Wednesday, April 30, 2008

PeNaNG..


Ahad lepas outstation ke Penang. 2 hari je. ada keje skit. pegi berdua ngan opismate with kak ija.. hehe didi ko kenal punyerrr... :p.. flight kul 7.10 ptg. hari hujan lak tu.. risau gak.. tp nak wat camana tawakal jerla.. selamat sampai sana kul 8.05. Sampai sana duk kat umah staff lamaku... dia pun mmg dah lama calling2 ajak duk umah dia.. okey gak lg pun dia duk sorg... mlm tu apalagi sembang sakan lerr.. byk benda nak diborak kan...



pemandangan dalam hujan..

tepi jalan di sekitar area butterworth.. ada port dan sawah padi yg cantik... musim tu baru nak menanam balik... cantik je hijau anak2 pokok padi...

kak ija, kak pah n aku lerr. sempat jerkk kami posing.. hahha

Seni kraf sulaman.. leka aku tengok diorg buat.. sgt cantik.. hasilnya ada selendang, baju, n ada yg buat frame.. cantik sgt...



kalau dah sampai penang tak sah beli jeruk asam ni kan.. harusssla aku bershopping kan.... sodap wehhh....Leka... rambang mata nak memilih.. semua sedap2 belaka....
sekitar d airpot bayan lepas..


Kuah rojak ni mmg famous n sedap ...harusss la beli tuk di makan bersama mangga lemak manis ni kan... layannnnnnnnnnnnnnnnn...

Malam isnin bertolak balik kl.. penang ni leh tahan gak trafik jam nyerr ngalahkan Kl lg2 nak masuk jambatan pulau pinang tu. berkejar2 aku dah la nak balik tu hujan yg lebat gak.. sampai airport berlari2 gak takut tak sempat.. kelakar gak. bila scan beg.. pakcik imegresen tu tanya nak balik mana.. aku tertanya gak nape dia tanya n senyum.. rupanya dalam beg aku yg dia scan tu ada gambo biji2 asam ... hahahhaa.... flight tu delay sepatutnya 8.35 mlm .. kul 9.15 baru gerak disebabkan hujan yg sgt lebat.. aku dah risau gak.. mlm tak nampak apa pemandangan pun.. tido jerla.. alhamdulillah semuanya selamat.....

21 bebelan kawanku:

miezi said...

kuah rojak mak bee ka? mmg sedap!!

umie@kakyong said...

ida... telioq nengok asam banyak2 tu... ermmm. yum yum..

umie@kakyong said...

ida.. mai umahumie ahad ni.. ok! dah dekat umah Ida kan...

rizal said...

wah wah wah

seronok nampak jalan ke penang..hehehe..nanti abng rizal post sabah yerrr..

hihihi

~eira~ said...

wah..outstation ke?

didi said...

sape nama awek yg kurus2 dlm gambar tu Da? bagi no telipon boleh....heheheh

rizal said...

cetttt didi..sempat ajerr ko mencelah yerrr...kekekekeke

huhu..pergi penang nii kira kerja sambil melawat yerr? hahaha

ida.. said...

miezi....

yerr tepat sekali kuah rojak mak bee... mmg sodap..

ida.. said...

kak umie,...

mmg terlioq.. kak umie minta maaf tak dapat dtg la.. ida balik kg.. sana pun kenduri... soryy manyak2..

ida.. said...

a. rizal..

mmg tgh tungggu update dr sabah tu...heheh.. ada apa2 ole2?

ida.. said...

eira...

yer bulan ni bulan outstation nampaknya.. sungguh memenatkan... huhu tak larat den..

ida.. said...

didi...

ko nak nombor telepon dia ek.. no hal punya.. tp aku rasa ko hari2 mesti dail dia.... heheh.. bukan mama kepada alysya ngan allyana ke? heheh

ida.. said...

a. rizal..

bukan sekadar melawat.. berkawad rasa pun ada.. terkejar2 tak cukup masa kat sana.. hehhe

Aleeya said...

hehehe borong buah pala byk tak
lupa nak pesan hehehehe

haja said...

adoiiiiiii...tliur ank tekak den.nasib xpeknen...aduiiii

ida.. said...

leya... ida byk beli buah mangga je ngan buah2 lain kecualil buah pala,.. beli pala kering jerkk

ida.. said...

hehe ja.. kalo haja pgnant harus kena pos tu asam2 tu.. heheh

*SiRibenMerah said...

yups.. kuah rojak mak bee tuh feberet i jugak tau... nape x ckp tuwun penang ntah.. adoishhhh..
kalo x, da muleh berjumpe =P

ida.. said...

alamak iyra takde nombor contact... hehe. tu lain kali kalo kita g sana kita gi tau ek...

RaFFLeSiA MeRaH said...

aduii...semuanya makanan leh buat aku telan ayaq liuq, terutama mangga2 tu semua...piring mangga tu sebijik cam piring kat umah akak la ida...hehehehe...

ida.. said...

heheh akak rafflesia... pinggan asam jeruk tu kat kedai tu punya dia suh testing sampai kenyang,,,,, hehe jahat tak... :P

Powered by Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Exchange LINK...

    Your Link/

Disclaimer

Dilarang mengambil apa-apa jenis bentuk peniruan di dalam blog ini tanpa persetujuan tuan Tanah ya.
 
Copyright 2014 Reserved to Lakaran Hatii © Design By Cik Nurfarah