Tuesday, June 8, 2010

ALesya warded again

Jumaat tu sampai kampung jam 3 pagi... dah la hujan lak tu.. huh mencabargak la.. mata amat berat yg amat.. sian hubby drive sendirian.. dia elok lak tak mengantuk.. layan lagu sampai lebam... hehhehe

mlm tu sempat main ngan alesya.. sebab dia bangun minum susu.. pagi tu pun sempat lg.. tengok2 muka dia mmg ada kuning lg (jaundis) pagi tu nurse klinik desa dtg.. dia suh bawa lg ke spital sebab tgk muka alesya kuning lg...

dalam jam 10 mak bawa alesya g hospital.. aku punya tungula kat umah nape tak balik2..rupanya alesya kena tahan wad lg.. bacaan kuning dia 13.2.. kalau ikut kan bab pramatang paras normal kuning 7 atau 8 kat adoc... maknanya nkuning alesya tinggi lg... h,mmm sian dia duk wad lg..


Cian alesya duk ulang alik duk spital ya....


Malamsabtu tu adik ipar takleh duk spital sebab wad penuh so dia kena balik umah dan pam susu n hantar pada alesya... malam tu adik aku kata wife dia menangis je sambil peluk baju baby.. sian dia.. takleh nak tido dia teringatkan alesya tak minum susu ibu mlm tu...

esoknya adik aku minta wife dia diwardedkan sekurang2nya dia dekat dgn alesya dan nampak depan mata,.. sib baik dapat..

Alesya ngan papa... te ngok tu kecik je dia.. comel je.. perkembangan berat dia dah naik 2kg syukur la.. mmg halus sgt aku tgk tubuh alesya sehinggakan pada mulanya tak berani nak pegang.. ya la dua kali ganda mika berbanding alesya masa lahir dulu...

2 hari alesya di bawah lampu alhamdulillah semalam dia dah kuar wad...

tak sempat nak amik gambo mika ngan alesya.. baru nak bermain dia dah masuk wad.. hospital bt pahat lak agak ketat.. kanak2 bawah 12 tahun tak dibenarkan bawa masuk melawat... so takde la gambar mereka berdua.... nanti la balik kg lg tentu alesya dah besar sket kan... moga alesya sihat ya...

7 bebelan kawanku:

Aleeya said...

get well soon yer alesya, moga allah merahmatimu...insyaAllah ade pemantauan doktor kuning tu ilangla nnt..amin..

Diarihatiku1976 said...

ciannya.. harap-harap takde apa-apa kan... take care yekkk

puterikurekure said...

takpe kalau alesya warded lagi. untuk kebaikan dia jugak.
alahmdulillah semua dah ok kembali.
:)

nads said...

alhamdulillah...sian alesya...
hope alesya cepat sht...dan membesar jadi anak yang solehah...

anin said...

bb kuning ni memang perkara biasa..mcm mana cara nak elak? kwn anin ckp ibu minum susu kambing lps tu BF bb..try la

Ina Hashim said...

semoga alesya cepat sembuh (sama nama dgn anak ke 4 akak-alysha )

SSulieana said...

ala kecik tomei je...

Powered by Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Exchange LINK...

    Your Link/

Disclaimer

Dilarang mengambil apa-apa jenis bentuk peniruan di dalam blog ini tanpa persetujuan tuan Tanah ya.
 
Copyright 2014 Reserved to Lakaran Hatii © Design By Cik Nurfarah