yg kembar ni buat hal tak mau bangun.. si abang senang nak bangun tp si adik punyala payah... tak sempat aku nak record da punya ragam sembunyi dalam selimut.. nama kembar ni kalau tak silap aqif & afiq.. Ntah betul ke tak tak tau lerr. sebab yg aku tau panggil dia adik abg.. tp sampai sekarang aku tak dpt kesan mana adik mana abg sampai kena tanya ni adik ke abg? dia jawabla.. ni gambo lama dia yg terkini dia dah besar skit. darjah 2 dah.. mak dia sendiri pun tak dpt cam mana adik mana abg selalunya dia akan panggil terus adik abg meh mkn... sebab tak pasti yg mana... dua2 serupa sangat.. pakai baju mesti nak sama.. kalao mak dia sajer bg tak sama dia mesti cari gak sendiri baju yg sama dengan pasangan dia... heheh kelakar tul. si abag ni sgt rapat ngan along.. beberapa hari sebelum along ni nak bertolak ke Jepun dia asik berkepit dengan along.. sian lak aku tgk. mak dia kata ada gak demam adik dia ni kang.. mana along pegi apa along buat dia ikut jerr.. yerla darah daging sendiri kan.. ni sure kat KLIA dia nangis... along balik nanti adik abg dah besar dah.. mm ok la ni je dulu sempat tulih.. aku nak continue tido jap .. kang pening kepala tak cukup tido aku ni dah ler migrain kalo tak cukup tido... kang kul 8 nak gi opis lak... jgn lupa kekawan jemput datang kraftangan jln conlay ada hari kraf sape nak beli batik ke apa ke bolehla.. nanti aku buat entry lak psl hari kraf yerr.. ok adios....

Tuesday, March 25, 2008

..; DeSert;..


mmmm yummy


Desert plak kali ni.. fruit desert kat johny's.. feberet aku.. sodap.. ada nangka, buah kabung, kacang merah, sengkuang cina, jagung, n ape lg tak ingat tp mmg menyelerakan.. tgk sajer la gambo-gambo tu... hmmm yummy kan..

Friday, March 21, 2008

::..Hati...::

Nape malam ni aku sedih tetiba.... td saje baca blog kekawan aku teringat balik blog viruspadu yg leya bgtau dulu.. baca blog dia psl baby alesya mmg sedih sgt2... dia mmg tabah... mmg air mata jatuh tak semena2 baca blog dia.. teringat kat babyku gak..(adoi nangis lg).. biarpun 5 bulan telah berlalu, biarpun ada org yg lebih teruk nasibnya dr aku... biarpun org kata dugaan kecil untukku.. Hanya tuhan yg tau apa yg aku rasa... (hati ibu) ...aku redha atas ketentuanNya... ni semua dugaan untuk kami.. Ada juga insan yg tidak memahami hati kecilku, ada kalanya aku tak kisah..tp kdg2 ada masa-masanya aku sedih bila teringat.. dan ada masa-masanya aku sensitif bila org sebut pasal baby, ada masa-masanya aku jeles tengok baby kawan-kawan, ada masa-masanya aku benci pertanyaan bertalu-talu psl baby, ada masa-masanya sindiran sinis buatku psl hal ni, ada masa-masanya aku cemburu sangat-sangat..dan. .... tp tuhan kuatkan semangat aku... aku mohon padaMu ya Allah moga hari-hari yg mendatang lebih baik untukku..amin...

Wednesday, March 19, 2008

;;...Salam Maulidur Rasul...;;

video

Selamat menyambut maulidur rasul 1429h. Marila kita hayati bersama serba sedikit kisah sejarah kelahiran nabi junjungan kita. Bersalawatla untuk Baginda....

Bulan Rabiul Awal merupakan bulan ketiga dalam takwim hijrah. Bulan ini membawa satu peristiwa besar yang menjadi ingatan kepada seluruh umat manusia. Nabi junjungan kita Nabi Muhammad s.a.w (Sallallahu Alaihi Wasallam) telah diputerakan pada bulan ini iaitu pada 12 Rabiul Awal. Maulidur Rasul yang jatuh pada pada hari Khamis 12
Rabiul Awal Tahun Gajah bersamaan dengan 23 April 571 merupakan hari keputeraan Nabi Muhammad s.a.w (Sallallahu Alaihi Wasallam). Baginda adalah nabi terakhir yang diutus oleh Allah Subhanahu Wataala.

Setiap tahun pada hari itu, umat
Islam di seluruh dunia akan mengadakan majlis memperingati keputeraan Nabi Muhammad s.a.w dengan mengadakan beberapa acara seperti perarakan, ceramah dan sebagainya. Banyak kelebihan dan keistimewaan yang akan dikurniakan oleh Allah Subhanahu Wataala kepada mereka yang dapat mengadakan atau menghadiri majlis Maulidur Rasul.

Kita dapat lihat betapa besarnya kelebihan orang yang memuliakan majlis keputeraan Nabi Muhammad Sallallahu Alaihi Wasallam, kerana bila berniat sahaja hendak mengadakan Maulud Nabi, sudah pun dikira mendapat
pahala dan dimuliakan. Sememangnya bernazar untuk melakukan sesuatu yang baik merupakan doa dan dikira amal salih.

Jelas kepada kita bahawa pembalasan Allah Subhanahu Wataala terhadap kebaikan begitu cepat sehinggakan terdetik sahaja di hati hendak berbuat kebaikan, sudah Allah Subhanahu Wataala akan memberi pembalasan yang tiada ternilai. Seseorang yang beriman, kuat bersandar kepada Allah, ketika di dalam kesusahan dia tetap tenang dan hatinya hanya mengadu kepada Allah dan mengharapkan pertolongan dan kasih sayang Allah Subhanahu Wataala.

Keberkatan mengadakan Majlis Maulud itu bukan sahaja didapati oleh orang yang mengadakan majlis itu, tetapi seluruh ahli rumah atau orang yang tinggal di tempat itu turut mendapat keberkatannya. Lihat la betapa besar ganjaran kita meraikan hari kelahiran nabi junjungan kita.

Marila kita perbanyakan selawat dan salam ke atas nabi. Moga kita mendapat syafaat di kemudian hari.

wikipedia

Tuesday, March 18, 2008

;;Award;;


Bukan Grammy Award, bukan academy award, bukan oscar award..... hihi.. just gimik.. ni hanya bestfren award.. teddy bear cute ni from abg rizal as my close fren, also blogger fren n my also my ofismate... me n hubby mmg kenal dia. 1 day tetiba dia kata nak bg something.. hahaaaa ni mesti ada sesuatu rupa-rupanya tedy bear cute ni.. bukan apa.. just for happening blogers fren. mcm main tukar2 hadiah jerk... so bunga rose tu pun aku cilok dgn cara halal kat bilik opis dia n sangkutkan bear yg comel tu kat my room... ahakss cute kan.. tp kalo kat umah aku byk bear pooh present from hubby... apapun thanx bro.. i appreciate it. kalao ada apa2 lg yg best tu pas2 lg ler kat i yerk....

bear kempen senyum dah ada geng skrg ni.. hikhikhik...



Ni lak award for my best fren... bukan award la present sesuka jerk.. aku beli mug ni sebab unik moo tu.. 1 aku bg kat abg rizal, n another 1 for NOR my best fren kat library.. hehe... walopun benda ni simple tp aku menghargai persahabatan ngan korang... all the best.. yg lain2 tu bukan tak best fren.. tp setakat ni yg ni la dulu.. if ada lg idea aku aku pas pada fren2 yg lain2 lak k... apapun i love all my fren n my bloggers fren... lepas ni insya allah i will choose bloogers fren award.. tunggguu sapa yg kena hehehhe....adiosss....

Sunday, March 16, 2008

:: My FaV.. .. YumMy....::



Mmmm my fav.. chinabon.. tp malangnya aku tak ingat nama bun ni coz aku jarang gi membeli hanya memakannya..kalau tak silap nama nyer cinnamon classic roll kot... of course my hubby lerr yg selalu kena beli.. dia yg kenal kan aku benda ni n dia gak yg terpaksa membeli setiap kali aku rasa nak makan.. hihi thanx honey... rasa rempah skit but so yummy... kdg2 dia bg cam kuah pie apple tu tgk tempatla ada yg tak bg pun.. apapun lets try... sodap tuh... hihihii

tiap kali hubby gi low yat sure aku pesan chinabon ni.. hehe.. tp kedai2 dekat umah takde lerr kedai chinabon ni.. huhu.. apapun skali skala ok la kan...



NYUM...................... NYUM.... Nyummmmmm...Yummmmmyyy


Tuesday, March 11, 2008

PuTeRi ReFoRmAsi... NURUL IZZAH..

Pastinya ramai yg kenal dengan Puteri Reformasi ni kan.. yezzz NURUL IZZAH Anwar... bukan je rupa je yg cantik tp dia ni pun lemah lembut orangnya. Seorang anak yg tabah dan sentiasa mempertahankan ayahnya dan meneruskan perjuangan. Aku minat bukan sebab dia menang baru2 ni dalam Pilihanraya.. tp dah lama gak aku megikuti kisah hidup dia... seorang yg tabah tatkala dugaan melanda dlm kuarganya.... sentiasa berada di sisi ibu dan meneruskan tanggungjawab pd kuarga dan adik2 sbg anak yg sulung.. kejadian yg melibatkan DS Anwar sewaktu dia sedang study kat UNITEN .. tepaksa di tangguh demi kuarga, memikul tanggungjawab bersama ibunya... beliau sgt tabah...









Riak wajah yang tenang tidak siapa yg tahu apa yg tersirat di hatinya... bersemangat terus melangkah di tambah lg dengan dorongan suami tercinta...
























Congrate izzah... bersama2 datuk syarizat... saingannya dalam pilihanraya
graduation day izzah... masa ni dia tgh pgnant tau.. tp still cute lg kan...maintain..
with her baby.. Nur Safiyah Raja Shahir... sure baby dia ni cute nanti kan.. tgkla mama & papanya ....

BABY NUR SAFIYAH...
















mensyukuri kemenagan beliau dalam PKR baru-baru ni...

Powered by Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Exchange LINK...

    Your Link/

Disclaimer

Dilarang mengambil apa-apa jenis bentuk peniruan di dalam blog ini tanpa persetujuan tuan Tanah ya.
 
Copyright 2014 Reserved to Lakaran Hatii © Design By Cik Nurfarah