Friday, November 7, 2008

Ketika INI....

Aktiviti malam ni... 8.45 pm... tak rasa nak makan nasi sebab lunch td dah makan nasi.. hubby pun sama.. dia kata nak buat makan... mm ikut je lerr apa dia buat aku leh makan punya.. sekali dia pun masuk dapur tak tau lerr apa dibuatnya dia kata takyah tolong....mmm ok gak tu.. sambil dia masak aku masuk baju dalam mesin basuh.......

Bila dah siap dia ajak makan.. daaaa maggi rupanya.. tp mak aihhh... aku rasa semua yg ada dlm peti ais dimasukkannya... udang (kononya nak buat kuew teow sok), fishball, telur, carrot, sawi, kobis bunga... ni lerr dia... masak memang sedap tapi stok aku dlm peti ais yg kononnya tuk beberapa hari segala di bagaikannya... takpela.. aku ada stok lain lg sebab smlm baru pas shopping barang dapur kat NSK... nak promote sket... barang basah kat NSK ni lg murah dr tmpat lain.. mmg berbaloi...(trademark kamdar tu- kang kena saman lak den... hihi.. pinjam kejap..)
bila dah siap aku tolong bab nak serve je la... :P

Tu dia maggi seafood n vegetarian... macam2 ada.. nape ada 2 set sudu dlm 1 mangkuk tu kan... sebenornya kami berdua sepinggan... hihi saje sonok2.... dia buat sekali teh O ais laici.. marvelouss.... sodap .. sekerat jln aku dah kenyang... hubby ler mengabihkan..

Selesai makan aku berblogging sambil tgk tv, time tu ada anugerah SKRIN tv3... sambil2 tu hubby kuarkan segala bil2 bulanan.. nak di susun by month.. senang in case ada apa2 boleh buat rujukan.... esok nak kemana??? maybe ke ulu langat umah cousin aku yg baru pindah tu pun kalo hubby free.. biasala... weekend selalunya kat mana lg dia kalau bukan ngan bike dia kat track.. ok jumpa lg aktiviti lain di lain episod... daaa...

8 bebelan kawanku:

Tirana said...

Sesekali makan maggi, sedap jugak ye..hehehe

eida.. said...

hihihiii sdp....

Tie said...

Oh! Pandainya dia masak! Hubby kak tie lama dah kak tie ban dr masuk dapur. Selalu kacau je, Dia masak ok...tapi dia tinggal pastu tak kemas...tu yang tak suka..hehe....

eida.. said...

dia mmg rajin masak kak tie.. tapi sekali sekala la.. kemas siap bersih kalo dia ada mood.. kalo idak mmm.. dia tinggalkan ajerr lerrr.. kite la yg ngemasnya.. hihi

Aleeya said...

kdg2 memang teringin nak mkn megi ..he he, bestnye hubby pandai masak kan, cam hubby ai takat cuci pinggan mangkok tu leh la..masak megi lak air kemain byk mcm nak rebus ubi kayu

eida.. said...

hehe leya.. takpe mula2 kalo tak pandai .. lelama sure dia pandai masak dah.. hihi

cendawanintim said...

lorrrrrrrr, dah lama tak makan mege...last makan masa 5 tahun yang lepas..huhuhuhu..

eida.. said...

uihhh bagus kak cen .. mkn maggi selau pun tak elok kan....

Powered by Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Exchange LINK...

    Your Link/

Disclaimer

Dilarang mengambil apa-apa jenis bentuk peniruan di dalam blog ini tanpa persetujuan tuan Tanah ya.
 
Copyright 2014 Reserved to Lakaran Hatii © Design By Cik Nurfarah