Wednesday, December 17, 2014

my luvly family

 Kami Berlima
bukan senang nak snap gambar semua.. abang ok.. kakak pulak tak tengok... 
kakak n abang ok adik pulak pandang ke lain... 
ooo memang susah nak dapat gambar yang perfect

 abang buat muka.. kakak peace adik lak tak tengok kamera



 Adik dah meronta nak turun.. abang tah kemana dah


 Lokasi depan zoo negara.. saje2 bawak budak2 ni petang-petang tengok gajah dan haruimau mati depan tu (tugu).. hahah.... nak bawak diorang masuk nantila tunggu adik besar sikit..






sesungguhnya memang susah nak ajar adik tengok kamera.. hahahah
yerla kecik lg kot... tah apala mak bapak aku ni kata dia dalam hati



 kakak marah adik tak tengok kamera.. hahha


 Hampir perfect kakak pulak pandang bawah... arghhhhhhhhhh



 sudahnya .. apa-apala papa... hahaha





ok daaaaaa.... kakak peace....

* kejadian 2-3 bulan lepas kot.. dah basi baru nak update
mood baru mari.. hahhaha



Monday, December 15, 2014

baby bam bam





 asslamualaikum....

nak bersihkan sawang..
blog mama dah berkurun tak update...
bz bila ber anak 3.. keje lg.. hahhaha
nak share pic budak bam bam...
tak lama lagi dia nak setahun dah...
 
 budak demok yang manja.. sangat berbeza dengan abang dan kakak.. asik nak berkepit je ngan mama...
abaikan dia pakai suar kakak.. ni papa punya keje,.. suar pink pun bantai sarung kat adik... adik pasrah je....






 pic raya haji...


Tembam kan saya.. sama macam yg dalam gambar kat baju saya...
9kg 11 bulan ++
takpe mama saya kuat dukung saya walaupun lenguh...
saya dah ada 5 batang gigi...
doakan saya cepat boleh berjalan.... daaaaaa

Monday, October 13, 2014

Aidil Adha part 2

 Hari Raya camana pun anak-anakla dulu diutamakan.. 
gigih mama carika jubah siap kakak
ada memang ada kat kedai tp kebanyakan saiz 3 tahun ke atas.. 
kakak baru 2 year
sib baik terjumpa gak kat AEON wangsa maju
labuh sket tp still ok


 suh melaram asik nak peace...
kebetulan ada tudung sama color..


 ececehhh posing kononya
mujur nak pakai..
takutkan papa punya pasal..
ikutkan budak-budak mana nak pakai
tp bila papa kata.."deena pakai"
tak berani dia buka.. harap terus bertahan sampai besar ye syg


 

 Anak dara comel mama...





papa with anak-anak sebelum g sembahyang raya
hehe mama masa ni lum bersiap.. so takde dalam gambar ye
 



 with kakak icha my anak buah...

4 orang cucu atok 2 gurl 2 boy
icha cepatla ada adik tambah lagi cucu atok bg meriah...


 cucu pompuan kesayangan atok
alesya & deena



last skali baru la terselit gambo mama korang.. peace.... hhahhaha
takde baju raya.. jubah lama recycle
tudung AJ tak tinggal.. hihi


ok daaaaaaa

Thursday, October 9, 2014

Aidil Adha 2014 part 1

 Masih belum terlambat nak ucap selamat hari raya Aidil Adha
haha entry dr raya puasa baru dpt updated semula hingga aidil adha
nampak tak kebizian dan kemalasan tuan tanah sebenarnya
ni tah mood meroyan apa tah menulis balik.. saje hilangkan bosan

Alhamdulillah tahunni tercapai hajat abah nak buat korban kami sekeluarga

 Prepare juadah raya untuk orang yg potong lembu
menu-menu terbaik dari air tangan mak..
aku??? potong sayur je la



 Ketupat nasi

 kuah lodeh

 Kuah kacang

 Ayam masak merah


 Dan kuih muih...


 Orang kampung datang membantu... diorang dah tumbangkan lembu.. lembu ni jinak.. dia redho je tak memberontak sangat.. takpe lembu.. syurga tempatmu terpilih untuk jadi korban...


 Abah berbaju melayu tu.. excited dia..


 tengah gali lubang tempat sembelihan

ala gambar lembu dah kena sembelih takde pulak.. x upload

 dah siap di lapah kulit.. bahagian peha ready di gantung tuk dilapah isi


 isi perut lembu

 kepala lembu pun dikerjakan

 makyah bersama lidah lembu.. erkkkkk


 kerja-kerja melapah isi




 sengih je suamiku.. eksyen je tolong pegang.. dia ni mabuk darah.. tak menolong sangat bab melapah ni.. apada papa...




 
 Gotong royong melapah dan membahagikan daging

my mak n dedek tolong tengok.. hihi

alhamdulillah kerja-kerja mudah dilakukan bila bergotong-royong.. dalam jam 1 dah siap..

mana gambar kami??
tunggu part 2.. tu pun kalau rajin.. hihi



daaaaaaaaaaaa...

Thursday, October 2, 2014

Naik Lagi!!!



Miss U Tun M...
Fahamilah keluhan kami rakyat biasa...
huhuhuu  cakap banyak pun tak guna.. nak taknak kena hadap juga...
BRIM pun bukan semua yg dpt.. tahan tuk sebulan je pun..
kenaikan minyak kena tanggung sepanjang-panjangnya....

ARGHHHH no komen la.. STRESSS
Powered by Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Exchange LINK...

    Your Link/

Disclaimer

Dilarang mengambil apa-apa jenis bentuk peniruan di dalam blog ini tanpa persetujuan tuan Tanah ya.
 
Copyright 2014 Reserved to Lakaran Hatii © Design By Cik Nurfarah