Saturday, August 2, 2008

PinDah - FASA 1 ....~~

2-3 minggu ni sesi mengemas n packing barang... adoii letih la... byk juga walopun duk be 2 nih... InsyaAllah next week dapat kunci umah baru kami... Alhamdulillah sampai gak rezki duk umah sendiri... puas dah menyewa... lepas kawin je dah pindah 2 umah.. kalo duk umah org ni nak decor over2 pun kureng kalo pindah payah lak kan.. so lepas ni bebas nak buat apa di umah sendiri.. Ala pindah pun tak jauh .. korg jgn gelak yerr.. heheehe la ni aku duk tgkat 2.. umah baru tu kat tingkat 5 .. hehehehe.. jimat tak yah sewa lori kan... so packing pun senang sket....

Kipas, lampu, heater n cat dah beli.. tunggu dapat kunci selesai cuci boleh la mulakan operasi mengecat...
Yg dah diap packing..

Balik keje smlm plan ngan hubby nak g beli cat .. senang sama2 pilih... tp biasa la sesi bertelagah tu ada dia nak itu aku nak ini... hehheheh.. tp camana pun dapat gak kata sepakat.. color apa?? nti tgk bila dah cat yer.. hihihi

Banyak pantone color ni.. rambang mata...

Yng ni pun cun gak.... pink pun cantek... adoii pening gak nak pilih kan..

Lama gak nak decide color mana nih.. hihihi.. walopun sebenarnya dah set nak color apa sampai sana jd rambang mata
Kusyuk lg memilih ni....



Hubby lak ada pilihan dia sendiri.. huhuhu.. kita wat umah colourful la..... heheh cam umah industan lak nanti heiiiii...


Dah dapat pilihan.. tokeyy kedai pun ready cari formula n bancuh color apa yg kitorg nak tu.. senang kan skrg... canggih dah..

Jotun pilihan kami... ceh tolong promote lak.. dia kata kalo conteng kat dinding leh cuci.. ceh mcm la ada budak2 ramai dlm umah tu.. takpe biar tahan lama skit kan.. puas hati... sambung pd FASA II nanti yerr... daaaaaaa

14 bebelan kawanku:

IBU KUMBANG said...

jgn lupa buat posting spesel ttg cat umah ni

~dyla~ said...

sonoknya ida dah pun ada umah sndri... memg btul.. leh deco2 kan? dyla lum bli lg.... tpi dah beria berangan nak mendeco.....

syiok la raya thn ni kat umah bru ye....

ida.. said...

ibu kumbang....

insya allah edisi seterusnya akan di update di sini.. hehhehe.. sesi cat mengecat....

ida.. said...

hi dyla... alhamdulillah... dapat duk umah sendiri.. umah biasa je.. kat Kl umah mahal2... insya allah beraya di umah baru... hihi

rizal said...

selamat berpindah ke rumah baru..

semoga semuanya ceria2 selalu..

happy weekend.. :)

ida.. said...

tq bro....

u tooo.. hepy rilex2 ya...

IdaShah said...

seronok lah dpt duk umah sendiri
ok gak pindah dkt2 situ jer
sng nk angkat barang

ida.. said...

hi idashah.... tu lerr senang.. turun naik lift ajerr.. dah siap2 beli troli.. hihih

viruspadu said...

pilih pink plisssssss

:p

cendawanintim said...

mesti bz giler nihhh...

TAHNIAH, duk umah baru yer...

house warming bila erk??

ida.. said...

Viruspadu... bilik maybe cat pink.. hehheh

ida.. said...

cendawanintim...

tq kak...housewarming?? maybe sebelum mula duduk buat baca yasin n doa selamat antara family je.. selebihnya silala dtg raya nanti.. hehhehe

haJa*darLingZ said...

uihh pindah umah lagik..best2..bole lah dtg raya...bwk madihah jumpe mama angkat dia...hehehe

ida.. said...

huhuhuuuuu sure sgt boleh ja... bawala buah hati tu.. nanti mama di sini sedia duit raya tuk dihah.. hehehheh

Powered by Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Exchange LINK...

    Your Link/

Disclaimer

Dilarang mengambil apa-apa jenis bentuk peniruan di dalam blog ini tanpa persetujuan tuan Tanah ya.
 
Copyright 2014 Reserved to Lakaran Hatii © Design By Cik Nurfarah