Wednesday, May 23, 2012

Homemade Banana Split!

 My fav Banana split ni..
Kalau kat secret recipe atau johny's mau mahal gak'
Meh kita try buat sendiri

buat masa hujung minggu aritu kat umah



 Beli aiskrim yang ada 3 perasa.. baru ada umphhhh sket.. dpt rasa lain-lain sekaligus...



 

 Sediakan pisang dan pinggan atau mangkuk yang sesuai...






 
 buat 3 scoop aiskrim 3 perasa, potongkan pisang, kalau nak best letakkan coklat cair di atasnya atau taburkan coklat rice atau kacang / badam... kat dalam peti ada coklat rice je.. maka tabur je la nak bagi cun sket.... 


pisang tu retak pulak pasal dah lembik sket.. ahhaha.. takpe la tak cun pun sendiri makan.. heheheh yang penting yummmyyyyyyyyyyyy!!!


sedap kan kalau dapat makan petang-petang panas-panas ni.. ummmmmmmmmmmmpph


5 bebelan kawanku:

eima said...

mesti manis kan .... tp cam besh je ... mika byk tak mkn ??

LYAfrina said...

sedapnyerrr

MRS. K said...

hehee.. aiskrim tu kat umah memang dah ade... nak kena cari pisang pulak hahaha

AdaM Hawa said...

telan air liur jap tgk entry ni.. huhuhuhu.. terasa2 eskem d tekak.. hehehe

Masya said...

kalau atas tu letak coklat cair pun sedapkan... nyum²...

Powered by Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Exchange LINK...

    Your Link/

Disclaimer

Dilarang mengambil apa-apa jenis bentuk peniruan di dalam blog ini tanpa persetujuan tuan Tanah ya.
 
Copyright 2014 Reserved to Lakaran Hatii © Design By Cik Nurfarah