Saturday, June 14, 2008

selamat Hari Bapa...

1stly nak ucap Selamat Hari bapa tuk abah..... the best father in the world... okey aku citer skit tentang abah aku ni yerrr...

Abah ni seorang manusia yg sangat penyabar... tak penah dengar dia mengeluh, tak penah dengar dia merungut walopun penat.. tak penah tidak kalo orang minta tolong.... sangat kagum dengan sikapnya...tak banyak cakap sgt.. tp tetap peramah... ramai org kata aku banyak ikut muka abah... kalo jalan sesama ada yg kata cam adik beradik... sejuk org kata anak pompuan ikut muka abah kan...insya allah.... banyak kenangan yang tak dpt ku lupa apa yg telah abah beri tuk aku... ingat lagi waktu zaman sekolah.. rasa-rasanya aku jarang basuh kasut sekolah.. bukan aku malas tau... tp abah yg selalu mmg akan basuhkan kasut aku.. bila hari sabtu bangun pagi nak cari kasut sekolah.. mesti tengok abah dah basuhkan n jemur kan.... tp kat adik aku tak plak abah buat camtu... hehehhe.. manja ke aku ngan abah.. tak la sgt.. tp yer gak kot kan.. aku apa2 suka borak ngan abah, sembang ngan abah..dari satu bab ke satu bab.. topik keta la, spotrim dia la.. semua aku layankan jerrr.. duk jauh ni pun selalu call abah or msg kat abah.. siap aku ajar abah sampai dia pandai main sms... heheh...
kenangan ngan abah di hari bahagia ku....



waktu ni konvo aku thn 2002... cuba tengok balik gambar kat atas thn 2006 punya.. abah tetap maintain kan cuma dia dah susut skit...

tp abah ni ramai kata dia awet muda.. walhal umur dia tahun ni dah 56 tahun tau... dah pencen tp tetap keje sambilan.. dia kata dia masih kuat dan tak suka duk diam kat umah.... dulu penah org minta petua ngan abah camana nak nampak awet muda.. org tanya abah makan ubat ke? banyak makan ulam ke...? ntah aku rasa abah takde petua... petuanya dia tak penah ada dengki kat orang.. solat selalu, senyum... hati bersih katanya. sehingga kini kesihatan abah zero dr segala penyakit merbahaya spt darah tinggi , kencing manis, jantung.. cuma abah ni suka kena gatal mata je. alergik skit pada seafood.... dan yg paling menakjubkan abah ni takde uban lg tau. mak cam x puas hati je padahal abah tu mmg la tua 5 thn dr mak.. kalo duduk dia suka la tgk2 rambut abah.. tp betul aku tgk mmg takde uban lg... mak ada dah skit2... heheh sory mak.. biasala tu abah kata kuat bebel tumbuh uban.. khekhekhe.. saje la tu nyakat mak... keh keh keh....

Seingat aku sepanjang aku hidup beberapa kali je abah penah marah aku masa kecik2.. tu pun sbb dah main pondok2 kat umah kawan tak ingat nak balik hari dah senja.. abah datang bawa btg pokok ubi kayu konon2 nak pukul buat aku takut.. tp abah pukul skit je tak sakit pun.. tp aku punya meraung sekampung kot dengar... haahahha... org yg tak penah marah ni sekali dia cakap tersentap la hati tu kan. Sama gak ngan adik.. dia kalo leka tgk doraemon, abah cuit skit je telinga dia (sbb dah magrib) punya la lari masuk toilet amik air semayang... tu yg kami pelik.. abah tak penah pukul tp tetap berkesan pada kami cara dia mendidik. apapun tetap kami tetap sayang abah... u r the best abah in the world...

psssst... lupa lak nak wish kat hubby ku yg coming soon bakal menjadi papa.... hhehehehe hapy fathers day honey..

13 bebelan kawanku:

IdaShah said...

slmt hari bapa utk abah ida..
yelah mmg nmpk muda

ida.. said...

hihihi tq idashah...

rizal said...

Selamat Hari Bapa untuk ayah ida

Moga-moga ajoy juga lagi setahun menjadi bapa.. selamat bakal hari bapa kepada ajoy..

:)

ida.. said...

hehehhe tq a.rizal.... we will waiting u lak sambut hari sbg bapa.. hehehhe

mama ranggie said...

hepi papa's day ya to ur abah...

n congrate to u too bcoz become to a mums...

Dakjaat said...

garang ek rupe papa awak ....? ;p hikhikhik~

umie@kakyong said...

Selamat Hari bapa buat bapa IDA.... semoga ceria dgn family... dan diberi kesihatan yg baik.... amin...

manje said...

slmt hari bapa utk abah ida juge....

ida.. said...

tq mama.... heheh.. congrate to u too ok.. take care

ida.. said...

dakjaat... abah sy tak garang... tp dia tegas setiap keputusannya...:)

ida.. said...

kak umie... tima kasih mendoakan kami sekeluarga.. begitu juga tuk kak umie sekeluarga yerrr....

manja... tima kasih yerrrr...

*SiRibenMerah said...

selamat hari bapa utk ayah ida..
hehehehe..


ensem lagi tuh.. ahaks =P

ida.. said...

hehehhe... ada kawan opis dia nak ngorat tau.. seb baik abah ni kuat iman... dia pandang my mum sorg jerk.. keh keh keh..

Powered by Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Exchange LINK...

    Your Link/

Disclaimer

Dilarang mengambil apa-apa jenis bentuk peniruan di dalam blog ini tanpa persetujuan tuan Tanah ya.
 
Copyright 2014 Reserved to Lakaran Hatii © Design By Cik Nurfarah