Wednesday, February 29, 2012

Papa ke mak tok???

Hati berbelah bagi..
menghitung hari... 
esok 1 mac.. ada 18 hari lg nak pegi..
lum prepare apa2 lg.. ayarkkkkkkkkkkkk

yang aku pikir si kenit ni dengan sape aku nak letak selama seminggu

hubby boleh jaga..
tapi yerla kadang2 keje dia tak tentu juga.. 
kalau balik lambat, kalau ada keje urgent
sian anak aku kat nursery lama-lama..

Rasa mcm nak suh mak jaga kat kampung.
tapi nanti mak bawak balik dia ke kampung
aku ngan hubby takde boleh ke dia?
dia tak penah lg duk kg sendiri tanpa kami melainkan masa baby dulu adala seminggu.. 
tu pun mcm orang hilang akal je aku
tiap2 hari rindu nangis ingat dia

hmmm mak lagi suka.. 
memang selalu dia mintak nak jaga
cuma aku je belom rasa nak bg pinjam .. heheh
1 hari tak tgk dia boleh pitam ooo hehehhe


"adik.. adik boleh ke duk ngan mak tok?"
kalau melalak cammana? sian pulak.. 
aduhai serba salah..
mak takleh nak duduk kat KL mcm dulu sangat
abah selalu sakit2 dah.. darah tinggi dia teruk plak skrg..
kejap2 mabuk nak pitam


dah la dia pandai cakap sekarang..
mama ne... papa hilang...
tu la ayat kalau kitorg takde dgn dia...


huhu sedihnya mama... makin hari makin dekat tarikh nak g..
keputusan takde lg..

adik jgn buat muka sedih camni.. lg mama nak tinggal.. kejap je mama g k... tp seminggu pun mama rasa mcm setahun kot...


mika pikir nak duduk ngan sape ke?

pic ni semua masa balik kg aritu

kalau kat kg .. mak tok ngan atok abah mesti rajin layan mika.. tapi mika ok ke duk nga mak tok?? kalau duk ngan papa nanti mika sunyi.. papa lewat ptg baru balik.. hmmm camana ek...



huhuhu buntu lagi.. papaer nak present pun tak siap lg... !@#$%^&*()


6 bebelan kawanku:

Salina@IbuAqil said...

alahai sis...
ini yg x tahan tu kn..
nk tggl anak..
sedih..

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

susahnya nak buat keputusan...moga eda buat keputusan yang terbaik ok...

AdaM Hawa said...

pening memikir.. cian mama..
mika.. sape ikat rambut mika pokok kelapa tu??

Cik Puan*PIE said...

anta kt mak kak ida pun ok rasanye.sb keselamatan trjamin.klau papa dia amik lmbt, kesian dia dok kt taska lama2. then blk tgk mamanye pun xde.klau kt kmpg, sekurang2nye ada org manjekan dia, pujuk2 dia klau nangis.xpelah kak ida, smggu tu xde lama sgt tolak wktu pegi n blk, dh tgl 5 ari je.mudah2an mika baik2 aje.

eima said...

alahai kesian mika....

adianiez AIDA said...

aduuuuhai. aida bleh bayangkan keserabutan fikiran mama mika ni... sib baik anak2 aida rapat dgn atok & wan nyer. diorang la yg lebih xcited if kata nak anta dok dgn atok & wan :)

nota kaki : da singgah blog aida lom ari ni? ~ AIDA'S HOME SWEET HOME ~

Powered by Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Exchange LINK...

    Your Link/

Disclaimer

Dilarang mengambil apa-apa jenis bentuk peniruan di dalam blog ini tanpa persetujuan tuan Tanah ya.
 
Copyright 2014 Reserved to Lakaran Hatii © Design By Cik Nurfarah