Monday, December 22, 2008

JAYA JUSCO AU2 Setiawangsa....

Petang Sabtu bila hubby dah mula ok.. tp kepala stil pening2 sikit2 katanya... kami kuar jalan dekat2 aje.. terkurung je pun bosan kan.. aku pun tak tau nak buat apa dah... ngadap tv pun dah bosan... ptg2 sket tu baru kuar... nak g mana tak pasti, hubby kata apa kata g JJ baru kat setiawangsa... huhu melompat la aku.. mmg tak penah pegi lg sejak di buka 5 Disember haritu... dekat sgt ngan umah lama ku rasanya leh jalan kaki.. now dah jauh sket la but still dekat hanya beberapa minit.. JJ wangsa maju pun still dekat gak...huh promote jj nampak....

Keadaan JJ setawangsa ni agak lapang... parking pun masih free keluar masuk.. besar tau JJ ni.. banyak kedai, semua ada... kedai makan fast food mcm2 brand ader, KFC PIZZA, Keny RogeRs, Johnys, Laksa Shake.. Tepayanki.. hmm mcm2 la.. tp still gak ada kedai2 yg masih kosong.. tp dia punya JJ mmg best besar dan mcm2 ada...kebetulan ada sale hujung tahun kan.. aku nak cari kasut sbenarnya... so usha2 dulu lah... banyak pilihan kedai kasut gak di situ...



Tu dia, org yg sakit itu boleh berjalan perlahan-lahan sudah melegakan hati aku... ingat kan tak berape nak larat jalan.. tp bila sampai sana sempat gak dia survey2 barang.. aku perhatikan aje dr jauh.... yg penting dia dah mula sihat skit.. alhamdulillah... byk pilihan kasut tp aku tak berape berkenan time tuh.... yg aku cari tak ada... so next time ajerla beli ek....

2-3 hari ni hubby takde selera makan.. aku buatkan bubur dengan lauk mcm2 pun dia tak makan.. sikit je di jamah.. bila makan muntah kadang2... so aritu aku suruh dia pilih apapun dia nak makan.. semua dia taknak, tp tetiba dia nampak teppayanki, dia kata dia nak makan. aku layankan jer janji dia selera nak makan... tp bila dah order sikit aje dia makan rupanya.. sib baik aku tak order apa2 sgt just california roll... so makanan dia tu aku ler yg tolong makankan.. hihi.. lepas makan terus balik .. cukupla riadah cuci2 mata ajer kan... hihihi yang penting kami HAPPY...

10 bebelan kawanku:

DYLA said...

JJ setiawangsa ni area mana ida? umah ida kat mana?

ei_da.. said...

jj tu kat au2 dekat ngan giant.. ida area melawati dyla..

Tie said...

Aduh.....gi jenjalan lagik! Napa tak bagitau kat kak tie. Nak itot!!

Dj Epoi said...

Untung la.....JJ ni coz diiklankan secara FOC kat cini.....heheheh

Makanan Jeponnnn!!! - Fav Gua tu....

Janji Kenyang...Janji Happy.....

ei_da.. said...

kak tie... mai la... ida bawa kak tie jejalan manapun kak tie nak gi... heheheh

ei_da.. said...

hahha DJ epoii.. ada share kat situ tu kena promote.. hihi acah aje....

umie@kakyong said...

Ida,,
maaf le tak sempat nak jalan2 blog kawan2...umie terlalu lahhhh bz nya.... sampai hby ida dah sembuh dri demam... alhamdulillah dah boleh jalan2... Ida, sabtu bru ni umie dgn anak2 jalan2 ke carrefour wangsamaju... kira dekat2 gak tu... hihihi.. knp tak calling2.. boleh dating..

ei_da.. said...

la ye kerr kak umie.. kita ni ntah2 penah berselisih bahu pun tp tak kenal kat luar gaknya kan....kalo tak leh ler jumpa2 gitu...hihi

DYLA said...

ida,
giant setiawangsa yg kat pam minyak tu ke?petronas.. or ada giant lain?

ei_da.. said...

ha betul la tu dyla jalan straight depan lg jumpa la JJ baru ni

Powered by Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Exchange LINK...

    Your Link/

Disclaimer

Dilarang mengambil apa-apa jenis bentuk peniruan di dalam blog ini tanpa persetujuan tuan Tanah ya.
 
Copyright 2014 Reserved to Lakaran Hatii © Design By Cik Nurfarah