Sunday, June 29, 2008

Heppy BirThday Honey....

choc moist... heppy besday cyg...


piece of cake...

"Heppy Birthday to u, Heppy Birthday to u, Heppy Birthday to abg....., Heppy Birthday to u"

ecececehhh.. hilang macho lerrr...



Yesterday is my hubby BirthDay... i buat something suprise small party 4 him... siang tu dia takde g training bike... so kuar la g cari kek birthday... tp kantoi la pulak balik umah dia dah ada kat umah.. so bawak masuk kek tu sorok2 la.. konon tak nak dia tau... dia pun cam x brape perasan maybe dah letih... After solat maghrib dah ready sementara tunggu dia abis solat... sempat main aci2 suh dia tutup mata then siap2 dah pasang lilin.. hahha cam budak2 je kan... dia pun suprise gak la.. igtkan aku tak buat apa2 gaknya.. mana leh lupa kan.. biarla simple pun tp yg penting kita menghargai dia n dia sure rasa sonok ..... choc tu pun kecik je sbb tuk ber 2 kan.. kalo besor2 sure seminggu kang tak abis.... kek Choc Moist.... hehehee kalo u oll nak tau Besday Hubby kali ni masuk 29 thn... muda ke tua dah.. muda gak la kan.. apapun aku doakan semoga hubbyku dipanjangkan umur, murah rezki, diberi kesihatan yang baik dan menjaga kuarga kami dgn sempurna..... i Luv u so much forever n ever.. hadiah suprise nanti ek.. kita g beli jersey suite tuk u next race k....hehehe...

Monday, June 23, 2008

Scuba Dive.... Perhentian Island


hi, aku husband ida tah tetiba pulak dia mintak aku menulis dalam blog dia nie, dah la aku ni bukan kaki menaip ni plak nak buat karangan, cam jiwang pun ada... heheh finally punya la lama tunggu akhir sekali 9hb jun yg lalu temakbul jugak la hajat aku nak pi scuba. azhar dan zairi menyertai trip kali nie, member2 yang temakan racun aku semua kami terpaksalah apply cuti semata2 nak dapat bilik murah sebab pegi week day. pulau perhentian menjadi destinasi pilihan sebab kat situ la kami dulu mula-mula mengenal alam laut, terjebak dalam hobi mahal ni sejak umur aku 21 tahun, masa tu dalam tahun 2000 pulau perhentian sunyi sangat, aman damai mat saleh ada yg menetap sampai 2-3 bulan... coral dan dive site dia jgn ditanya la mmg un touchable .. perubahan drastik selepas tsunami dan pembinaan yg tidak terancang di pulau tu menyebabkan ikan dan soft coral yg terdapat di sisi pantai semakin menyusut dan hilang...
kalau nak cerita tentang macam ne rasa scuba ni tak boleh la... sebab kena alaminya ada rasa takut, gementar, kagum, seronok, cabaran... lucu tapi pada aku, berada di satu alam lain yang ALLAH jadikan ni buat aku rasa taksub dengan keagunan Nya.. walaupun pemandangan tu kita bole lihat di discovery channel atau majalah tapi mengalaminya adalah satu pengalaman yang sukar digambarkan ( promote la pulaks hehehe ) . sebenarnya x la sesusah dan semahal yg digambarkan, scuba di malaysia ni masih lagi murah sebenarnya..

pemandangan kami di tengah laut.. aman damai... hilang segala kekusutan dan masalah dlm kepala.. apapun kami sgt enjoy dgn hobby ni... sory to my wife coz trip kali ni dia tak dpt menyertai n sporting memberi peluang ku n rakan2.. k c u in next her n3.....

Saturday, June 21, 2008

CraZy SaLe!!!!.........


Kisah minggu lepas ni... alkisahnya handbag yg sedia ada tu kebetulan putus ngam2 ari jumaat tu... ada byk gak koleksi hanbag aku but pakai mana yg suka je.. yg lain tu pakai sekali sekala ikut situasi.. mcm koleksi kasut gak... tu 2 hoby aku.. buat collection kasut n handbag.. heheh..weekend tu plak hubby takde g diving kat pulau perhentian.. aku tak larat nak ikut.. disebabkan dia dah plan lama ngan kekawan dia aku pun biarla dia gi, teman kawan dia nak amik lesen scuba. hubby dah lama ada lesen scuba tu so dia lerr kononnya jd instructor...

On saturday tu aku ajak housemate lama yg still rapat ngan aku .... cadang nak beli handbag la kat sogo kan.. adala spent below RM100 tuk shopping beg tuh.. tetiba bagai pucuk dicita ... mmg tgh sale.. n bukan lg sale2 biasa.. kali ni luar biasa tul la.... kawan2 mesti tak caya.... beg ni branded la jugak kalau ikut harga asal ada yg 89.90... ada 69.90.. n yg murah skali pun 59.90 bukan lg 39.90 ke, bukan 29.90 ke, bukan 19.90 ke... tapi RM9.90... Apalg berebut gak org.. memula diorg tak tau.. sempatla kitorg sambar n pilih2 dulu.. 3 kali je dia letak.. so kena stay tunggu.. semua elok2 lg takde reject ke apaa pun cuma sogo nak clear stock.. bila dah belek punya belek.. bukan 2 ke 3 aku pegang, sekali 5 daa..... sampai budak promoter lelaki tu jd bodyguard tolong pegang.. gelak dia.. pastu aku pun tanya la.." dik kenape dia jual murah sgt ni?, ada lg ke? " adik tu jawab.. " diorg nak clear stock, kak kalo ada lg akak nak lg ke...??" aku jawab balik.. " kalo ada yg cecantik akak nak lg la dik, " budak tu tepuk dahi... keh keh keh.. terkejut gaknya kerenah org pompuan nih.. hihi

aku dapat sambar 5 hanbag patern beza2... ada yg besar n kecil.. warna hitam senang nak match n leh g tukar2 g keje.. lgpun materialnya pun elok.. maybe ada yg aku nak bg kat mak.. ada 1 beg sandang tu senang kalo nak pi holiday ke mana2. Sangat puas hati .. mmg berbaloi tau u oll... i spent duit tuk 1 jer... tp dapat 5...huhu... bila balik umah lak.. aku risau gak kang hubby ku bebel beli byk2.. tetiba dia lak kata" La kalo saya ada td sy tambah lg suh beli 5 lg.." maybe dia nak suh bg kakak dia.. huhu pertama kalinya dia menyokong hobyku bershopping ni.. kalo tak sure ada desas desus bebelannya.. hi hik hik.....

ala2 leather... brown color... so nice

all my new collection...


tadaaaaaaaaa...........

Friday, June 20, 2008

%^$@#*&^?

aku tengah buntu.. susah hati... haruskah aku ceritakan di sini.. atau pun belum masanya lg... ya Allah tabahkan hatiku...

Saturday, June 14, 2008

selamat Hari Bapa...

1stly nak ucap Selamat Hari bapa tuk abah..... the best father in the world... okey aku citer skit tentang abah aku ni yerrr...

Abah ni seorang manusia yg sangat penyabar... tak penah dengar dia mengeluh, tak penah dengar dia merungut walopun penat.. tak penah tidak kalo orang minta tolong.... sangat kagum dengan sikapnya...tak banyak cakap sgt.. tp tetap peramah... ramai org kata aku banyak ikut muka abah... kalo jalan sesama ada yg kata cam adik beradik... sejuk org kata anak pompuan ikut muka abah kan...insya allah.... banyak kenangan yang tak dpt ku lupa apa yg telah abah beri tuk aku... ingat lagi waktu zaman sekolah.. rasa-rasanya aku jarang basuh kasut sekolah.. bukan aku malas tau... tp abah yg selalu mmg akan basuhkan kasut aku.. bila hari sabtu bangun pagi nak cari kasut sekolah.. mesti tengok abah dah basuhkan n jemur kan.... tp kat adik aku tak plak abah buat camtu... hehehhe.. manja ke aku ngan abah.. tak la sgt.. tp yer gak kot kan.. aku apa2 suka borak ngan abah, sembang ngan abah..dari satu bab ke satu bab.. topik keta la, spotrim dia la.. semua aku layankan jerrr.. duk jauh ni pun selalu call abah or msg kat abah.. siap aku ajar abah sampai dia pandai main sms... heheh...
kenangan ngan abah di hari bahagia ku....



waktu ni konvo aku thn 2002... cuba tengok balik gambar kat atas thn 2006 punya.. abah tetap maintain kan cuma dia dah susut skit...

tp abah ni ramai kata dia awet muda.. walhal umur dia tahun ni dah 56 tahun tau... dah pencen tp tetap keje sambilan.. dia kata dia masih kuat dan tak suka duk diam kat umah.... dulu penah org minta petua ngan abah camana nak nampak awet muda.. org tanya abah makan ubat ke? banyak makan ulam ke...? ntah aku rasa abah takde petua... petuanya dia tak penah ada dengki kat orang.. solat selalu, senyum... hati bersih katanya. sehingga kini kesihatan abah zero dr segala penyakit merbahaya spt darah tinggi , kencing manis, jantung.. cuma abah ni suka kena gatal mata je. alergik skit pada seafood.... dan yg paling menakjubkan abah ni takde uban lg tau. mak cam x puas hati je padahal abah tu mmg la tua 5 thn dr mak.. kalo duduk dia suka la tgk2 rambut abah.. tp betul aku tgk mmg takde uban lg... mak ada dah skit2... heheh sory mak.. biasala tu abah kata kuat bebel tumbuh uban.. khekhekhe.. saje la tu nyakat mak... keh keh keh....

Seingat aku sepanjang aku hidup beberapa kali je abah penah marah aku masa kecik2.. tu pun sbb dah main pondok2 kat umah kawan tak ingat nak balik hari dah senja.. abah datang bawa btg pokok ubi kayu konon2 nak pukul buat aku takut.. tp abah pukul skit je tak sakit pun.. tp aku punya meraung sekampung kot dengar... haahahha... org yg tak penah marah ni sekali dia cakap tersentap la hati tu kan. Sama gak ngan adik.. dia kalo leka tgk doraemon, abah cuit skit je telinga dia (sbb dah magrib) punya la lari masuk toilet amik air semayang... tu yg kami pelik.. abah tak penah pukul tp tetap berkesan pada kami cara dia mendidik. apapun tetap kami tetap sayang abah... u r the best abah in the world...

psssst... lupa lak nak wish kat hubby ku yg coming soon bakal menjadi papa.... hhehehehe hapy fathers day honey..

Sunday, June 8, 2008

Sesi BerKURSUS....

Last week adalah minggu berkursus... sangat la sakit kepala ini kena memerah otak.... huhu.. sangat mencabar okeyy.. nama kursus tu "TEACHING & CASE METHOD" dikendalikan oleh Prfofessor Quin Mill & Proffessor Nabil El hadge dr Bussiness school Havard University diadakan di INTAN bkt kiara. mulanya nak stay sana, tp pikir2 tak jadi la pulak.. bukan jauh pun dr umah.. lg pun kusus tu siang je.. so ok la boleh ulang alik sama je cam g keje kan... kusus ni sgt bagus... mengkaji mcm2 kes tentang student dan pengendaliannya oleh instructor.. boleh tahan menguji minda la.... peserta yg hadir pun bukan calang2... kebanyakan Dr. pensyarah dr Universiti, datuk, datin, Lt. kolonel... pelbagai agensi la.. terdiri dr semua trainer dan instructor ( lbh kurang la kan..).. rasa2nya group kitorg la paling muda.. mula la cam malu2 skit. tengok diorg ni semangat tul.. semua nak keluarkan idea masing-masing... tp ni semua good for my experience n in my carrier kan.. so walopun sengal skit aku rasa.. dengor je la sampai hari terakhir...

Seminggu nak mengkhatamkan buku nih... pening kepala mokcik weii......

Tetap maintain posing dlm class walopun kepala weng weng okay....

Our Lecturer Proffessor Quin Mill... berbelit lidah seminggu tu dengor ayat dia... sabor je la.... heheh

Congratulationss... alhamdulillah....mcm konvo lak... lepas abis tu penyampaian sijil... horayyyyyy ya beda bedu... merdeka.... hilang sakit kepala den... hehehhe

Sunday, June 1, 2008

TAG : MY HUBBY

Huhuuuu tag dr HAJA ... sory Ja... lambat mengupdate tag ni.. apapun akan ku usahakan... heheh lov u mucuk!!!

Ape tentang suami yg anda suka

- Sgt disenangi oleh all family n my parents... menantu sulung sure kesayangan... dia pandai amik hati.. tak byk kerenah.. kalo nak ajak kemana2 pun senang.. abah pun leh ngam.. mak apalgi selalu kow tim ngan dia kutuk2 aku.. hehe takpe gurau2 je tuhh.. mengeratkan silaturahim keluarga.. adik pun ok ngan dia.. sbb dia abg yg sporting katanya... sedara mara pun senang mendekati dia... tak sombonggggg katakan.. ececeeeehh


* my hubby sgt suka wat lawak.. ntah apa2 topik pun jadi.. sure lerrr kalo aku merajuk kdg2 leh tak jadi.. hahahhaha... tak tahan dlm hati nak cover... hehehhe

* dia tak berape berkira sgt.. aku je kekdg cam kedekut skit.. bab2 tertentu la.. hihi

* Hobi dia selalu pelik2... kdg2 pikir gak nape la dia ni lain dr org lain.. tp tu la yg buat dia unik.. confident pd dirinya sendiri n always positif thinking punya olang.. kalo aku ngadu ngarut2 punya citer sure semua citer aku tu dia positifkan.. aduhai..... sabau je la mak nyahhhh....

* seorg yg susah skit nak lafaz i love u ke syg ke.. tp sekali cakap tu mau cair je jadinya.. yg sesekali tu yg mahal ... ikhlas dr hati gitewwww katanya... hahahha jiwang skit bab ni..


*Suka belikan present selain dr waktu birhtday.. kalo ari birthday dia kekadg lupa.. tp takpe sure aku pow hadiah yg cecanggih skit.. heheh

* dia ni ada talent jd pakar kaunseling.. setiap kali aku ada masalah dia la aku cari... kurang2 aku rasa lega.. yerla bila citer kat da kan sure dia mempositifkan segala hal... so hati pun tenang skit..

* My hubby agak yg lembut orgnya tp bukan auwwwwwwww tau.. tp lembut hati ... hihih, dia tak suka marah-marah.. apapun problem dia tenang ..tak mcm aku.. kelam kabut.. ada org kata dia ni soft spoken.. kalo cakap ngan org sgt jaga tiap perkataannya dan berbudi bahasa la gitu kononnya.. ni pun feed back dr org la yg aku dgr...

*Anak bongsu sure dia manja... tp dgn mak ayah sgtla dia hormat, melayan ayahnya yg sakit dgn penuh kasih sayang.. very loving person la dia nih... aku je yg cam garang skit.. sekali sekala je.. ehhehe.

* paling terharu hubby ni kan sgt la sanggup melayan kerenah aku yg tak tentu hala ni.. sangat penyabar orangnya... di kala aku menaip ni hubby tgh masakan tuk aku.. kerana keadaan kini aku tak larat.. keh keh keh... tq abg...

ada byk lg.. tak larat nak taip ler...... hehhehe


Adakah anda seorang yg romantik?
kadang2.... kami tak suka tunjukan romantik tu depan org.. selalu hubby aku ni kalo depan orang kemain lg kenakan aku or nyakat2 aku.. huhuhu.. hangin je 1 badan.. (dlm hati balik kang siapla hang.. kuikuikui...) tp kami tetap romantik.... hehehhe gurauan tu la menambah kemesraan yg tak dapat di jual beli mahupun di kedai roti.. khekhekheeee....


Luahkan perasaan sayang anda...
-..I LOVE U So Much Honey!!


Ape yg anda mahu dr pasangan anda?
Jujur & ikhlas.. loving each other forever n ever....


ok HAJA.. my assigment dah siap.. hehehhe

BiKe Carnival - Teluk Batik

Ni sebenaunya citer last week... disebabkan tiada kesempatan lambat la skit aku menghapdet blog ni.. mesti kawan2 ku boring tgk entry yg lama.. hehhe.. gambo byk sgt.. tak larat den.. hehehhe...

Nak diceritakan satu persatu rasanya sgtla loteh... semua pic kat bawah ni akan ku ringkaskan ceritanya... semua ni berlaku kat TELUK BATIK sempena BIKE CARNIVAL.. u oll's sure dah sedia maklum tentang hoby my hubby kan.. so kali ni dia punya race kat sini la plak.. Tmpat yg jauh harusla aku ikut kan.. sambil menyelam minum air. aku lak sambil ikut hubby leh holiday n shopping lerrrr.. heheheh.. kat sana 2 hari.. 1st day tu seeding @ saringan. Trial time.. ramai gak rider dr oversea... singapore... thailand, indonesia.. mat salleh aritu tak sure lak dr mana... dlm msia ni lak.. ada yg dr penang, kl, perlis, perak.. n mana tah lg.. hehhe.


1st day.... ready to go...hubby participate on category downhilll.. yg amat la risau sebab ada yg jatuh tertonggeng la... ada yg jatuh kepala dulu la..muka tersembam ke tanah la.. yg lengan berdarah la... mcm2..tp dah pesan kat dia.. jgn nak menang sgt.. just enjoy... alhamdulillah dia tak apa2... jatuh sikit2 tu biasala katanya..



naik sampai puncak then diorg turun .. mana2 tempat yg ada tinggi ada la yg jump... tp ada gak yg lalu ikut tepi... tak confident kot...


video
ni lerr aksi my hubby yg sempat di rakam masa dia jump kat last trek tu... hehehe


010.. lucky number.. hehhehe.. time trial very good... but ada lg yg terror2.. its ok dear...

DAY 2... today final race....so kena pakai set rider nya.. heheh sebelum naik tu harusla possingkan.. bg kata semangat gitewww... hahah.. padahal sebelum ni hangin je kalo dia nak g kiara practice.. hehehhe
aksi all the riders....



video
FINAL JUMP...
Cuba tengok2 betul-betul kat nombor tu .. ada darah... peserta ni jatuh lengan dia abis darah.. tak silap dr indonesia.. tp hubby kata dia dpt tempat 1st tak silap.... eeeeeeeee takoooottt


pic yg sebelah kiri sekali ni yg chubby2 tu anak pelakon LOUISA CHONG tau.. yg chinese masuk islam tu... dia ni terror.. budak lg LEON HARITH namanya.. daddy dia bg good support .. layan je anak dia ni... tp tak sombong cuma bit pemalu la... dah bestfren ngan hubby.. dah masuk sekolah menengah rasanya but tak sure umur dia...

Brother bob n his son... semua anak2 dia dah terror.... bapa dia jd coach je la... yg kecik tu sekolah rendah tp terror kemain... kalah yg tua2 ni...



Dah penat masa bersantai2 kat tepi pantai TeLuk Batik...


Acara yg tak kan terlepas dah abis semua apalagi ke LUMUT tuk bershopping lerrr.. .. sotong ke... ikan masin ke....ikan bilis ke... macam-macamla... taraaaaaaaaaaa
Powered by Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Exchange LINK...

    Your Link/

Disclaimer

Dilarang mengambil apa-apa jenis bentuk peniruan di dalam blog ini tanpa persetujuan tuan Tanah ya.
 
Copyright 2014 Reserved to Lakaran Hatii © Design By Cik Nurfarah