Wednesday, August 25, 2010

Berita baik & berita sedih semalam

Akhirnya aku cuti arini... mika baru bangun kul 11 pg,... kena ubat antibiotik terus pengsan tido.. hihihi... terima kasih semua doakan mika sihat..

Berita baik semalam tentang kelahiran org baru.. dan berita buruk tentang kematian bapa saudara....


Tengahari smalam aku dpt call dr hubby.. beritahu pak lang dia dah meninggal dunia akibat strok... dalam kul 2 aku bergegas balik... balik tu plak takleh terus nak g melawat... nak kena bawa mika dulu ke hospital pusrawi.. time tu la dia kena sedut gas...

Dah kebetulan ada kat hospital kami pegi melawat anak buah hubby yg baru dpt baby.. cucu yg ke 8 aku.. hahah rasa tua la kejap bila aku dah kena panggil nek uda.. adoila... pasrah jek..

lepas melawat n check up mika.. kami berbuka ppuasa lepas tu mlm baru dpt g ke rumah pak lang.. mmgtak sempat nak tgk masa jenazah dikebumikan.. diorg kebumikan lepas asar yg masa tu mika tgh bertarung kena sedut gas.. abg ipar call dia kata semua dah selamat siap kebumikan dah.. so mlm je la kami melawat kuarga arwah pak lang...

masa kami g melawat tu aku nampak sesorang yg mcm kenal.. rupanya SAARI AMRI.. yg pencipta lagu tu.. hubby kata dia anak angkat pak lang.. masa memula dia dtg KL pak lang la yg bela dia jd anak angkat... oo baru aku tau.. kata hubby gak dia penah support pak lang g umrah ngan titik peluh dia.. bagus gak kan mengenang jasa dia...




Anak buah hubby yg baru dapat baby.. masa ni dah nak kuar wad dah sib baik sempat jumpa... anak dia sorang lelaki n 2 girl.. baby baru girl.. yg kakak tu baru 3 tahun tp badan dia besar mcm budak 5 tahun...

baby baru ni sgtla tembam.. lahir 3.33kg... Terkenang aku bila masuk wad ni balik.. sini la dulu aku berkampung punya lama... ada gak lg nurse2 yg aku kenal... diorg cam tak caya tgk mika dah 1 tahun... kejap je kan masa berlalu...


Ka

6 bebelan kawanku:

Sitisifir10 said...

nek uda...hohohoh...mesti adik beradik ramai ek??

Aleeya said...

la bila masa mika tak sihat neh..cian dia, ni da okey yea..get well soon mika..

Zaidah said...

tahniah n takziah yer aeda...

puterikurekure said...

mika dah ok ke eda?

tahniah dapat cucu sedara dan takziah atas pemergian arwah pak lang.

isya said...

mika sakit ke ida? semoga cepat sembuh ye mika..

Naimatul Hafizah Nor Rodin said...

mika tak sihat ke? moga cepat sembuh ye,sayang....
salam takziah buat keluarga awak atas kehilangan bapa saudara. salam tahniah atas kehadiran org baru dlm keluarga awak...

Powered by Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Exchange LINK...

    Your Link/

Disclaimer

Dilarang mengambil apa-apa jenis bentuk peniruan di dalam blog ini tanpa persetujuan tuan Tanah ya.
 
Copyright 2014 Reserved to Lakaran Hatii © Design By Cik Nurfarah