Thursday, April 22, 2010

Yang lama berganti baru...

Alhamdulillah semalam tertunai hajat kami nak tukar mesin basuh yang baru... mana tak tukarnya.. dia taknak bergerak bila spin... basuh baju pun mcm tak larat nak gerak... tp macamanapun dia dah berjasa pada kami sejak kami kawin dulu.... ni la dia...


Mesin basuh ni hubby beli masa dia bujang lg... kalau ikut umur mesin basuh ni dah 7 tahun.. patutla pun dah uzur kan....

Semalam lepas keje kami ke SEN HENG.. dah lama booking semalam baru g settle payment.. yang lebih rezeki ada less lg rm300.. mmg syukur sgt la.. dapat la kurangka lg budget.. (yg lebih ada potensi wat g jcard day.. hahah)


Ni dia tokey yg pilih n bayoo.. laki aku ni cerewet gak.. dia yg pilih nak itu ini... kalau aku mesin yg biasa2 pun sudah.. dah dia pilih ikut jela.. lgplak duit dia.. hahahhah... ikut lerrr


Kali ni hubby pilih yg front loaded dan inverter brand panasonic.. yang lama pun panasonic... malam td dia dah hantar ke rumah.. kami dahtest basuh dah... best lerr adafuntion tuk basuh baju baby... baju pun ok takla berkedut sgt mcm mesin basuh lama.. (ehheh kalau yg baru semua ok je kan...)..


Aku cuti hari ni.... yeaa... tak sabar nak g shopping.... sape nak ikut jom.... sebelum tu aku nak ke bank ada beberapa perkara nak di selesaikan...seronok kalau cuti time org bekerja ni.. heheheh...

4 bebelan kawanku:

Diamilikku said...

mesin basuh kak su pun perlu dibeli baru kot..hehehhe..tapi nanti2 lah..tunggu ada rezeki

Aleeya said...

bestnye dpt washing machine baru turrr, leya nye mesin masa baru kwen dlu pun dah rosak tikos geget paip die, jahanam nye tikos huhuuu

Diarihatiku1976 said...

wah.. lepas ni basuh baju begitu mudah kan..

@e_da said...

Kak sue.. impian ni dr tahun lepas baru thn ni ada rezeki mengganti.. hehhehe

leyaa...jahat tikus2 ni.. kat umah mak pun gitu.. tp dr mana dtgnya tikus kat umah leeya

kak ina.. hubby sy tgh jakun asik keje membasuh je dia...

Powered by Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Exchange LINK...

    Your Link/

Disclaimer

Dilarang mengambil apa-apa jenis bentuk peniruan di dalam blog ini tanpa persetujuan tuan Tanah ya.
 
Copyright 2014 Reserved to Lakaran Hatii © Design By Cik Nurfarah