Wednesday, July 16, 2014

Kakdik @ kakak Deena

Airis Nur eirdeena
kakak @ deena@ donat ( nama manja sebab dulu dia debab cam donut)
satu-satunya puteri mama buat masa ni..
di kelilingi abang dan adik boy
1 tahun 8 bulan kini
petahnya bercakap walaupun gigi baru 6 batang ( 4 atas bawah 2) hahah
entah kenapa lambat nau tumbuh gigi kakak ni

 Ada karektor tersendiri
very protective
duduk di nursery sape pegang adik dia .. dia akan marah
lebih berani dari abang
cepat bercakap
pemalu depan orang.. sopan santun.. tp belakang dia la paling garang.. hahha


 waktu dia susut sangat sebab lepas kena cirit birit..
makan banyak2 k kakak.. tak cantikla kakak kurus cengkung camni
mudah kena selsema dan paling susah makan ubat.. nampak ubat dah lari menyorok


 
 gaya mcm dah besar tp belum 2 tahun

ini hobi dia... main bedak... adik jadi mangsa kena bedak mamam papa abang dia sapu bedak kat rambut kitorang... notty u kakak... mama syg sgt kakak .. moga jadi anak solehah sayang..... muahhh

#kakakenit
#hopeyanglastdapatadikgirl... lehkawanngankakak...hihi

Thursday, June 26, 2014

Danial 6 Month

 Alhamdulillah... zafriel danial dah 6 bulan 20 jun 2014
sihat dan tegap badan ko dek
memang rebeh bahu mama..
7.7kg sihat dengan jayanya FULLY BF mama
syukur allah bg nikmat dia menyusu


tengokla muka duckface dia..




 budak manja tergelak besor bila mama abang akak mengagah dia... sangat manja nak ada orang je keliling dia baru dia ok... dah pandai meniarap.. menggulingkan badannya yg bulat tu dengan susah payah... hih kelakar bila tengok


dah tegap juga duduk di kerusi makan... sambil perati orang makan..
adik gak baru nak belajar makan
bermula juga episod membuat puri bagi mama
 

bila tido rasa nak gigit pipi dia yang macam belon...
kalau belon dah lama mama cucuk ngan jarum sebab geram
tengokla jari jemari yang montel.. dah macam bengkak kena sengat je...

 SYUKUR pada allah.. bagi kesihatan yang baik pada anak-anak...


Tuesday, May 20, 2014

Dedek 5 bulan

 Pejam celik adik genap 5 bulan harini..
dah lama tak update kisah anak2
sangat cemburu tengok kawan2 masih aktif berblog
sesungguhny masa sangat mencemburui aku
banyak komitmen yang perlu didahulukan

bila ada masa terluang dan MOOD barula nak update
banyak kisah pending

Dulu blog ni kisah abg mika aka abg danish je
now nak sambung dengan kakak deena & adik danial

 abang & adik
Danish & danial



 2 orang hero mama mama
my superhero


Kakak & adik..
tak larat nak kejar
mama cari twins stroller.. senang sekali hangkut semua leh duduk




 My princess supergirl.. kakadik aka kakak deena

ini budak hobi dia makan... & makan..
 tapi badan tak brape nak naik jugak ..dah agak susut





 kesayangan mama... 
papa & anak-anak
alhamdulillah



 ini budak berat 4 bulan haritu 7kg..
now 5 bulan tak tau la..
kus semangat memang lenguh tangan dukung dia
baikla dia nak duduk dalam stroller.. tak larat ooo dukung lama2





kakak & abang..
ini bila mood baik elokla peluk2
bila mood tak baik tolak menolak
hahahha ragam anak-anak macam2


last skali
mai la tepek gambo mama dia gak
sekarang yg tengah menggila aidijuma.. hahahha
dedek yang tak leh berenggang ngan mama dia
berkepit sokmo sejak dah kenal orang....



Thursday, May 8, 2014

Anak dara mama

Geram sangat tengok dia pakai baju kelawar ni
Dah macam makcik-makcik
Jalan kedek-kedek..
Nak sikatkan rambut dia lari....
My one only daughter deena
Kakak dah susut la sejak kena sakit perut berak2 haritu
 
Rindu pipi montel dia
Cayang kakdeena

bz.. ada je keje dia

 
panggil pun tak layan 


#deena1tahun5bulan

Tuesday, April 22, 2014

Anda yang MANA???

Kira tinggi masing-masing 
dan tengok jawapan ya..
Jangan Ngelat!




i 152 cm kategori COMEL....
a.k.a Rendang macam pokok bonsai.. hahaha






Powered by Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Exchange LINK...

    Your Link/

Disclaimer

Dilarang mengambil apa-apa jenis bentuk peniruan di dalam blog ini tanpa persetujuan tuan Tanah ya.
 
Copyright 2014 Reserved to Lakaran Hatii © Design By Cik Nurfarah