Tuesday, June 16, 2009

Lega...

Dah abis exam..bermula jam 9.30 td.. sepatutnya kul 12 baru berkahir exam tu.. tp kul 11.15 aku dah kuar.. aku dah jawab semua soalan.. tp betul ke tak tak tau la.. waallahualam.. tawakal je.. kalau ada rezki lulus lerr.. malas aku nak duk lelama dalam tu.. penat gak perah otak...

masa tengah exam tu baby gerak-gerak.. masa tu la perut aku goyang-goyang.. hahaaaa aku ketawa sorang-sorang tgk gelagat baby aku ni... syokk... alhamdulillah suatu nikmat yg tuhan beri pada aku.. syukurrr.. ntah bila lg nak merasa cam ni kan.. so masa ni aku rasa adalah suatu saat-saat indah yg aku tempuhi... walaupun saat ni kaki aku amat bengkak.. nak jalan pun tak berapa larat.. pinggang n punggung yg kdg2 mmg sakit sgt.. tp aku kuatkan semangat & tak nak ini semua jd penghalang tuk meneruskan tugas seharian...

Diam tak diam dah 30 weeks.. pergerakan baby semakin dirasai hari ke hari...sekarang ni tak kira siang malam dia bergerak aktif.. kalau dulu malam je aku dpt rasa.. tp sekarang anytime dia dah mula gerak n rasa... hubby pun hari-hari nak rasa dia kick.. kdg2 bercakap bergaduh manja ngan baby.. sebab kalau aku pegang perut baby gerak.. tp bila hubby pegang perut baby senyap jek.. hahahha.. aku kata baby protes tak mau ngan papa dia, haha masa tu hubby angin la sket.. dia tunggu gak sampai baby bg respon kat dia.. hihihi...

sekarang masih banyak berdoa agar kedudukan baby betul pada tempatnya.... sehingga hari ni doctor masih mengesahkan dia songsang.. mmg benar aku dapat rasakan selalu pergerakan kaki baby di bahagian bawah dekat ari-ari.. dan kepala mengeras di bahagian kanan.. insya allah doc sendiri akan lakukan pemusingan baby kalau sesuai masanya nanti.. aku tak kisah la cara mana baby nak keluar janji baby ku sihat... InsyaAllah..


Sabtu ni ada undangan majlis undangan cukur rambut dan akikah anak bos hubby.. dia lahir tak cukup bulan 36 weeks.. huhu aku dgr pun berdebar.. tetiba je air ketuban kuar.. takde sakit takde apa... hantar g spital 4-5 jam pastu bersalin.... seminggu gak baby kena duk dlm inkubator tu dan di jangkakan hari ni baru kuar sebab degupan jantungnya laju.. tp berat baby ok n normal... 2.95kg

hari tu ke care4 beli 2 present kawan hubby yg sama melahirkan anak.. dua2 boy pilih hadiah serupa je la.. ni pun hubby yg pilih...weekend ni maybe nak lawat diorg...






Yg ni tambahan towel baby aku.. tiap kali pegi shopping mall ada je aku nak beli tuk baby... hubby bising kalau boleh 1 mall aku nak beli tuk baby. hehehe.. biasala kan.. dah namanya ibu...

8 bebelan kawanku:

puterikurekure said...

wah!
ni mesti dah banyak beli untuk baby kan?
kite je tak beli apa pon lagi.

:(

mesti best shopping barang baby. jeles~

SSulieana said...

dh x lama dh bb tu nk kuar...x sbr kan...emmm mintak2 bb tu nnti dh boleh pusing sendiri sblum dia kuar.....

Diamilikku said...

untuk second baby nih..apa pun kak su tak beli lagi..huhuhu..sian baby..takde masa lah nak gi shopping...

isya said...

hahaha..sian hubby ida, ooh..baby dah pandai pilih kasih ye..

IdaShah said...

semoga baby eida bole pusing sendiri
semoga eida bersalin normal lah

umie@kakyong said...

Eida,
untuk adik Ida... selamat pengantin baru... semoga kekal sehingga ke akhir hayat.
untuk Eida.. semoga sihat2 selalu... baby jugak...

jangan risau.. lulus cemerlang exam nanti.

fuadnis said...

eida,
yg eida tunjuk tu gambar towel ke??bukan selimut baby ke??

@e_da said...

puterikure-kure...
ida dah start beli sket2 dah sebab dah 7 bulan.. mak suh prepare... hih syok tau shopping tuk baby ni...

Sueliana..
harap2 dapatla dia berpusing ke tempat sepatutnya.. mmg tak sabo nak tgk dia nih...

Kak Su.. takpe.. kumpul duit bebanyak.. sekali g beli borong complete tuk dia.. hihi...


ISYA
mmg selalu camtu hubby dapat rasa sket2 je sebab kalau hubby pegang dia diam.. hihi


Idashah.. tima kasih doakan kite yerr...

Kak Umie
timna kasih bebanyak.. harap2 semua berjalan lancar...

NiS..
tu mmg towel.. bentuk dia cam selimut kan.. towel tu senang leh terus tutup n lap rambut dia sekal ikalau ada rambut la.. hehehhe

Powered by Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Exchange LINK...

    Your Link/

Disclaimer

Dilarang mengambil apa-apa jenis bentuk peniruan di dalam blog ini tanpa persetujuan tuan Tanah ya.
 
Copyright 2014 Reserved to Lakaran Hatii © Design By Cik Nurfarah