Monday, May 19, 2008

Activity weekend...

My weekend, Sabtu 17 mei hari yang cerah dan sangat sesuai untuk alan-alan (bahasa manja kalau aku nak ajak hubby pegi jalan. pas letih belajar snokling pagi tadi suddently hubbi ajak pegi opis dia pulak, pucuk dicita hehe mmg aku plan nak kuar pon tapi tak tau nak pi mana. tgh dia sebok buat keje sempat jugak aku berposing-posing dengan painting degree show dia dan dengan drum lama dia tuu...


T-SHIRT, t shirt ni baru beli semalam masa pegi KL night market dekat jalan ipoh, dari dulu aku teringin nak pakai baju sama dgn hubbi tapi kaum ni mmg pemalu sikit ..poyo lah apa lah..last-last dia setuju jugak heheh yeh yeh.. tak banyak baju kami yg sama. kalo ada pun sama color jr.. dr dulu dia x bape suka.. cukupla dlm hati sehati sejiwa katanya... hahahha.. cover la tu.. suka hatila.. i tak kisah .... tu drum Set hubby.. dulu masa lepas study dia beli.. letak kat opis.. kalo tension2 leh la ketok2 kan.. kalo kat umah kang haru semua jiran dtg umah baling telur ayam kang.. hahhah..bunyi kuat camanala nak jamming kat umah.. kena buat bilik kedap pulak la kan... dulu elalu gak dia jamming.. cukup geng baru syokk.. seperti biasa aku tukang tengok je la.. tak kuasa i nak menyanyi ke atau suara latar... malu lerr. hehhe
PAiNting, Ni la karya-karya my hubby masa degree show dulu.. semua besar2.. kalo nak letak kat umah semua abihla tak nampak dinding pulak umah aku.. heheheh.. yg kat umah ada gak.. nanti aku attach next post.. degree show dia subject matter berdasarkan kotak.. tah apa intrepetitionnya sukar aku nak citer kat sini.. jiwa2 org fine art je yg memahami.. dia gak one of the student Pak Usop Ghani (Prof. Madya Hj. Yusoff Ghani).. artist painting Malaysia. N jugak Prof. Madya Awang Damit Ahmad.. nanti kalo dah Setting Umah maybe salah 1 painting ni leh bawa balik.. yg ada kat umah tu painting landskap.. ni semua abstract.. dulu masa bercinta2 dia rajin gak lukis muka gf dia ni (aku lerr) heheh....ada lg aku simpan antaranya dia lukis kat belakang board pensil colorku.. huhu...kalo u 'ols nak tau kami bercintan dari zaman study .. 1 batch.. Alhamdulillah sampai gak ke jinjang pelamin ..jgn sampai ke jinjang kat ngn kepong tu dah la.. hehehe
Makan, pas lebam aku kena tungg dia buat keje dapat upah hehe yg seronok nyer opis hubbi aku nie betul-betul depan dengan Jusco, so lintas jalan dah sampai, mula-mula rasa cam nak makan kenny roges tapi mana nak cari restoran tu x de kat sini, so bila terpandang food court yg baru pas renovate ni lantas hubby terus pi order hot plate ... emmm sedap... try lerr yee mee sizzling hot plate.. perghh.. yg ni mmg sedap.. selalunya tak jumpa yg sedap sgt.. kalo kat midvalley tu dia ala2 hangus skit.. jd pahit.. hihi

Selesai sudah acara makan-makan.. apalagi ajak hubby potong rambut.. bukan rambut den.. tp rambut dio lerr.. hehhe.. tgk lerr dah panjang dia kata cam artis muda indon.. cehhh.. hampeh je... gi ler saloon selalu dia potong tu.. bila dah pendek kan encem skit.... heheSwimming lesson, kiranya dulu dah ada entry swimming ni.. tp kali ni yg advance skit. dulu sebut pasal berenang fobia sgt aku dgn air, puas jugak cikgu scuba aku ni (hubby) nak ajar cam ne nak buat boyency last last boleh jugak, ni la 1st time aku rasa cam terbang dalam air, seronok rupanya berenang nie heheh, pas ni kalau hubbi aku pi scuba bleh la joint dia snokling.. selalunya snorkling gak.. tp tempat2 cetek je... hahaha... kali ni dah ok .. boleh menyelam.. tu pun kalo ada berani lg la.. hahahha....tp swimming mmg la best... kira ecercise gak kan... ni lerrr aktiviti weekend i.. u'oll pun mesti sonok layan cuti 3 hari kan....

18 bebelan kawanku:

rizal said...

wah wah..
aktiviti ceria di kala cuti nampak..
teruja minda melihat tatapan gambar..
satu santapan penuh suapan deria..

seperti biasa, bingkisan juadah tetap mengakhiri nukilan idea.


hehe.. nii lakaran hati dah mula nak jadik makan2 kerrr..kekekeke

ida.. said...

aktiviti bersama harus dijadikan suatu yg istomewa.. santapan rohani seiring dgn santapan jasmani... barula kasih kekal abadi.. cecewahhhh

mantap tak ayat i.. khekhekheee

haja said...

wahhh...aktiviti yg besttt....nk blajo swiming gak lah...snorkling ke ape2 ling la...muahaha

Aleeya said...

sgt sonok nyer byk aktiviti ekk

ida..soka le tengok imej baru ur hubby, cam bebudak band indie pong ade..suh la ajoy bawak lagu 'pagi yg gelap' mesti nampak real hehehhe

ida.. said...

ja ... meh jom kita blajo swimming.. snorkling... n ape2 sewaktu dgnnya.. sonok tau dah pandai menyelam.. hahaha dah tua2 ni bari pandai berenang.. khekhekhe.. malu denn...

ida.. said...

tu lerr aktiviti harus di penuhi lg2 cuti panjang leya..
wahh ni kalo dia tau mau perasaannya terPERASAN la nanti.. heheh .. lagu tu yg sofea nyanyi citer bella... hihi mmg best

*SiRibenMerah said...

fuhyooo.. bermanja2 ngan hubby yek.. neh ayat menejeles kan I yg blom kawen neh.. sweet la tgk u'ols.. hope bahagia selalu hendaknya.. aminnnn =)

*pssttt.. aktiviti scuba neh cam best je.. nnt2 muleh ajak I skali yek.. snorkeling pon jadilah.. I soker je swim2 neh =P *

nadia yuna said...

KL night market dekat jalan ipoh..

yg mana eah?

=)

IdaShah said...

hubby ida pandai melukis yer.. best lah buleh lukis gamba ida byk2

aktiviti yg menyeronok kan...

RaFFLeSiA MeRaH said...

syoknyer besantai ngan hubby tersayang, kan...yeyyy, dpt idea nak cari baju same pi langkawi nanti...hehehehe...nak wat surprise kat hubby akak laa...

mama ranggie said...

mak aih...soping bagai yo!

ida.. said...

heheheh iyra.. meh join snorkeling.. tp bukan kat pantai ni tau.. kat pool belakang umah je.. hehehhehe

ida.. said...

nadia... kl night market tu sama cam downtown jer... baru open kat depan hotel vistana kat pekeliling tu...

ida.. said...

idashah.. hubby ida ni dulu study fine art... tgn dia semulajadi pendai melukis.. tp skrg ni je kurang aktif.. tak sempat dah nak melukih muko den skrg nih... heheh

ida.. said...

kak rafflessia.. ni la julung2 kalinya baju sama.. kalo idak tak maunyerrrrr.... color sama byk lerr.. heheh

ida.. said...

ala mama.. tak shopping apa sgt.. t shirt 2 helai tu je.. hihih

umie@kakyong said...

Ida,...
semoga hepi sokmo...

masa di RTM dulu, selain Pak Ucop , kami sebumbung jugak dgn Hoesin Anas juga Zulkifly Buyong... dua2 tu pelukis tanah ayaq kita..... tapi dua2 dah meninggalkan kita... alfatihah... banyak citer2 disebalik mereka tu... mmg sangat menarik dan boleh jadikan perkongsian pengalaman.... tapi kenangan ketika bertugas dgn Pak Ucop.... mmg best...!

ida.. said...

tul tu kak umie.. dia tu pun antara lecturer n artist terkenal malaysia... bertuah kalo dapat belajo ngan da... byk ilmu...

Powered by Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Exchange LINK...

    Your Link/

Disclaimer

Dilarang mengambil apa-apa jenis bentuk peniruan di dalam blog ini tanpa persetujuan tuan Tanah ya.
 
Copyright 2014 Reserved to Lakaran Hatii © Design By Cik Nurfarah