Tuesday, December 30, 2008

;; Along Wedding ;;

Masih takde mood nak update blog sebenarnya... tp aku lak sendiri tgk dah muak blog aku yg n3 tak berubah2 ni... hihi.. ada sedikit kekuatan petang ni nak update.. memandangkan aku cuti lg hari ini... kemas2 umah semua, bila dah siap barula ngadap blog nih.... byk kisah dr sebelum cuti masa mak aku dtg haritu... tp kali ni aku nak citer yg ni dulu la..

weekend aritu sama date ngan mawi sanding, aku juga turut meraikan majlis kawin kawan baik kami masa di UiTM dulu. pengantin lelaki tu la kawan kami... dulu masa kat Uitm aku ada geng yg sgt rapat 6 orang... aku, aton, hubby aku, mamat, along (pengantin), n mamat.. (yg jd couple aku n hubby aku lerr) :P . along n mamat ni dua-dua nama faizal sorang rendah sorang tinggi sib baik diorg ada gelaran.. sorang panggil along sorang panggil mamat atau cik tompok... kenapa cik tompok?? itu ada rahsia sebaliknya...



Rumah along ni dengan umah mak aku tak jauh dalam 20 minit je.. mak abah aku ngan mak ayah dia pun dah kenal sgt... kami dah macam saudara padahal aku kenal dia ni masa kat uitm dulu... So masa kenduri ni pun mak abah aku ada dtg gak, tp dah balik awal.. kami geng2 ni takleh nak balik awal .... sebab sesi sakat menyakat harus ada... masa ni la nak kenakan pengantin... dulu masa time aku kawin korang suka hati kacau aku yerr... haaa jangan ingat time korang aku tak ingat.... yeahhh masa ni aku nak membalasnya.. hihih... along ni kecik je tau orang nya... aku ngan tora duk kutuk dia " eiii budak kecik mana leh kawin" dia cover je nak gelak... hahahah raso la ko....khikhikhikhiii

Uniknya pasangan ni (along & ifa) sebab wife dia adalah bekas pelajar dia masa dia buat praktikal dulu kuar maktab KPLI (dia cikgu). Ntah camana jd bini dia lak.. jarak umur pun adala dalam 6-7 tahun kot... dah jodoh namanya kan... kisah percintaan dia pun lain dr yg lain.... bercinta dgn orang lain, bertunang dengan orang lain, kawin dengan orang lain... masa dia tunang dulu pernah putus.. dan agak frust gak dia couple ngan ifa ni tak lama tau2 dah nak kawin.. masa bila diaorg tunang pun kitorg tak tau.. takpela janji dia bahagia sebab jodohnya dah sampai kan.... hanya Allah jua yg maha mengetahui jodoh pertemuan, hidup dan mati kita kan...


Aku suka tgk pelamin dia... rupa-rupanya mak andam yg sama masa aku kawin dulu... patutla macam aku kenal... Pic kanan bawah tu pic kami ramai2.. Am dah ada anak dekat 5 tahun usia anak dia, sebab dia kawin paling awal lepas grad dulu.. ezri pun dah ada anak lelaki yg comel yg noty sket tp cute... tora n aku masih menanti... pas ni giliran mamat(yg bertopi putih tu) lak.. maybe majlis kawin dia bulan januari nanti... sib baik dia dapat org johor gak... so takdela aku nak bersusah payah ke Pahang nun... kira ok la tu kan... hihih.. yg datang lambat skit aton.. kami tak dapek nak nunggu sebab kami dari kul 1 dah ada kat situ... dah terasa lama sgt tu pun tunggu hujan teduh. jumpa dia berselisih jalan masa nak balik..... apapun majlis dia sgt meriah.. anak sulung katakan lagi pulak 2 beradik je... kami semua mendoakan along & ifa kekal bahagia hingga akhir hayat k.... amin....

5 bebelan kawanku:

DYLA said...

wah kenduri lagi...

byk tul undangan kenduri eida ni...

eida,
dyla ucapkan salam tahun baru, moga beroleh rezki & kebahagian dlm hidup ye

Aleeya said...

wah ijonye pengantin...kek pon ijo..

ei_da.. said...

dah lama tak g kenduri dyla.. ni pun sib baik kawan baik .. kalo tak hubby tu tak bape suka nak g kenduri.. hihi.. tima kasih selamat tahun baru juga buat dyla..

ei_da.. said...

pengantin ni everything hijau leya... minat kot... hihihi

yani_worldpeace said...

patutlah eiya minat...rupanya sebab pelamin die warne hijau yer....happy new year, sila datang blog amik kad tahun baru k

Powered by Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Exchange LINK...

    Your Link/

Disclaimer

Dilarang mengambil apa-apa jenis bentuk peniruan di dalam blog ini tanpa persetujuan tuan Tanah ya.
 
Copyright 2014 Reserved to Lakaran Hatii © Design By Cik Nurfarah