Friday, February 25, 2011

A B C and Ball

malam td kuar g care4 sebab betulkan hp aku yang rosak.. duhh tension tau.. terbang melayang RM.... nak beli baru lg mahal.. so baik la betulkan jek....

lalu kat kedai buku... nampak poster ni murah lak.. tp harga dia mcm pelik sket.. 1 helai RM 5.. tp kalau 4 RM10..

makanya beli 4 keping..

jom belajar ngan mika...


dia teruja tengok gambar-gambar.. biarla belum pandai sebut pun.. tapi dia dapat mengenal gambar....

muka budak comot baru pas makan..

mama tanya dia mana BALL... dan tak sangka dia tau.. terus tunjuk gambar BALL... sebab mika suka sgt ball.. maknanya dia dah tau apa itu ball.. dan macamana bentuk ball..


tengok tu tangan tak abis-abis tunjuk BALL.. tu je la wat masa ni yang dia kenal... kalau boleh sebenarnya dia nak ball tu boleh kuar dia nak main.. ahhaha kelakar... dia tunjuk gak kat aku seolah suruh amik ball tu keluar nak main... heheheh... budak yang fanatik BALL....

19 bebelan kawanku:

Fieza79 said...

bagus tu mendorong minat mika ke arah pembelajaran...comell dia..

ZiE FAUZi said...

besaq dah anak teruna ni yer.. makin terserlah kehenseman dia :P

Mamamya said...

a'ah lahhh...mcm pelik kan..s'kpg RM4 klu beli 4 keping RM10 plak...eloklah terus beli 4 kpg kan...jimat!! ke penjual tu x perasan dia salah tulis..eheheheh.....

sonok kan bila tgk anak2 dah mula pandai mengenal huruf/gambar....kita pun semakin semangat nak belikan dia mcm2...

bonda dadif aka akish said...

pandai mika...aha bergune juge beli mende nikan...

emmmm harus beli juge nih...

=)

CiK JuE said...

pandai mika....pastu comel je

EiJa ZaQuaN said...

hehe..betol mmg kena pupuk dr skrg..
eija pun beli kan zaquan buku w/pun dia x pandai membaca..tp dia minat tgk gmbr..lama2 dia kenal la..hehe

eima said...

comey ... fahim besar mika nih dulu pun sama cam ni .. boboy kot ..mmg suka bola ....


bj mika cam fahim wktu kecik dulu ..rindu fahim yg kecik...

yatie chomeyl said...

Dah Ada poster senang nak ajar dia ABC. U sebum je tiap2 hari. Insya Allah dia Akan ingat nanti

isya said...

ida beli kat care4 mana tu??? murah giler.. ;)

@e_da said...

@Fieza79

harap2 dia terus minat..tq fieza

@e_da said...

isya...ida beli kat kedai buku agama kat care4 wangsa maju

@e_da said...

@ZiE FAUZi
kejap je kan zie..rasa mcm mimpi

@e_da said...

@Mamamya

tanya gak penjual tu balik.. dia kata betul... betul seronok bila dia minat apa yg kita beli

@e_da said...

@bonda dadif aka akish

akish mmg kena beli..kita tgk dia suka tak

@e_da said...

@CiK JuE

tq auntie..heheh

@e_da said...

@EiJa ZaQuaN

betul tu..biar je dia tgk gambo dulu..

@e_da said...

@eima

kdg2 rasa nak putarkan masa dulu balik kan...

@e_da said...

@yatie chomeyl
ye yatie..kena hari2 sebut nanti dia ingatkan

ch@ said...

kalau kita mmg kena beli, murah. hahaaa. Oni tak pandai lagila. mikhail cepat belajar. tengok montot dia tu, ada gambo panda yg comel mcm dia.

Powered by Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Exchange LINK...

    Your Link/

Disclaimer

Dilarang mengambil apa-apa jenis bentuk peniruan di dalam blog ini tanpa persetujuan tuan Tanah ya.
 
Copyright 2014 Reserved to Lakaran Hatii © Design By Cik Nurfarah