Friday, April 11, 2008

TAG : Itu Aku...


HAA... ni nak menjawab tag dr ALEEYA. aduhaiii apa nak citer tentang aku nih.... 8 perkara lak tuh.. sorryla leya lambat skit coz minggu ni bz n badan tak sihat skit rasa cam nak demam. tp takpe try jugakla cari 8 perkara itu tentang aku.... hehe

1. Suka tido dlm kenderaan bergerak ~ kawan2 ku yg rapat semua tau.. kalo naik kereta ke van ke, bas ke, flight ke aku sgt mudah tido.. even tmpat tu dekat pu sempat lg tido. n org yg paling tak suka aku tido dlm keta adalah my hubby.. sebab kalo balik kg dia kena drive sesorg.. nak tak nak aku cekangkan mata ku ini demi menjaga hati dia.. tp kdg2 dah takleh tahan aku pejam gak la n dia takleh kata apa la.. sorry lerrr ek.. heheh

2. Suka KFC n Spagetthi pizza ~ feberet aku adalah meltz kfc berbanding MC D tetapi berbeza lak hubby yg suka makan MCD drpd KFC.. selalu feberet kami tak sama.. apa boleh buat..

3. Call my mum ~ sejak dr zaman kat U aku hari2 mesti bergayut ngan mak paling cepat pun 10 minit n paling lama maybe sejam.. hehehe.. takleh tahan lerrr winduuuuuu sgt...

4. Suka beli kasut ~ tak taula kenapa tiap kali gaji aku mesti teruja nak beli kasut.. tak kisah la sandal ke tuk keje ke, santai ke, tp mesti nak jengah gak kedai kaut kalo ada kenan sure sambar 1 bawa balik.. hihi

5. Qariah sekolah ~ kalo aleya bekas atlit aku lak dulu bekas qariah sekolah.. baik sekolah agama maupun sekolah kebangsaan. Byk piala2 n hadiah kat umah mak.. mak kata biar dia simpan buat kenangan. Sebab yg mengajar aku latihan mengaji kalo musabaqah mak aku lerr. ingt lg lepas subuh dia bg minum air asam pastu kenala letih mengaji tiap2 pagi sampai hari ke pertandingan.

6. Holiday ~ Yg ni hobiku sama with hubby. kami selalu plan holiday mana2. pulau ke, gunung ke...Byk tempat yg aku gi holiday adalah di tepi laut disebabkan hubby suka scuba diving.. tp takpela janji dapat mkn angin holiday. byk pulau dah pegi. antaranya pulau Perhentian kecil dan besar, Pulau lang tengah, pulau redang, Pulau Langkawi... n byk lg lg la.. yg pastinya hujung bulan ni aku g Pulau pinang.. heheheh

7. Suka Koleksi POOH ~ Aku minat sgt koleksi pooh. dlm keta ada, kat umah ada, kat opis pun ada, kat opis ada mug pooh n byk gak koleksi kecik2 pooh nanti aku attach.

8. Loyar buruk n gelak ~kalo kat umah mak sure makcik2 aku kata tak sonok kalo dtg umah mak aku time aku takde. sebab aku kaki loyar buruk,. time berkumpul tu la ada je bahan or mangsa kena ngan kitorg.. hehe..kalo kat opis aku ada geng yang weng weng kalo jumpa tak henti gelak n ada jer lawak aku adalah antara org yg suka pekena org.(loyar buruk) n then 1 perkara aku ni ketawa sure hidung berkedut hubby kata cam farah breppp brepp. hahha ntah aku mana nampak time aku gelak camana..

ok seharusnya aku nak mengeTAG kawan2 ku yang lain pulak silakan la yerr...


abg rizal, didi, kak umie, lankapo, umie tomey, ayie, siribenmerah

ohhh byk jugak cerita tentang aku ni dalam sedar tak sedar.. nsb baik nak 8 je. ni la yg sempat kupikirkan yg lain2 tu lain kali la yerkk. lain episod...heh.. ok leya your assigment dah siap.. taraaaaa

10 bebelan kawanku:

rizal said...

ehhhh
evil betul niii tag panjang2 niiii


tak per tak perr nanti orang kumpul semua tag
kekekeke

Aleeya said...

perghh juara qariah lagi tu..
penah gak masok betanding skola2 dulu tapi blom penah jadik juara hehehe

ooppsss lankapo dah jwb tag ni la ida..kwn dia tag..check it out at lankapo.com

he he tq kerana berjaya siapkan tag ni

ida.. said...

leya..heheh okay.. takpe if dia dah terjawab sekaligus adala bonus.. hihihi.

ida.. said...

encik rizal i suker bg u tag yg panjang.. kuikuikui

*SiRibenMerah said...

haha..
Ida neh qariah skul rupanya..
nnt muleh la hantar anak ngaji ngan ida.. hikhikhik..

apesal x TAG i yg neh yek?? huhuhu.. cam besh je nk jawab.. ahaks =P

ida.. said...

ok i tag u jugak yer iyra disebabkan u kata mcm best.. hihi

*SiRibenMerah said...

muahahaha..
u neh.. wat malu I je.. keh3x =P

umie@kakyong said...

Ida,,, umie kena tag ke .. hehehhehe ni nak cari baju2 lama yg kaler merah ni... ada lagi ntah tak... tapi kena la buat koleksi dri th dolu2 80an... tak pe ka erk... dah usia2 mcm ni tak ada baju merah le.... banyak warna2 mak nenek... hehehe

ida.. said...

ala iyra takyah lerr memalu.. buat je taknampak i tuleh tu.. hehehhe

ida.. said...

hahahah kak umie nie lawak lerr.. ada kerr warna mak nenek.. sape kata kak ukie mak nenek.. maintain cun lg lerr.. cuba try pakai kebaya nyoya.. perghhh cun lg kalah mama rina AF tuh.. heheh

Powered by Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Exchange LINK...

    Your Link/

Disclaimer

Dilarang mengambil apa-apa jenis bentuk peniruan di dalam blog ini tanpa persetujuan tuan Tanah ya.
 
Copyright 2014 Reserved to Lakaran Hatii © Design By Cik Nurfarah