Friday, August 22, 2008

Today.. 44 days...

Today sudah genap 44 hari dari tarikh itu.... doakan aku sihat hendaknya yerr...tabah n sabar untuk penantian seterusnya... insyaAllah..

13 bebelan kawanku:

fuadnis said...

salam pkenalan..
br je mngikuti pkembangan blog ida.sabar ye..nis pn baru keguguran awal mac ritu tp 4 2nd baby laa..tapi tetap rase frust..sekarangpn masih tetap berusaha..bolehlah lepas ni kita btukar2 cerita.klu boleh nis tau,ida dah 2 kali kgugurankan?ms kndungan brape bulan n sebab kenapa?klu boleh share la.klu tak boleh tak ape..

ida.. said...

hi nis... slam kenal... yer nasib kita sama....ma tu dah masuk 3 bulan.. nis lak camana leh jd? nape ida takleh nak tgk blog nis???

fuadnis said...

ida,
ms nis 5weeks++,nis ade bleeding sket tapi wrna cam coklat2 gitu..pg jumpe doc,doc kate mmg nmpk cam nk jd gugur so doc terus bg ubat kuatkan rahim n suh wat follow up after 1week..salah nis jugak..nis terlalu aktif n tak banyak berehat.yela,mn nk tau..takde pngalaman..jd ingat takde pe2..lgpn dah tak kuar darahpn..tgk2 bila scan,doc kate tak nmpk janin wlupn dah nk masuk 2months..so tpksa scan ikut vagina..mcm nk kene hempap bangunan bila doc kate jantung janin dah tak berdegup..so doc ckap kes nis miss abortion ataupun kndungan tak mnjadi..tpksa gugurkan..(wat d&c)..

tp suami nis byk bg nasihat..ape yg jadi ade hikmahnye..klu gugur maknenye memang baby tak sihat..klu hidup sampai lahirpn mgkin de mcm2 penyakit.sebab tu gugur awal..baby taknak mnyusahkan mama dia..cntoh cam kawan nis baru nie..baby dia meninggal selepas 5bulan dah dilahirkan(demam+cirit birit+tak tau punca sebanar)lagi teruk kan??dah 9bln mgandung,tup2 pergi..

jd ida pn ambk benda ni positif key.sama2lah kita kuatkan semangat kite..ape yg jadi tuhan dah tentukan sesuatu yg lebih baik sebenarnye utk kite..

maaflah,klu nis cakap pnjang sgt..nis pn sbnarnye nk nasihat diri nis sekali..

p/s: fuadnis.blogspot.com

cube lg yee..

IdaShah said...

dah abes tempoh pantang nih
insyallah ada rezeki tu
semoga ida tabah n x jemu mencuba

~dyla~ said...

ida,
takpe jgn risau ida... dulu dyla pun penah gugur masa concieve 2nd baby, tpi tak lama tu cpt je lekat.. yg penting ida jaga pemakanan. lg satu, dah lekat nanti jgn lasak2 k... jaga btul2 kali ni...

RaFFLeSiA MeRaH said...

ader hikmah semua yg tuhan jadikan ni ida....percayalah dan yakinlah dgn kuasa tuhan.....moga cepat sembuh....

cendawanintim said...

baru berkesempatan melawat blog, banyak n3 tertinggal...

tabahkan hati, lipat gandakan usaha, jangan lupa berdoa, dan seterusnya bertawakkal, Inysyaallah berjaya...\

saya pernah melalui saat2 getir sebegini...sabar yer..

miezi said...

be strong eh.ujian DariNya

atty's said...

salam..insyallah..ade rezeki lagi nanti..

manje said...

salam ida

emm kite doakan... Insya Allah ada rezeki utk awak nati... Semuanya yang terbaik utk awak.... Amin

*SiRibenMerah said...

insyaAllah..
sabar menanti ye sis..
hope sehat hendaknye..
i mishhhh u so much sis..
da lama x share story morie ngan u..
kishhhhhhhhhhhhhhhh~
mmuuahhhhhhh =P

Selamat Berbuka Puasa =)

ida.. said...

thanx nis beri ida semangat.... nis ada email yahoo tak leh ym senang borak.. heheh

ida.. said...

idashah , dyla, cendawanintim, miezi atty , manje, dear iyra.. terima kasih atas sokongan kalian.. moga sy menjadi lebih tabah dan doakan rezki itu masa akandtg yerrr aminnn.. cayang korang...

Powered by Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Exchange LINK...

    Your Link/

Disclaimer

Dilarang mengambil apa-apa jenis bentuk peniruan di dalam blog ini tanpa persetujuan tuan Tanah ya.
 
Copyright 2014 Reserved to Lakaran Hatii © Design By Cik Nurfarah