Monday, October 22, 2007

Salam Aidilfitri.....






Selamat hari raya pd semua kekawan... umat islam semua....tahun ni raya pertama kami as husband n wife... seronok mmgla... tp sedih pagi raya jauh dr family sendiri .... sian mak, mmg dia sedih tp dah lumrah bila dah kawin kenala korban skit..... theme color thn ni cream color... nampak cool rasa mcm masa nikah dulu lak... heheh...
raya kat umah mak mertua lain skit caranya... ketupat nasi jarang jumpa tp ketupat palas n rendang udang jd juadah baru aku pg raya... tp takpe... layan jerr... apa salahnya rasa beraya di utara kan... 2 hari sebelum raya dah balik perak n ptg raya ke2 balik ke kl jap then balik johor...
raya tu mmg seronok tp yerla mana2 kawan2 yg dah tau... raya ke4 aku terpaksa kena duk wad... tak sangka baby hanya sempat singgah di rahim mama only 3months... takde rezki kami... sedih sgt tak terkata... hanya Allah yg tau...3 hari kena duk wad... sakitnya bukan kepalang... tp aku tetap tabah ... ini adalah ujian Allah.. mungkin dia akan beri yang lebih terbaik untuk kami... aku redha dgn ketentuanNya.. mak n hubby aku teman paling setia masa aku kat wad... diorg la semangant aku... 3 hari kat spital aku tabah... aku nangis hanya kerana menahan kesakitan... tp lepas kuar wad aku jd lemah.... bila teringat sure mata aku bengkak...lg2 doc kata maybe my baby tu girl... (ahhhhh aku nangis lg).... ntahla pd mereka yg penah rasa je yg tau camana aku rasa.... mungkin ada hikmah di sebalik ape yg terjadi... hubby byk bg semangat tiap kali aku sebak... emosi mmg betul2 terganggu... amik masa nak pulih...nti lama2 aku ok la... kawan2 byk bg semangat termasuk bos aku...dia pun penah alami benda yg sama.... la ni pun kena pantang... aku mohon n doa pada Allah moga ada rezki kami masa akan datang .... semoga kami lebih tabah hadapi Ujian dariNya... Amin....

dgr lagu ni sure nangis..............:(

Menanti di alam barzakh... (Far East)

ku Merintih, Aku Menangis,
Ku Meratap, Aku Mengharap,
Ku Meminta Dihidupkan Semula,
Agar Dapat Kembali Ke Dunia Nyata,

Perjalanan Rohku,
Melengkapi Sebuah Kembara,
Singgah Di Rahim Bonda,
Sebelum Menjejak Ke Dunia,
Menanti Di barzakh,
Sebelum Berangkat Ke Mahsyar,
Diperhitung Amalan,
Penentu Syurga Atau Sebaliknya,

Tanah Yang Basah Berwarna Merah,
Semerah Mawar Dan Juga Rindu,
7 Langkah Pun Baru Berlalu,
Susai Talkin Penanda Syahdu,
Tenang Dan Damai Di Pusaraku,
Nisan Batu Menjadi Tugu,
Namun Tak Siapa Pun Tahu Resah Penantianku,

Terbangkitnya Aku Dari Sebuah Kematian,
Seakan Ku Dengari,
Tangis Mereka Yang Ku Tinggalkan,
Kehidupan Disini Bukan Suatu Khayalan
Tetapi Ia Sebenar Kejadian

Kembali Oh Kembali,
Kembalilah Kedalam Diri,
Sendirian Sendiri,
Sendiri Bertemankan Sepi,
Hanya Kain Putih Yang Membaluti Tubuhku,
Terbujur Dan Kaku,
Jasad Didalam Keranda Kayu,

Ajal Yang Datang Dibuka Pintu ,
Tiada Siapa Yang Memberi Tahu,
Tiada Siapa Pun Dapat Hindari,
Tiada Siapa Yang Terkecuali,
Lemah Jemari Nafas Terhenti,
Tidak Tergambar Sakitnya Mati,
Cukup sekali Jasadku Untuk Mengulangi,

Jantung Berdenyut Kencang,
Menantikan Malaikat Datang,
Mengigil Ketakutan Gelap Pekat Dipandangan,

Selama Ini Diceritakan
Kini Aku Merasakan
Di alam barzakh Jasad Dikebumikan

Ku Merintih, Aku Menangis,
Ku Meratap, Aku Mengharap,
Ku Meminta Dihidupkan Semula,
Agar Dapat Kembali Ke Dunia Nyata,

Masa gambar ni baby ada lg dlm perut 3 month........:(.


TQ SO MUCH TO MY MUM N HUBBY. (tunggu kat wad).... all my family abah n adik (selalu tgk aku n calling2 masa sunyi). n kekawan semua....(bg semangat kat aku)

5 bebelan kawanku:

Aleeya said...

biar masa merawat segalanya...

cicikwani said...

sabo je la ida... ada hikmah tersembunyi tu... tak pe, kitaorg sokmo doakan ida akn dpt baby secepat mgkn... comey cm shin bi... insya allah...

ida.. said...

tq wani... tq gak kat kekawan semua... doakan dpt cepat yerr....

lankapo said...

semoga cepat smebuh n dapat baby baru ok

ida.. said...

tq lan.. leya... doakan ida dpt yg baru tahun depan...insya allah...

Powered by Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Exchange LINK...

    Your Link/

Disclaimer

Dilarang mengambil apa-apa jenis bentuk peniruan di dalam blog ini tanpa persetujuan tuan Tanah ya.
 
Copyright 2014 Reserved to Lakaran Hatii © Design By Cik Nurfarah