Wednesday, August 20, 2008

Rombongan Cik Kiah Ke MAHA 08....

Sebenornya bukan Cik Kiah buat rombongan.. tp arini persatuan PUSPANITA buat lawatan ke MAHA...apalagi aku amik peluang la tuk sama2 sertai.. mula nak g.. pastu cam tak nak... pastu tah camana ikut gak la.. 1 bas tu pegi tp tak penuhla... :P.... Aritu ada ajak hubby tp dia kata situ panasla apala weekend cuti sekolah ramai org katanya.. igtkan ari ni tak ramai.. tp masyaAllah bas berderet2.. rombongan dr merata negeri.. sambutan hebat setiap hari.... tmpat parking punyala jauh weih.... loteh kalo jalan kaki... sesampai situ sib baik ada shuttle trak ride.. haha diorg kata dah mcm trak lembu.. tp takdela... ala-ala je... tu pun beratur panjang tuh....huhu.. dah la di tengah2 panas.. kepada sesiapa yg nak pegi tu sila la bawa payung, air, topi ke dan apa2 juga pelindung diri.. hehheh kena kuatkan mental dan fizikal.. penat nak jalan nanti....


Di sekitar kawasan parking... tu dia shuttle trak uols nampak tak.... sonok gak naik reramai.. bila lagi nak merasa kan...asik2 naik keta.. sekali dpt naik mender tu open air sonok...hahahha



Ni tag naik trum lak... ala-ala mcm nak g genting lak.. naik trum tu tuk lawat sekitar kawasan MAHA.. tp kami turun behenti tgk kat RUMAH-RUMAH NEGERI.... semua negeri ada....


With my besfren.. nor.. sian dia.. mak buyung letih pusing MAHA (dia sama-sama pgnant ngan aku sekali aritu). tp sonok jejalan ngan dia.. Masa ni dah bershopping.. tgk beg plastik kat tangan tu.. dah tak larat den nak angkut... ni la padahnya kalo hubby tak ikut sekali.. uwaaaaa... berat...

Yeahhhh.. ni la rumah negeri ku yang tercinta.... macam2 ada... tarian kuda kepang, zapin... masakan asam pedas johor... macam2 la..


Rumah Sarawak... tu dia kek lapis sarawak...cantik kan ... aku suka tengok je tp tak suka nak makan pun.... Rumah Kelantan..


Rumah Perak yang berbentuk Labu sayong

Rumah Melaka....

Rumah Selangor...

Ni masa kat umah KEDAH. Sedap sangat cip2 ni tau.. harus cuba.. paling aku suka cip nangka.. mak aii sedapnya.. tp bila nak beli abis la.. hampeh tul.... sib baik aku tak mengidam time nih.. kalo tak meleleh ayaq liur je la... cip rambutan pun sedap.. semua tu di goreng secara vakum katanya.. huhu kawan ku kata dia nak try goreng rambutan tu.. hahha takan jadiknyerrr.. agaknya kalo goreng meletup2 rambutan tu dalam kuali...

Landskap sayur-sayuran...

Cili yang segar bugar... geramnya tengok...


Tomato... eiiiiiiii geram sungguh2... semuanya freshhh


Buah Anggur Malaysia.. not bad takla masam sangat... tp tu pun org tu kata lum masak lg.. kecik je lg.. tp pengunjung dah petik2 dah.. hahhaha. bila org petik nak try rasa.. org kat situ kata apa tau.. ha tu lum masak lg... org yg memetik lak kata.. takpe nak rasa.. bila org tu dah masuk mulut... org yg jaga tu kata.. buah tu baru je disembur.. wakakakkkk tak tahan aku nak gelak.. trick ke betul tu? confius... org yg memakan lak segera meluahkan balik... keh keh keh.... yerla maybe gak trick kalo 1000 org dtg petik dah tak cantikla... yg tinggal daun anggur je yer tak... hihihi

pegaga... aku panggil pegaga gajah.. sebab dia besor2... sesuka ati aku je kan....
Masa kami nak masuk ke dewan B, kelihatan beberapa buah kereta rombongan MB JOHOR rupanya. negeri den tu....MB Datuk Abdul Ghani Othman... dia pun nak buat lawatan maybe...

jalan2 sket.. apalagi test je la makanan yg ada.. jd tester.. lelama perut pun kenyang... hihi


Udang galah.. besor kan?

Seahorse

ikan tuna yg besar.....
Pameran orkid.. tp tak sempat nak gi... aku tgk ramai makcik2 beli pokok orkid.. cecantik...


Taraaaa..... clown pun jd mangsa aku.... dia berdiri tegak je bila aku snap gambo dia.. hihi

Last sekali kami semua pegi kat booth buah-buahan... aku beli buah limau kristal, pulasan, buah salak... nak beli yang lain2 tak larat nak bawak.. nak sampai ke parking tu kena beratur lagi nak naik trum ride tu... huhuhu tak sanggup nak usung berat2 segala nih.. tp buah2 tu kira murah gakla.. manis2 belaka... huhu balik tu kaki aku sakit kepenatan di campur muka yg hangus kepanasan... hihi.. banyak gak yang aku shopping... tu nasib baik tak beli pokok2.. huhuhuuu...apapun mmg best n enjoy. pd yg belum pegi sila la jenguk ke MAHA..... heheh

* Memalam terpaksa minta urut kaki.. tak tahan kepenatan yang amat.. huhu

7 bebelan kawanku:

ijad said...

salam... apa khabar..

ida.. said...

wsalam ijad... alhamdulillah sihat.. thanx 4 visit....

~dyla~ said...

ida,
bestnya dpt gi MAHA... menarik la.. cantik rupenya kat dlm tu..

julietchun said...

Slm,
Bestnyer dpt gi MAHA.Taknah berkesempatan nk jgk ke sana,tau2 dah abih dah :C

umie@kakyong said...

Ida,
seronok dapat pegi ramai2 .... memborong sakan nampak ida.... geram nyaa tgk buah2an tu...

ida.. said...

dyla.... sempat lg kalo nak gi sampai 23 hb ni..hihi


julietchun... masih ada peluang... cepat jgn terlambat.... thanx 4 visit..

kak umie... owang pompuan kalo dpt peluang shopping mana idaknyerrrr.. hihi

rizal said...

laaaa ke situ yerr pergi MAHA rupanya..

patut le menghilang hari tuu..

tapi nampak best tempat tuuu.. huhu

Powered by Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Exchange LINK...

    Your Link/

Disclaimer

Dilarang mengambil apa-apa jenis bentuk peniruan di dalam blog ini tanpa persetujuan tuan Tanah ya.
 
Copyright 2014 Reserved to Lakaran Hatii © Design By Cik Nurfarah