Saturday, June 21, 2008

CraZy SaLe!!!!.........


Kisah minggu lepas ni... alkisahnya handbag yg sedia ada tu kebetulan putus ngam2 ari jumaat tu... ada byk gak koleksi hanbag aku but pakai mana yg suka je.. yg lain tu pakai sekali sekala ikut situasi.. mcm koleksi kasut gak... tu 2 hoby aku.. buat collection kasut n handbag.. heheh..weekend tu plak hubby takde g diving kat pulau perhentian.. aku tak larat nak ikut.. disebabkan dia dah plan lama ngan kekawan dia aku pun biarla dia gi, teman kawan dia nak amik lesen scuba. hubby dah lama ada lesen scuba tu so dia lerr kononnya jd instructor...

On saturday tu aku ajak housemate lama yg still rapat ngan aku .... cadang nak beli handbag la kat sogo kan.. adala spent below RM100 tuk shopping beg tuh.. tetiba bagai pucuk dicita ... mmg tgh sale.. n bukan lg sale2 biasa.. kali ni luar biasa tul la.... kawan2 mesti tak caya.... beg ni branded la jugak kalau ikut harga asal ada yg 89.90... ada 69.90.. n yg murah skali pun 59.90 bukan lg 39.90 ke, bukan 29.90 ke, bukan 19.90 ke... tapi RM9.90... Apalg berebut gak org.. memula diorg tak tau.. sempatla kitorg sambar n pilih2 dulu.. 3 kali je dia letak.. so kena stay tunggu.. semua elok2 lg takde reject ke apaa pun cuma sogo nak clear stock.. bila dah belek punya belek.. bukan 2 ke 3 aku pegang, sekali 5 daa..... sampai budak promoter lelaki tu jd bodyguard tolong pegang.. gelak dia.. pastu aku pun tanya la.." dik kenape dia jual murah sgt ni?, ada lg ke? " adik tu jawab.. " diorg nak clear stock, kak kalo ada lg akak nak lg ke...??" aku jawab balik.. " kalo ada yg cecantik akak nak lg la dik, " budak tu tepuk dahi... keh keh keh.. terkejut gaknya kerenah org pompuan nih.. hihi

aku dapat sambar 5 hanbag patern beza2... ada yg besar n kecil.. warna hitam senang nak match n leh g tukar2 g keje.. lgpun materialnya pun elok.. maybe ada yg aku nak bg kat mak.. ada 1 beg sandang tu senang kalo nak pi holiday ke mana2. Sangat puas hati .. mmg berbaloi tau u oll... i spent duit tuk 1 jer... tp dapat 5...huhu... bila balik umah lak.. aku risau gak kang hubby ku bebel beli byk2.. tetiba dia lak kata" La kalo saya ada td sy tambah lg suh beli 5 lg.." maybe dia nak suh bg kakak dia.. huhu pertama kalinya dia menyokong hobyku bershopping ni.. kalo tak sure ada desas desus bebelannya.. hi hik hik.....

ala2 leather... brown color... so nice

all my new collection...


tadaaaaaaaaa...........

12 bebelan kawanku:

*SiRibenMerah said...

wahhhhhhhhhh..
ni gila punye sale nehhhh...
ape la byk beanr handbag u..
menjels tauuu..
ade x u beli utk I ape2??
uishhhhh..

dlm wish list I ade ckp nk handabag..
kepada incik yang berkenaan, nampak x i tgh blink2 mata neh.. hiksss..

x yah branded.. janji puas ati.. =P

ida.. said...

iyra...

betul tu.. branded tu no 2 ke 3.. yg penting selesa n sesuai ngan jiwa pamakainya... heheheh kalo u ada skali sure i beli tuk u skali dear.. hihihihi

rizal said...

Salam puan ida..

helo dear,

aiyokkkkk..mak aiii..shopping sakat..kiki.. wah wah wah.. ni sogo nii musti tempat favourite dia.. suka bonar yerr dia dengan sogo..

tapi memang berbaloi laaa kalau lima beg dapat dalam rm50..

sedangkan kalau satu beg pun dah selalunya cecah rm50..

good shopping!!

ida.. said...

tu lerr kan bro rizal... mmg berbaloi.. leh tak i di kategorikan pengguna bijak??? keh keh kehh... dah rezki kebetulan time sale sakan... hehehe

mama ranggie said...

amboi..kemain lg die soping bagai ye!...

ida,insya-allah,x de pape..memang kekadang tuk permulaan bb kecik..nanti doc bg vitamin tau..jgn lupa makan ye!dun wori k!

ida.. said...

tq mama.. harap mama sihat yerkkk

Aleeya said...

manyaknyeeeeeeeee rembat handbag
lelawa lak tuh

mgg la warna cam itam ke cream senang nak match kan..

IdaShah said...

huhuhu manyak nya. klu lah sogo dkt dgn ofis aku syiokkk nya...

kat sini kawasan kilang. takde apa ada..

RaFFLeSiA MeRaH said...

huhuhuhu.....byknyer beg, apsal x beli kaler2 lain ha? hehehe....jeles tauuuuuuu....

ida.. said...

tu lerrr iyra... jarang2 jumpa sale yg camnih... beg2 ni tak rugi leh pakai silih ganti g opis... heheh

ida.. said...

idashah... mai la turun sekali sekala baru syokkk. kalo selalu pun boring n cepat lak poket bocor.. heheh

ida.. said...

kak raflesia ida dah byk beg color lain2 yg hitam ni jer kurang dlm koleksi... heheheh.. senang nak bawa g memana...

Powered by Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Exchange LINK...

    Your Link/

Disclaimer

Dilarang mengambil apa-apa jenis bentuk peniruan di dalam blog ini tanpa persetujuan tuan Tanah ya.
 
Copyright 2014 Reserved to Lakaran Hatii © Design By Cik Nurfarah