Wednesday, July 29, 2009

Stock kala boring !!

Tengahari smlm budak2 opis dtg melawat aku... huhu.. staf2 lelaki yg blom menziarah tu segan nak lawat aku so yg pomfuan2 iteww telah menemankan mereka.. hehe thanx kat korang... masa diorg dtg tu ada sorg kakak kirimkan sebuah novel kat aku.. dia kata baca la kalau boring2.. maybe nanti kalau dah boring sgt boleh gak aku baca... insyaAllah la kalau lambat lg nak operatenyerrr....

Aku rasa dah lama betul tak baca novel.. takde masa.. hihi.. kalau dah ngadap sesebuah buku aku ni jenis tak buat keje lain dah.. mesti nak baca sampai abis,.. ingat dulu masa sekolah mak cukup marah kalau nampak aku baca novel ni.. takleh buat keje lain selagi tak abis baca... hahhaha.. penah jugak nyorok disebalik buku matematik tp dalamnya novel.. hihi tp kantoi ngan mak aku.. kuikuikuiii dah la masa tu nak SPM... hahha aku mmg nakal sket...

Petang tu plak hubby dtg dengan mcm2 yg dibawanya.. stock makanan tuk aku.. dia taknak anak bini dia ni tak makan.... huhu hari2 makan makanan spital jemu gak kan... kalau kat umah leh la aku masak lg apa yg aku teringin.. bila dah duk sini.. mmmm takde apa dah terbayang.. bayangkan muka baby je la bila nak jenguk dunia.. hihi


Ni la keadaan dalam almari besi tepi katil aku ni... hahaahaaa hubby kata dah mcm peti ais... tu pun ada buah-buahan yg org bawa tak masuk dalam ni... td ada nurse perli.. "uiii banyaknyerr barang" aku jawab balik.. " dah lama sgt kak duk sini, mana tak banyaknya..." aku ngadu kat hubby.. hubby kata... " jangan sampai kita buat 7 Eleven atau tesco kat situ kang" hahahha... marah dia nurse perli2 bini dia ni.. hihi ... ala aku tak kisah pun walaupun ada sket terasa.. hihi...

Thanx lg kat hubby.. ingat gak dia beli air kelapa.. beli kat Jusco lg murah dr kedai biasa... comel lak tu... senang nak minum.. kulit dah dibersihkan.. tinggal cucuk straw n minum.. pandai gak laki aku shopping without me... masa nak belah nak makan isi tu hubby just ketuk kat dinding je dah terbelah dua.. hehe kat spital mana nak cari parang or pisau kan.. heheh

Air kelapa ni mmg sedap .. fresshh... harganya hanya RM2.49 sen sahaja... dapatkan di Jusco berhampiran yerrr


Dan dia ingat juga my feberet... big apple ni.. sebelum bersalin ni makanla katanya.. nti lama kena pantang kan.. huhuhuuu beberapa hari je lagi dapat menikmati makanan fav kan.. thanx yek abg... esok genap my pregnancy 37 weeks... masih menanti-nanti bila doc nak bg date ni????? so nervous...

8 bebelan kawanku:

Dj Epoi said...

Salam,....

Pergh!!!!!!!!

Memang cam 7 eleven ponk weih!!!
Semua ada siut!!
Macam Perut Doraemon ponk ader hehehehehehe..

Hah!! makan-makan!!! betui tuh...
Nanti bila dah pantang nanti....dah tak leh lagi heheheh

Captain Joy..Lu memang Walaweiiiiii
Seorang SOMI & BAKAL BAPAK yang........Baguzzzzzzzzzz!!!

puterikurekure said...

kelapa..gulp!!!
skang ni nak kata hari2 kite dok pulun air kelapa.
hehehe~

makan puas2 tau.
betul kata suami. nanti dah pantang susah nak makan benda2 camtu.
:)

yatie chomeyl said...

mesti busan gile kan ida..sabar banyak2 tau..baca novel tu slow2..penuh perasaan, so hopefully masa cepat berlalu :)

akak_bieza said...

kelapa tu memang sedap...akak pon suker..kat jusco memang ada jual..isi lembut macam jelly lebih kurang RM 4.00 kalau tak silap

salina said...

salam.. x bersalin lagi ko ye ida.. aku time free je rajin gak bukak blog ko nak tau gak dah keluar ke belum babynya.. lamanya ko kat spital.. x pe sabarlah dah x lama dah..

eh banyak ye jual buah delima kat pasar borong selayang.. aku ni dah 3 kali ngandung memang la mencari delima ni tapi payah sungguh nak dapat kat kl..

masa pregnent yang first & second aku ambik kat kg je di tampin, ramai cina yang tanam.. pregnant kali ni beli kat kuala terengganu punyalah jauh.. kirim kat abang ipar... x terpikir lak aku nak cari kat pasar borong selayang..

DYLA said...

byknye stock...

sblm bersalin ni kene pulun habis2. air kelapa tu mcm sedap je ida.

@e_da said...

bro DJ epoi... hihi dia bab shopping kadang2 leh tahan jugak... lebih dr bini dia ni... huhuhu...


puterikure-kure.. makanla apa yg elok selagi boleh ni.. nanti baby dah kuar semau kena jaga.. huhuh



Yatie.. thanx,... insyaAllah... terus menghitung hari dengan sabar...


kak bieza... mmg sedap harga pun baru rm2.49 sen ajerr...


Salina.. mmg susah nak dapat.. tp try la cari kat pasar borong selayang.. ni pun kawan2 yg bagitau...


dyla... g beli air kelapa tu kat jusco je.. heheh

isya said...

mcm2 ada..

btul tu, mkn la puas2 sebelum bersalin ni..

Powered by Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Exchange LINK...

    Your Link/

Disclaimer

Dilarang mengambil apa-apa jenis bentuk peniruan di dalam blog ini tanpa persetujuan tuan Tanah ya.
 
Copyright 2014 Reserved to Lakaran Hatii © Design By Cik Nurfarah