Friday, November 25, 2011

Sesi mem"blink-blink" Baju

 Projek baru aku..


Before ni aku jahit manik.. tapi nak ubah selera...

menampal batu-batu lak
Beli batu swaroski ni  & tampal kat baju..
sebelum ni aku beli n tampal kat kedai je..
Tapi sebab aritu nak pakai aku buat sendiri je la..

 
 Swaroski Putih saiz sederhana

 
 30 biji RM 10.50.. aku pilih putih supaya naik warna n senang nak match..


 Baju ni baju batik.. baru siap.. bunga-bunga tu nampak kosong.. so aku letak la batu- batu ni...


 dalam pic dia tak shining la.. tp sebenar dia berseri gak...


 Satu bunga seketul satu.. tu pun penuh bahagian depan baju je aku buat...


Lapik dengan kain.. baru tekap ngan seterika - ni pun kakak kedai batu tu ajar aku.. huhu tq kak..



 pic tak jelas la.. lupa snap overall baju..sekuntum satu batu... susun menaik .. tak semua ada batu.. ok la tu.. janji mata sendiri tengok cantik.. dah selamat pakai pun baju ni semalam sebab hari khamis kan kena pakai batik (gov maaaa).. lagipun semalam aku ada acara ke MUZUEM NEGARA semalam..  sesekali baju baru .. huhuhu



Warna baju ni kuning terang ang ang sangat... hahah takpela warna cerah nampak muda kan.. perasan jap.. :P

11 bebelan kawanku:

MRS. K said...

rajin nye you.. hehe.. kite beli baju siap je la..

azzey said...

SY PON KENE KUMPUL BAJU BATIK BYK2 SKRG NI.. BATIK KAN KE UTK GOVT HARI KHAMIS..:)

hyazz said...

cantekkk

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

cantik..rajin mama mika

Nad @ MamaZakwan said...

letak le bebanyak sket lagi kak eda, hehe

ajumohit said...

Jimat duit klu buat sendiri kan eda, Wahhhh blink2 gitu, meriah ;)

Salina@IbuAqil said...

Weiiiii rajinnya dia.. Amik tempah x? Hi3!! Kita ni tgn x seni bab2 ni.. ;)

kakyong said...

buat sendiri pun mudah kan...

nampak berseri baju..

Nur-nba said...

Cantiknya baju batik Eeda.. Rajin letak batu bling2 tu. lepas ni boleh cuba buat sendiri. Tq sebab tolong ajar..

L said...

pndainyer jait.. xpenah reti pun.. huhu

jom baca juup..=)
http://lolz-l.blogspot.com/2011/11/pandai-sangat-dah-kan.html

eima said...

wahhh terer wat sendri.....klu aku huhu

Powered by Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Exchange LINK...

    Your Link/

Disclaimer

Dilarang mengambil apa-apa jenis bentuk peniruan di dalam blog ini tanpa persetujuan tuan Tanah ya.
 
Copyright 2014 Reserved to Lakaran Hatii © Design By Cik Nurfarah