Thursday, August 12, 2010

SAKA

Korang percaya citer SAKA tak?

saje nak minta pendapat kawan2..


DEFINISI SAKA copy dari SINI



Saka adalah jin yang telah berada dalam tubuh manusia yang sudah sekian lama sehingga sebati dengan diri manusia tersebut.

Ianya berlaku samada seseorang itu sedar atau tidak kerana ianya diwarisi dari keturunannya. Saka ini wujud apabila nenek moyang terdahulu mempelajari ilmu tertentu yang membabitkan jin dan diperturunkan kepada pembawa saka tanpa diketahui atau boleh jadi juga jin tersebut sendiri memilih untuk mendampingi keturunan yang dikehendaki.






Jin tersebut oleh nenek moyang pembawa saka apabila mereka telah meninggal dunia. Semasa mereka hidup, mereka telah bersahabat dan membela jin-jin tersebut yang dikenali dengan pelbagai nama.






Nama-nama seperti hantu raya, pelesit, pontianak, polong dan lain-lain memang terkenal di kalangan masyarakat melayu. Namun hakikatnya semuanya adalah sama iaitu makhluk Allah s.w.t. yang dikenali dengan nama jin dan syaitan.







Ada sesuatu yg merisaukan aku.. sebab tu kuar tajuk ni...


Ada sesapa tau tak tempat mana yg bagus nak berubat kalau kena benda ni... huhuhu helppppppppp.... nti aku citer selanjutnya




..

6 bebelan kawanku:

chentaMAYA said...

saka 2 bukan macam keturunan ke?

Zura said...

klau xsalah ade satu tmpat tue nama dia Darul shifa klau xsalah lah...try google tmpat tue..

wana said...

eemmm saka ni kira cam keturunan kan.. klu keturunan agak sukar utk di ubati.. teringat my biras kena saka ni.. disebabkan body dia tak blh nak terima.. sekarang ni dah pergi selama2nya

CuTeMiUt78 said...

oopss.. wana tadi tersalah id.. actually komen tu dari cutemiut

Imaan09 said...

ye..Darussyifa..bandar baru bangi..
N saya ada 1 lg contact..klu kritikal laa..hehe

Zura Hasan said...

eida,darusyyifa pun boleh..pusat perubatan al-hidayah pun boleh..tp kat al-hidayah kena buat appointment awl2 sbb slalu jer penuh..penah tgk cite As-Syifa' kat astro aosis tak? ustaz dari al-hidayah la yg berubat...
kite ade contact sorg ustaz kat sijangkang, MIL penah berubat dengan dia..alhamdulillah ok..kalo nak nnt sy bg....

Powered by Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Exchange LINK...

    Your Link/

Disclaimer

Dilarang mengambil apa-apa jenis bentuk peniruan di dalam blog ini tanpa persetujuan tuan Tanah ya.
 
Copyright 2014 Reserved to Lakaran Hatii © Design By Cik Nurfarah