Sunday, April 13, 2008

Merah...

Ok..kali ni menjawab tag dr HAJA lak.. Merah??? alamak mana nak ku cari.. sib baik ada skit2 koleksi lama.. heheh.. jom tengok..

1. Post YOUR photo wearing red, may it be red top, bottom, the least would be red accessories if you hate wearing red. If you can't find one, u still have an option. Either post your significant other's photo or your child's photo, if you have one. Of course they should be wearing red.

2. Let us know the reason why you were wearing that particular day. Was it your birthday, is red your fave colour or was it the shirt that you first saw in your closet that day?

3. Tag 5 people close to your heart from your blogroll.




huhuuu.. rupanya kena tag pasal merah.. baju merah banyak. tp tak semua ada gambo. so ni la yg aku dapat.. 2 yg atas tu masa aku buat display kat Marriot putrajaya.. n gambo 1 bawah tu masa kat alamanda cjinese new year.. kebetulan setting display merah t shirt aku pun merah.. hahaha ada ong tu.. khekheee..

2 gambo d bawah lak aku ngan opismate masa kat opis lama rnd HQ.. masa tu alahai kurus n kecik je rasa.. suka gambo tu.. bila la aku nak kecik balik camtuh.. hehe.. aku ni dr kecik kalo baju raya mmg lerr mak aku suka belikan color merah sebab merah feberet mak..

Ni kain batik merah feberet aku.. klasik design.. buluh. aku pakai masa hari kraf dulu..




Taraaaa yg ni lak koleksi pooh kesayanganku.. kuning merah. merah gak kan.. byk lg koleksi yg tak dpt masuk sini sebb ada yg dalam keta ada yg kat opis.. bear tu hadiah annivasary dr hubby. kehkehekee.. adalak sepupu2 kecik aku dah cilok (si dayah la).. dia main2 dlm keta pastu tingkap lak terbuka.. plunggg dia buang keluar pooh aku... adohaiiii.. nak patah balik dah jauh.. comey jer dia kata.. pooh ilangg?? patutla dia sebut ulang2 kali rupanya2 dia yg buang keluar tingkap.. cehhhh...ni lerr dia si dayah yg buang pooh aku.. apapun aku cayang dia... budak bucukkkkk!!!

Baju Merah di tengah2 tu adalah hubbyku.. masa ni dia gi final Tanjong Heritage 2002.. dapat 1st Prize masa tu dia hantar artwork watercolour. Art dia buat bangunan sejarah yg ada kat perak. aku tak ingat bangunan apa namanaya.. congrate b..

Saper yg romantis berpayung merah dalam hujan nih?? of course my mak n abah.. sebab diorg pakai payung merah tu aku masukan la jugak dlm blog ni.. masa ni aku bawak mak jejalan kat putrajaya. kebetulan hujan.. heheh romantikss gitewww... heheh

ok kawan2 yg harus di tag kali ni yerla.. jeng jeng


abg rizal.. jgn mareee bro i tau u mmg ada idea best2 punyerr..


didi .. baik ko jawab tag aku ni sebab aku tau ko tgh boring kat bumi nagoya tu


leo.. aku nak ko aktif balik nlog ko tu.. harap2 ko buat


kak umie.. sure kak umie byk koleksi merah jugak


siribenmerah.. sure dia iyra mmg minat merah.. tgk nama tu pun dah tau..


so janganla segan-segan menjawab tag ni yerr

10 bebelan kawanku:

*SiRibenMerah said...

hahaha..
TAG yg sama dari akak viruspadu..
ahaks..
seb baik blum jawab lagi..
hehehe..

tunggu yek.. nak merah yek..x pe.. nnt I buat.. sure meletops punye..
ahaks..

ida.. said...

takpe jawab sekali la.. hehe ni pn lanjutan tag dr haja... hihi

rizal said...

tuuu dia..sekali keluar sampai dua tag dia buat sekali...

hampeh betui

abang rizal tak pakai merah laaa..

tapi warna pink ngan reben pink rambut ada laaa..hahahahaha

ida.. said...

tak kisah la apa brg pun yg abg rizal guna kena masuk jugak..hahah.. janji merah youu

haja said...

yeszaaa...siap gak ehh.kain batik tu sgt cntikk la...

ida.. said...

mesti siap punya.. cuma lambat jerr.. hihi...kain batik lama tu ja.. susah dah nak jumpa..

umie@kakyong said...

Ida,
nanti umie cari baju merah yg lama2 dulu.... tapi lambat sikit la erk...

ida.. said...

alahai sian kak umiee.. takpe... beila kak umie sempat lerr

umie@kakyong said...

Ida dtg blog kak umie.... kak umie jemput dtg tau....

ida.. said...

ok insya allah kak umie.. thanx atas jemputan itu

Powered by Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Exchange LINK...

    Your Link/

Disclaimer

Dilarang mengambil apa-apa jenis bentuk peniruan di dalam blog ini tanpa persetujuan tuan Tanah ya.
 
Copyright 2014 Reserved to Lakaran Hatii © Design By Cik Nurfarah