Thursday, August 26, 2010

Mika bertarung dengan ubat

Malam td kami pegi lg atas appoiment yg doc bg semalam.. lepas berbuka di jln ampang terus ke Pusrawi.. sampai-sampai tunjuk surat appoiment terus ke belakang.. mika sedia nak kena sedut gas... meh kita tengok...


2 orang nurse tengah pujuk-pujuk dia... dia pun elok je dia lg masa tu.. nurse semalam pun dah kenal mika.. "ooo adik yg menangis semalam ek, hari ni nangis lagi tak?" so mereka dah kenal n tau camana kejadian hari sebelumnya mika terjerit2 meraung 1 bangunan leh dengar...

oleh kerana nurse dah tau mika ni kuat meronta.. mereka siap2 nak bedung mika dulu sebelum letak nebulizer tu...


masa ni still ok.. nurse dah tinggalkan kitorang tunggu dia n kawal sendiri....

Masa ni plak dia dah mula tengok muka aku.. tengok muka hubby.... dia senyap adala dlm 4-5 minit kot.. lepas tu start meronta...

Tengok baring pun dah senget dr tempat asal. dia dah mula meronta.. selepas amik gambo ni.. dia meronta kuat.. abis terbarai kain bedung tu.. ubat pun tumpah sket.... kuat betul mika ni...tak padan kecik ngan kudrat yg dia ada...

lepas tu jumpa doc.. doc cuma pesan kalau leh jgn tido beraircond sgt, jangan bg benda2 sejuk.. kalau batuk lama paling kuat pun 2 hari kena terus bawa g klinik.. alat penyedut gas tu pun dia suh kami bw balik.. lenkali dtg leh bawa n guna.. kalau tak kena bayar lain plak..

hari ni dia beransur ok.. cuma dia masih batuk... mcm2 aku pesan kat bibik suh tengok2 dia... hmmm tima kasih semua doakan mika ya...

13 bebelan kawanku:

mummy_ayu said...

ala siannya kena amik gas...Ian dulu kecik pun susah cam ni la..kita pun kesian tgk..tapi untuk kebaikan dia plus bukan sakit pun..
semoga Mika cepat sembuh....

eT said...

cian mika...cepat sembuh yer....

Diamilikku said...

dua hari tinggal blog terus miss macam2 cerita..get well soon sayang...hurmm..ida bagi minum mau campur air panas..insya allah kahak keluar...

Nad @ MamaZakwan said...

moga cpt sembuh, mika...

puterikurekure said...

mika cepat2 sehat ye nak. kalau kita pon rasa rimas pakai benda tu.

Zura said...

alahai kesiannye...semoga mika cepat sembuh.. :)

Ibu Alia Kaiyisah said...

alahai Mika. Kesiannya sayang anT ni. get well soon eyh sayang.

Ida, apa punca?. aircond ke?. takut jugak since Kaisya tido beraircond memanjang...

adianiez AIDA said...

dulu-dulu anak2 aida pun meronta-ronta bila isap gas. now, nurin jer still kena amik gas if batuk. but, kurang ronta ronta la sebab da besar...

cha said...

comel je kena bedung... kekuatannya tu sungguh tak terjangka.
get wet soon budak comel...

Zaidah said...

semoga mika cepat sembuh....

eima said...

ala tesian mika ...
nanti lelama die sendrik yg pakai sendrik kat muka die .. cam fahim ...
sbb dah slalu amik ...

pusrawi mana jln ipoh ke ??

@e_da said...

tima kasih semua.. eima pusrawi jln tun razak

miss cloudy said...

salam singgah.. sian nyer mika

Powered by Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Exchange LINK...

    Your Link/

Disclaimer

Dilarang mengambil apa-apa jenis bentuk peniruan di dalam blog ini tanpa persetujuan tuan Tanah ya.
 
Copyright 2014 Reserved to Lakaran Hatii © Design By Cik Nurfarah