Monday, June 3, 2013

Keluarga atau Kerjaya????

 Kalau boleh keluarga adalah no 1 dan segalanya
tapi apakan daya....


kala ni.. hati benar2 dilema..
sejak lahirkan deena
1st time mama akan tinggalkan dia minggu ni
kursus 4  hari di PD

Nak tinggalkan deena ngan papa adalah tak sama
kalau mama tinggalkan abg dengan papa mcm dulu
deena sangat manja dengan mama
tidur malam tak boleh tanpa mama
lagi-lagi dia bf malam
kami dah try 3 malam papa tidurkan dia..
dia menangis meraung tak nak


sungguh hati mama sedih

mama solat pun dia dah menagis bengkak mata camni
apatah lagi kalau mama tak de nanti
tak dapat mama bayangkan

Nak di tolak kursus tu memangla boleh
walaupun kesan risiko mama kena tanggung
tahla kepala betul2 serabut tuk buat pilihan
kursus atau anak.............. dalam hati memang anak
tapi apakan daya.. aku hanya pekerja biasa...


kalau korang camana nak buat?
apa pendapat kawan-kawan?


deena ni perangainya taknak dengan orang
walaupun dengan papa dia... nak pun kejap2 je
dengan pengasuh okla... tp takkan malam nak tinggal dengan diorang
sememangnya orang tak mau..
huhuhuuuuuu pening kepalaku....

10 bebelan kawanku:

mama lieyna said...

Huuuu...delema sungguh ni, eina pun tak pnh lg dlm keadaan mcm ni... mmg serba slh dibuatnya.. alahaiii...

SSulieana said...

apa lagi eda...angkut la skali deena pergi PD...hehe...

Nad MamaZN said...

Moga akak n hubby dpt buat keputusan yg terbaik..

aMiYs said...

saya pnh tinggalkan hana betul2 lepas abes cuti 3 bulan.. kena out station... sehari semalam je pun... tp teruk kena marah dgn huband pasal hana melalak x henti2... lepas tu mmg pi mana2 angkut jugak la... dh besar sikit ni baru ok...

eima said...

try la tanya pengasuh ... ramai dah member aku wat gitu kes anak tak brape nk ngan ayah ...

haaaaa lagi satu ideas ..papa mohon cuti pi PD sama² sewa bilik sendrik ... deena ade mama memalam

adianiez AIDA said...

dilema seorang ibu...
ari tu aida kena kursus 1 minggu. sebak hati nak tinggalkan izzat. waktu kakak2 kecik dulu, aida keje swasta tak pernah la kursus.
at last ari tu aida bwk sekali izzat & kakak2 ke kl. tiap mlm balik umah mak.

MrS. F!zA said...

alahai deena.sedih plk tgk wajah dia..deena sama danish tkmo kt papa.asyik mama je.ngn pengasuh ok plk sebijik cm deena..kita lum pnh kursu slg ni..riso jgk kalo ttiba ken apgi kursus..haiyaaa

Ibu Lala said...

kalau ai pun dalam dilema. syg nak tinggalkan anak. apa kata papa ambik cuti temankan mama pi kursus. at least tido malam mama ada.

Maria Firdz said...

sy dulu anggut sekali pg kursus.. suami amik cuti utk jga dia dirumh, tpi sebaik je sy pg naik bus ke sana, dia nngis x hnti, last2 suami follow ke PD dgn anak berdua je...

CitieeComei said...

saya juga pernah alami dilema ni...masa dapat baby dulu saya pernah ambil cuti tanpa gaji 5 bulan nak jaga dia...lepas masuk kerja asik kena outstation ja...walaupun masa tu dia dah 7-8 bulan, mmg sgt berat hati..terpaksa juga tinggal dengan mak mertua n hubby...kekadang outstation sampai 2 minggu...merana juga. rasa cam nak berenti kerja tp bersabar sampai hari ni..sekarang anak dah 3 tahun tp masih ada impian nak jd fulltime housewife... :)

Powered by Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Exchange LINK...

    Your Link/

Disclaimer

Dilarang mengambil apa-apa jenis bentuk peniruan di dalam blog ini tanpa persetujuan tuan Tanah ya.
 
Copyright 2014 Reserved to Lakaran Hatii © Design By Cik Nurfarah