Friday, August 26, 2011

Sakit Nak Raya

 2 Malam lepas..
Bawa mika ke PUSRAWI..
Batuknya makin teruk...
Kerongkong kedengaran kahak yang banyak..

Dan memang telah ku agak
Dia kena NEB lagi...


 Awal-awal.. still cool.. mata pandang Nurse... malu nak meronta ke apa


 Dah mula rasa lain macam.. tap[i senyap je



Dia dah nak start dah... mula pegang nak buka.. Selepas dari tu.. keadaan menjadi teruk bila dia meronta-ronta taknak pakai sarung gas tu.. aku ngan hubby dah jd hulk dah pegang 2 orang.. 1 hospital dengar suara dia...terpaksa PAKSA dia abiskan ubat.. kalau tak teruk dia batuk n boleh jadi LELAH doc kata.. ishhh minta dijauhkan....



3 jenis ubat batuk dan 1 ubat lelah... aku minta vitamin kat doc sebab mika susah nak makan...



Siap dapat sampul duit raya lg dari pusrawi...



Now mika dah pun hampir sembuh.. terima kasih juga yang mendoakan kesihatanku semalam...
Hari ni last Day keje kan.. seronoknya.. tak sabar tunggu esok... Nak balik ke kampung halaman...
ada gak kawan2 dah start cuti kan.. semoga selamat perjalanan pergi dan balik nanti ya.. take care.. daaaaaaa

10 bebelan kawanku:

ch@ said...

get well soon sayang umi, nanti boleh kutip duit raya.

SELAMAT HARI RAYA kak, smg lebaran kali ini lebih bermakna buat akak sekeluarga.

Qhaifa Nur said...

moga mika cpat sembuh sayang dan boleh raya...

CIK JATT said...

Alhamdulillah Mika dah getting better. bolehla beraya dengan ceria:)
Selamat Hari Raya to u and ur family:)

bonda dadif aka akish said...

lahai....muge betol2 sembuh ya mika....mau raye nih....

=0

alyyani said...

alahai mika sakit lak. dah nak elok pun kan. nanti raya sihat2 je eh. mama mika pun sama. wah sampul raya hospital jarang dpt tuh kan. hehe..

KhaiRin said...

moga mika cpt sembuh!


kesempatan ni, sy sekeluarga nak ucapkan selamat hari raya aidilfitri.
semoga amalan kita sepanjang bulan ramadan dapat diteruskan sehingga ke hujung nyawa insya allah.
plus, berhati2 di jalan raya..

mamalieyna said...

aduuuh siannye Mika...hope raya nnti baik sepenuhnya~

selamat menyambut aidilfitri...maaf zahir n batin~

ajumohit said...

siannya mika, moga cepat sembuh ye pas mkn ubat, selamat hari raya buat eda skuarga, maaf zahir batin

eiela said...

penutup tuh dia masukkan ke mulut ke kak?

abah khalisha said...

Cian dia ye,nak raya tak sihat plak.moga cepat sembuh

Powered by Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Exchange LINK...

    Your Link/

Disclaimer

Dilarang mengambil apa-apa jenis bentuk peniruan di dalam blog ini tanpa persetujuan tuan Tanah ya.
 
Copyright 2014 Reserved to Lakaran Hatii © Design By Cik Nurfarah