Saturday, March 21, 2009

Teringin....

Bangun je pagi tekak teringin nak makan sambal petai dan bubur kacang plak... mimpi makan benda2 tu kot malam td.. hahahha.. apalagi ke pasar tani mencari petai.. hubby lak nak makan ayam masak lemak cili api... mm kebetulan abg ipar nak dtg bawa anak-anak dia mandi swimming pool... mm masak lebih ada tetamu kan.... hheheh layan...

mmmm nyumm nyumm dah dapat makan sambal petai..... lega...

Bila petang skit baru buat bubur kacang.... tp malangnya kacang hijau ada sikit je.. jadila nak lepas rasa kat tekak.. nak kuar ke kedai adalah malas... campur dengan jagung pun sodap... tu dia ada org menikmati minum petang ngan bubur kacang sambil tgk bebudak mandi kat pool... huhu... malam ni ada makan2 BBQ kat kajang rumah kakak saudara hubby.. tp tak larat la nak jalan.... lepak umah je la.....

9 bebelan kawanku:

fuadnis said...

ermm..sedapnye bubur kacang..nis pun dah berapa ari ni asik teringin nak buat bubur kacang..tapi tak buat2pun..malas tul..klu ade org masakkan okay gak..he..he..

@_da said...

Nis meh makan bubur kacang kat umah ida... hehehhe

Diamilikku said...

kak su pun duk teringin sambal udang petai...aduhhh..nak kena masak gak nih..tapi nanti2 ahhh

Dj Epoi said...

Walaweiiiiiiiiiiii

Sambai Petai tuh!!!!
Merah menyala siut!!!! heheeheheh

Amboi2 Captain Joy kita ....makan2 sambil cuci2 mata heheeheheh

Larik!!!!!!!!!!!!!!

SRISUFI said...

Sedapnya menu hari ini. Teliur jugak rasa nak makan sambal petai tu.

salam kenal ye.

saya follow blog awk

@_da said...

Kak Su. kena masak tu kalau tak asik teringat aje...

Dj epoi.. sib baik dia tgk bebudak je tu.. hehhehe



trima kasih srisufi .. kita add awak juga yerr

Aleeya said...

meh post sini sket..itu sambal tumis petai he he

umie@kakyong said...

wahh.. berselera tgk masakan ida.

yani_worldpeace said...

Salam ida...lamanya tak denga cerita kan...

Amboi-amboi, sekarang ni keje die makan aje yer???hehe...ida doakan kite pulak ye...

Powered by Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Exchange LINK...

    Your Link/

Disclaimer

Dilarang mengambil apa-apa jenis bentuk peniruan di dalam blog ini tanpa persetujuan tuan Tanah ya.
 
Copyright 2014 Reserved to Lakaran Hatii © Design By Cik Nurfarah