Wednesday, May 11, 2011

Tertunai sudah IMPIAN dia

So sorry about smlm.. terima kasih pd yg sudi take care of me.. korang mmg baik hati... kak sue.. sueliana dan ramai lg......

bila entry sedih mesti kawan2 pun tertanya2 kan.. maaf kan sy.. susah untuk dirangkaikan..
so arini namo entry sedih-sedih.. semuanya telah berlalu.. dan alhamdulillah semuanya telah terlerai dengan baik..

semalam tetunai sudah HAJAT dan IMPIAN my hubby selama ini... apa yang di idam2kan sudah di dalam genggaman.. takde la hari2 berzikir kat telinga aku 

" maama bila papa nak dapat motor tu... mama boleh ke papa pakai motor tu.. mama papa teringin nak motor tu...  mama ..papa mengidam nak motor tu.. mama kan best kalau papa naik motor tu": adoiii selagi tak dapat telinga aku terpaksa la mendengor keluhan dia setiap hari.... banyak rintangan dan halangan sebelum motor ni.. hanya org tertentu sahaja yang tau.. betul tak cha & Noor.. kalaian berdua memang memahami daku.. tq my fren..

Dia punya dahsyat kan sampai ada 1 pagi tu kul 4 pagi aku tentunya la tido kan.. boleh dia gerak aku.. aku buka mata tanya kenapa? dia tunjuk gambar motor kat skrin laptop.. tanya aku mana 1 yang cantik.. (gambo motor).. adoii parah dah dia ni... aku dengan mata pejam pun jawab la.. tu yg hitam.. yang kanan... dia tak puas hati suh aku duduk tengok bebetul... hahah daa kena bebel ngan aku je la lepas tu... hahahhaha pepagi buta paksa aku suh pilih motor mana 1... kelakar pun ada... adoii la.....

memula aku memang amat tak setuju dia nak beli motor tu.. bukannya murah .. boleh dapat sebiji kancil dan lebih lg... mmg aku menentang.. baik aku beli umah bawah plak ke kan.. tp dah dia terlalu minat aku takleh kata apa la... mak mertua pun asalnya agak membangkang.. tp takleh buat apa gak sebab hari2 dia tanya boleh tak.. boleh tak.. sudahnya suka hati la.. janji dia HAPPY kan.. mcm kita juga mesti ada impian kita yg kita nak dalam hidup.. kalau orang sekat mesti kita pun sedih.. so biarla dia happy.. dia yg cari duit dan dia yg bayar.. asal nafkah untuk kita ni cukup makan pakai sudah....





masa survey tu aku ikut sekalai adala 2-3 kali camtu.. bebel gak aku ni pun.. aku tak kenan yg dia nak.. tp dia kata laju... yang aku kenan mahal gilerr. ada yg cecah 80k.. hmmm baikla beli umah dr motor aku kata... hahahah



motor idaman dia...  SHIVER 750...






bergaya kat kedai motor sebelum bawa balik... muka happy tak terkata...sengih memanjang


motor ni amat la berat... aku ni pun pandai bawa motor.. dulu duk Uitm mmg aku lenjan bawa motor sana sini shah alam.. tp takat ex5 je la.. bawa balik johor pun penah.. nakal kan aku.. mak ku bebel2 marah... hahahah.. smalam aku try duduk kat motor ni..,  mak aihhh berat gilerrrr... takut lerrrr.. tapi memang laju woooo....  patut la dia suka... tp aku tak rasmi naik lg. malam td dah penat balik umah.. lagipun si kenit nak tinggal mana kalau aku memfollow hubby.. hahha kena sedar diri sudah ada anak...


Gaya posing anak manja mama..... kemain lg yek..... kaki ketot jek.. mana sampai... nanti dah besor motor tu jd mika punya plak yek...








 lepas ni kalau dia konvoi kemana-mana kena tinggal la aku ngan mika................... huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.. nak ikut.. mika nak letak mana.. takpela demi mika mama duk umah saje la bersama kamu...... huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa



ALHAMDULILLAH.. syukur... .terima kasih ya allah murahkan rezki kami... mudahkan segala urusan kami... tercapai sudah IMPIAN dia.. yang penting dia happy... . dia happy kami sekeluarga pun happy

10 bebelan kawanku:

ch@ said...

it's ok kak. takdehal. kita ada kalau akak memerlukan apa2 bantuan, bahuku sentiasa utk mu, acceh. kena yakin diri bila dia dh ada motor ni kak. jgn fikir bebukan (ke aku yg pk bebukan ni?) hahaaa. sama je ngn mrABi kerjakan kelisa dia tu, selagi hayat dikandung badan kalau dah minat.

saveme_zero said...

orang lelaki ni kalau dah minat,memang 100x dia sanggup tanya ieda. kita kata TIDAK ke..NO ke..jawapan dia mesti YES jugak. Takpe la,dah minat dia tu,ikutkan je la. Jaga elok² je la motor tu kan. Nanti mika dah besar,leh jadi mika raikanen (betul ke aku eja erk..hahaha)

bonda dadif aka akish said...

sudah hepi...makanye...chill hari ni eda...

wahhhh bestla mika....dpt naek motor beso...

MRS. K said...

suke la die ek! impian tercapai

Diamilikku said...

wow...speechless.....hurmm..mujurla hubby akak tak minat motor..dia more to kereta drift je..:)

eima said...

huhu aprilla tuh ....
gile besh ....
tahniah la ...

ummioked said...

Memang ni lah lumrah ...lelaki kalau dan minat, mmg akan daptkan jugak, berlainan dgn pompuan..mmg kita minat dan berkenan dgn byk benda tapi selalu beralah...tapi yang penting kita bahagia bersama...kan....

Intan said...

suami ida ni sama la ngan alang tu ha. bezanya suami ida dah mampu, apa salahnya nak rasa hasil titik peluh kan. alang belum lagi ke tahap tu. sikittttt je lagi. hehe.

alhamdulillah. semoga korang sentiasa diberkati olehNya. cantek ooo motor! nak google la. hehe.

SSulieana said...

suka tgk org bwk motor bsr2...kalau ade org lalu naik motor bsr mesti rase jakun je...hahaha...tp takut gak tgk sbb laju nye...tp kalau dh minat xleh nk kate apa dh la...

Gieyana said...

cantik motor tue...hb aku pon addicted nk beli motor nie..tp rs nya belum lg kot..psl nk fullfill benda yg more important dulu..sok sok da rezeki br ler leh beli kan..

Powered by Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Exchange LINK...

    Your Link/

Disclaimer

Dilarang mengambil apa-apa jenis bentuk peniruan di dalam blog ini tanpa persetujuan tuan Tanah ya.
 
Copyright 2014 Reserved to Lakaran Hatii © Design By Cik Nurfarah