Wednesday, October 8, 2008

Hari Raya Pertama





Tahun ni turn beraya di Johor my hometown la kan....gembiranya la rasa.. bukan apa.. beraya ngan semua org tersayang di keliling... hubby, mak abah n adik.. semua ada depan mata... thn lepas di umah mertua lain skit la kan.. tp sonok gak sbb hubby ramai adik beradik... kat sana di kelilingi anak2 buah... tema thn ni red color... sbb ikut hubby punya warna baju melayu lerr. aku nyerr baju mcm2 color ada sbb byk helai.. hihi... hubby suka baju melayu teluk belanga tak panas katanya.. tengok la gayanyerr dah ngalahkan org johor tulen... songkok tinggi, berselipar capal, songket dlm baju... padahal dema oghang perak gitewww.. sampai ada org tegur masa beraya ingatkan org johor la dierr...



merah mak ngah gitew.. tp aku bukan mak ngah tau... hehhe


hihi bersalaman pagi rayerr.. (sebenornya dah minta maaf dah selepas semayang subuh tu lg)..hihi



ni ler family kecilku...


mak n abah tercinta....

aku balik kg start ahad sampai ke jumaat baru balik perak.. puas hati le juga coz lebih kurang 5 hari 1/2  gak kat kg aku heheh.. then kat perak 3 hari sbb isnin hubby dah start keje.. tp aku still cuti sampai ke rabu..bukan apa nak relax2 lepak umah.. penat la dah lama tak bebetul cuti... nak buat open house mmm tak tau la lg bilernyerr, insya allah kalo ada rezki, almaklum ler lepas rayer ni kan..hihi.. tp datang je la umah aku sentiasa terbuka menerima tetamu... weekend ni (sabtu) buat makan-makan tuk family..mak abah n pakcik makcik n sepupu aku yg ada kat kl nak datang umah.. so buat makan2 sket la....  pd kawan2 ku  sila la juga jemput dtg ke rumah yerr...  SELAMAT HARI RAYA...........

10 bebelan kawanku:

lankapo said...

awat lain merahnya tuh..orang merah saga, orang lagi merah pink hehe

wah tahun ni ada buat open house ke..blehlah serbu rumah hehe

rizal said...

huhu..

merahnya mak ngah..

Selamat Hari Raya..

huhu.. bila nak buat open house..

p/s : Nak kuih raya sebalang yer.. :)

Aleeya said...

sama la kita tema merah ehhh

samat ari raya
n selamat kembali berblogging

*SiRibenMerah said...

wahhhhhhh..
merahnyaaaaaa..
I like~..

"hiksss..aunty, next week ticha nak beraya ngan aunty ida muleh ke?? coz ayang ticha nk turun shah alam.."
lalalalalalalalalala~

cendawanintim said...

wahhhhhh, ini betul2 merahnyer mak ngah...tapi cantik..

salam aidilfitri.

DYLA said...

hi ida...
sonok la raya thn ni di umah sendri..

amboi merah nyer mak ngah.. hehehhe

RaFFLeSiA MeRaH said...

memang beraya kg kita sendiri la yg paling seronok pun tapi dah ader suami ni, x boleh la pk seronok kita jer kan....kenalah adil dan saksama...hehehe...slmt hari raya...

ida.. said...

thanx semua... hihi merah itu menawan.. hihi.. jemput la dtg semua...raya di kg sendiri mmgla sonok kan...

suara said...

Salam ida...
Merahnya sedondon dengan warna latar blog.

ida.. said...

hi suara.. tu la kalo dah minat pilih ape pun merah gak hihih.. sebenarnya kebetulan...

Powered by Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Exchange LINK...

    Your Link/

Disclaimer

Dilarang mengambil apa-apa jenis bentuk peniruan di dalam blog ini tanpa persetujuan tuan Tanah ya.
 
Copyright 2014 Reserved to Lakaran Hatii © Design By Cik Nurfarah