Sunday, January 11, 2009

On Saturday...

Hari ni aku tak kemana-mana ... nampaknya duk memerap di rumah.. hubby keje tp half day je...see baik kan aku duk umah.. sebenarnya ada sebab tau.. ha sila la lihat pic mata sape yg besau tu???? ayooooo....
.
.
.
.
.
.

Aku kena sakit mata la. ( aku tak skodeng sesape tau.. hahahha).. that's y aku memerap kat umah.. uwaaaa.... dia mula bengkak ari sabtu lak tu.. kalo tak free2 je aku dapat mc paling tak pun 2 hari tuk sakit mata ni kan... takpela CoBAAN... tak penah mata aku sebengkak ini... bengkak tu buat aku pening kepala berdenyut-denyut. macam nak demam, telinga lak rasa mcm berdengung.. cam dalam flight lak.. dari ptg semlm lg aku seharian meeting dah rasa tak selesa.. tp cover2 aje..... mood takleh nak kata.. like rimauuu.. nak marah aje .. hihi...


Walopun duk umah aku tak baring or tido sesaje tau... aku ada janji yg perlu dibereskan... My cousin nak kawin raya Cina ni.. dia minta tolong buatkan barang hantaran dia... Masuk kali ni yg ntah kali ke berapa da aku buat kan hantaran org.. dulu2 kawan2 rajin gak hantar kat aku suh buatkan.. aku tunang n kawin pun buat sendiri.. adik aku tunang n kawin nanti pun harus aku yg siapkan.. takla pandai mana.. aku letak ajela mana yg patut... janji diorg puas hati..

.. mmm barang2 dah settle beli ngan dia masa aku balik kg raya haji aritu.. so settle aku takyah kuar memana nak cari barang..dah lama benda2 ni ada kat umah aku cuma mood takde je nak buat... pikir2 takde masa dah... kena buat gak... along n angah (dua sepupu yg tua dr aku-kakak pengantin) dua2 kebetulan sorg baru abis pantang... angah lak masih dlm pantang.. sib baik aku tak berpantang lg.. hihi kalo tak sape nak buat hang punya hantaran ni... mak aku? makcik2 aku? diorg dah resign buat bebenda ni.. kalo kenduri diorg tau settle bab masak memasak je...


barang-barang yang perlu di hias.. aduii takde idea.. kena cari gak camana pun... huhuhu


Bila dah petang hampir suku dah buat..... aku sambung buat malam.. takleh buat terus menerus.. penat la... tangan melekit2 gam.... waktu aku tulis N3 nni semuanya hampir siap.. tp takleh nak ambik gambo.. cahaya tak bape cantik.. almaklum umah aku ni kalau malam semua lampu romantik ala2 kuning tu.. ( ni laki aku nyerr keje..lampu mentol putih ada certain part ajerkk.. adui la..) ok nanti esok aku ambil gambar yg dah siap yerr...

dah kul 1.15 a.m .. ngantuk daaa.....

4 bebelan kawanku:

Tirana said...

Huaaaa..kreatifnya eida..Kak Tirana minat gak buat kerja-kerja macam ni tapi tak ada masa nak duduk buat..Barang2 untuk sulam reben yang dibeli ari tu..dok tersadai di situ..tak terbuat lagi..ehehehe.

ei_da.. said...

dah selalu buat kak.. tp kena tukar2 idea .. takut bosan lak org tgk.. hehee.. mmg betul tungggu ada mood baru leh buat..

kak tirana buatla sulan reben tu leh ida belajar lak...

UnGu VioLeT said...

slm kak, ade award menanti utk akak.. dtg ambik yer!!!

yani_worldpeace said...

amboi, boleh tahan la u ni pandai menggubah hantaran gak...sama la ngan kitorg, wat sendiri je...slalu jenjalan gi kedai hantaran sambil2 ushar idea diorg...shhh...

Powered by Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Exchange LINK...

    Your Link/

Disclaimer

Dilarang mengambil apa-apa jenis bentuk peniruan di dalam blog ini tanpa persetujuan tuan Tanah ya.
 
Copyright 2014 Reserved to Lakaran Hatii © Design By Cik Nurfarah