Thursday, December 22, 2011

Cik Vina CEDERA" huhu

huhuhuuuu sedih.. sedih.......sedih....
Yer aku yang buat..
tapi aku rasa bukan salah aku...
sian cik Vina aku kemek bumper belakang

nak wat camana dah terjadi...

kisah ahad lepas aku kuar ke giant ngan mika.. hubby takde
aku beli barang dapur dah selesai aku nak balik.. kuar area parking 
parking keta yang jenis parking menyerong tu
dah pandang kanan.. dah pandang kiri...
aku tengok ada 1 keta tunggu aku nak kuar.. 
so MEREVERSE la mcm biasa..
sekali PRAKKKKKKKKKK!!
alamak!!!

adoii gigil dah aku..
dah la berdua ngan si kenit je
apa aku nak jawab dengan orang yg aku tersondol belakang ni
aku turun keta sambil istighfar sebab dah gigil... hahah


waaaaaaaaaa dah tak cun bumper keta aku...

Turun kereta tengok ada kereta Viva di belakang.. 
yang awalnya aku dah toleh memang takde kereta
pemandunya seorang perempuan yg juga nampak kakak la..
Dia duk check kereta dia..
tak kemek tp mcm terrenggang gak body

aduhai dalam hati aku matila kena ganti..
aku minta maaf kat akak tu dulu.. 
dia pun ada cakap aduii "akak nampak dah awak nak keluar nape tak hati-hati "
aku pun belek keta dia.. tak belek keta aku lg
sebab yerla rasanya salah aku..
tetiba aku ada idea nak tanya 
"akak berhenti belakang ni nak masuk parking ke tadi saya dah pandang belakang takde kereta"

dia dah serba salah.. sebab dia berhenti belakag aku tetiba lepas tu dia bukan nak parking pun just tunggu orang.. hahaha kat situ aku rasa aku selamat sket dan taknak nampak aku salah sgt.. hehehhe
dia jawab " tak.. akak tak masuk parking baru je berhenti sini.." aku rasa aku bagi signal dah nak kuar... so kat situ memasing mcm dah tersepit rasa serba salah yg masing2 mcm salah gak.. hahah

then dia belek keta aku gak.. "eh keta awak kemek la"
aku apa lagi "allahuakbar,.. aduii kemek keta sy"
aku ni duk belek2 plak keta aku yg kemek dah tu


tp aku nak redakan keadaan gak..
aku minta maaf dan aku ckp 
" kak takpela akak bawak keta akak g bengkel nanti saya bayar"
then dia kata "takpela keta awak pun kemek tu"
huh mcm lega gak di situ.. sebab kami rasa masing2 salah...
berkali2 gak aku bgtau dia aku nak gantirugi keta dia..
tapi dia kata takyah..

huh lega gak.

so akak tu pun berlalu dari situ tanpa minta ganti rugi dari aku

adoila .. la ni aku la mikir plak nak baiki keta aku..
huhu... 


terbang  lagi duit dr poket.. huwaaaaaaaaa


10 bebelan kawanku:

*SiRibenMerah said...

aduhaiii.. terpaksa la gunakan duit tebus nuffnang tuh ye akak.. harapan musnah le nk sambar coach.. hukhukhuk~..

nanges kan kalo jd camneh.. haishh.. :(

MRS. K said...

eh yang, ape kes ni kete viva buatan mesia tak kemek ni? ehehhe...

nasib akak tu tak mintak ganti kan?

ch@ said...

uiii, cium viva la ni. vina kiss viva. nama dah mcm kembar. oooohooo syg vina. nak buat cemana kak, untung kakak tu tak mnta ganti rugi, kot tak meraung akak kat situ. vina cedera, kena ganti rugi lagi.

Nens Collection said...

kan best kalo memasing th kesalahan masing2..ni pantang kene langgar..keluar kerete duk pekik2 bising2 nk ganti rugi..alhamdulillah selsesai perkara tu xyah bwk balai kan..;)

Em's Family said...

sian u.. takpe, nanti pegi "doktor" baiklan kete u tu.. yang penting u pun ok

Fieza79 said...

aduhai..nasib baik die tak ia2 mntak ganti rugi..maybe die rasa salah die kot..

ajumohit said...

Eda, Aju rasa kete Kita ni mcm pakat2 plak nk cedera ;), nak ujung tahun nak dpt bonus ngam2 pulak ye, takpe eda, Ada hikmahnya kan, pasni kita pasti berhati2

Salina@IbuAqil said...

Ayarkkkkk!! Memang kalo kita yg bt rasa bersalah sgt kan dear.. :)

Nur-nba said...

Aduh.. sedihnya.. Banyak juga belanja nak membaikinya. (pernah juga melalui pengalaman yg sama).

Sabar ye, semua tu ada hikmahnya.

kakyong said...

kalo ikut law, ida tak leh ke minta gantirugi dr dia..???

Powered by Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Exchange LINK...

    Your Link/

Disclaimer

Dilarang mengambil apa-apa jenis bentuk peniruan di dalam blog ini tanpa persetujuan tuan Tanah ya.
 
Copyright 2014 Reserved to Lakaran Hatii © Design By Cik Nurfarah