Saturday, July 5, 2008

kisah Hari ini & semalam...

Lama rasa tak update... seminggu ni aku tak sihat... demam, batuk selsema.. membuatkan keadaan tak mengizinkan....3 hari MC.. selasa dapat rawatan dari pakar.. alhamdulillah ada sedikit perkembangan membuatkan aku syukur padaNya.... hingga hari ni suara still sengau2 n kadang2 selsema tu datang semula... tiada ubat hospital ku telan tuk merawat batuk selsema ni memandangkan doktor pun cam tak menyarankan sgt makan ubat-ubat kimia tu cuma petua-petua tradisional yang aku amalkan antaranya minum air buah semangkuk... melegakan sedikit suhu badan.. ada gak petua dari cik siribenmerah yang mujarab... tq dear....:)... la ni batuk je kdg2 masih ada... sape ada petua share la yerr...


bad news lak.. pg tadi aku terjatuh telentang kat dapur...masa cuci pinggan then nak susun la .. tiba2 tak perasan ada air kat lantai.. terpijak adushhh apalagi terjelepuk terlentang... sempat jerit sekuat hati panggil hubby... puhhh tangan melecet, siku la paling sakit sebab aku cuba nak menahan badan.. punggung tok sah kata la... sakitnyeerrrr.. risau gak keadaan kat dalam ni... nasib baik takde bleeding atau apa2... nangis lerr memula tu risau jd apa2 kat baby... then alhamdulliah takde apa2 cuma kesakitan kat punggung n siku la... la ni rasa cam terseliuh skit kat lengan.. cam nak kena urut gaknya.... 2 hari lg aku nak check up so rasanya takyah la nak scan selalu kan lg pun perut tak sakit.. tak elok lak...kawan2 doakanla aku selamat yerrr....


Hari Jumaat hubby gi pameran diving kat PWTC.. tengok punya tengok mmg ada sale brg2 scuba ni.. so seperti yang dijanjikan aku hadiahkan hubby wetsuit tuk dia.. dah lama sebenarnya dia nak, dan dah lama gak aku berjanji tapi tak tertunai.. akhirnya kali ni ada rezki dia.. ku hadiahkan sempena hari lahir hubby aritu... diskaun pun lah tahan gak lg regenya.. takpela tak ternilai apa yang telah dia korbankan tuk aku selama ni...sepanjang aku sakit pun dia la masak tuk aku... hehehe... aku puas hati sebab tengok dia seronok n happy sgt dapat baju tu... hehheh... alamatnya pasni sure la dia nak g diving lg kang... huhuhu
wetsuit baru dia....


Citer hari ini lagi... race ahad aritu masuk dalam paper berita harian sisipan sabtu... adala termasuk skali aksi hubby.. wah apalagi petang2 buta dia g beli paper tu pun sebab kawan2 dia inform... kemain suka.. sekali tengok wakk rupanya waktu aksi jumping.. eksyen la tu kejap.. cehhh.. sib baik aritu dia takde jatuh cuma skit2 je... sebelum tu masa training cousin dia dah patah bahu masa buat jumping tu yg buat aku tambah risau...Paper di ruangan tengah sekali... 2 muka surat coverr.... masa ahad aritu aku gi gak la ikut dia bg support kan sekali sekala... jarang sekali aku gi sbb malas nak berpanas kat situ.. artis pun ada yang minat sport ni.. haritu jumpa riezman khuzaimi masa kat trek...

action thrill...


haaaaa!!! yang macam superman ni lerr dia rupanya... ceh mcm2 la aksi dia ni yang pastinya membuat kan ku risau selalu kalo dia masuk game ni... next race on ogos n desember...harap2 selamat semuanya....


gambar sekitar race ahad aritu....

. video

Bru-baru rancangan jangan tido lg pun ada kuar pasal downhill .. adlin aman ramli n riezman khuzaimi pun minat sukan ni.. trek diorg gi kat kiara yg selalu hubby gi praktice....

10 bebelan kawanku:

cendawanintim said...

Lorrrrrrr, terjatuh erk...

Seb baik takder pape, lain kali hati2 yer..

ida.. said...

tu lerr kak.. tak penah jatuh camtu.... nak jadi dah kann... lepas ni mmg very carefull la... thanx yerrr..

rizal said...

uuuhhhhhhh..

ooooohhhhhh..

hmmmmmmm...

menarik..

(komen camni okay?)

p/s : kata kat ajoy.. go go cayukk.. huhu

ida.. said...

hehhe tq...suk e lerr dia kalo ada org support.. tq yerrr bro...

*SiRibenMerah said...

iskk..ida, u x btau i pon u jatuhhh..
waaaaaaaaa.. neh yg risau neh.. huhuhu..seb baik x de ape2.. u jgn le careless..kne jaga betul2.. iskk.iskk.iskkk.. i da cekak pinggang neh marah u.. huhu.. take care yek.. nnt kita citer pjg yek.. I baru balik tgk muvi.. huhu.. wanted!! ahaks.. best giler..

*take care dear..
hugs n kisses....

ida.. said...

bukan tak mau cakap kat u dear nanti u risau... sian lak kat u... tp rasanya tak de apa2 kot... u kan selalu doakan tuk i.... wahh bestnya tgk movie patutla u menyepi yer... hehehhe

IBU KUMBANG said...

Salam ida, HAti2...

ida.. said...

wsalam kak.. thanx yerrr singgah blog ida.. mai la lg...

umie@kakyong said...

Ida..
Alhamdulillah... dah ada rupanya yer... semoga Ida diberi perlindungan dri Nya... insyaalah... take care....

ida.. said...

thanx yerr kak umie.. doakan ida selamat yer... windu kat kak umie.. lama tak dgr berita

Powered by Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Exchange LINK...

    Your Link/

Disclaimer

Dilarang mengambil apa-apa jenis bentuk peniruan di dalam blog ini tanpa persetujuan tuan Tanah ya.
 
Copyright 2014 Reserved to Lakaran Hatii © Design By Cik Nurfarah