Saturday, December 20, 2008

Melaka lg...

Alhamdulillah atas doa kawan2... aku dah sihat... maybe penat travel kan... yg malangnya isnin ni aku kena ke melaka ngan Negeri 9 lak untuk penilaian praktikal student... letihnya la hai.. sib baik pegi balik ari.. kalo stay sana aku tak tau la.... ada lg pic2 di melaka yg baru aku upload dr kamera jelas sket dr kamera fon tempohari... bila guna pc kat umah leh lak dia nak transfer.. pelik tul...

Ada kesempatan aku n kawan2 jalan2 tepi pantai... pantai tanjung KLing.... tak ramai yg mandi manda.. mereka lebih suka mandi kat pool gaknya...

2 malam sebelum tu ada Suprise party, sempena besday Profesor Siti Zainon.. huh dia sgt terharu cam nak nagis pun ada.. Kami semua nyanyikan "Allah selamatkan kamu" untuk dia....

Malam sebelum balik keesokan harinya, kami dihidangkan Jamuan BBQ tepi pool.. so mlm tu takde class... huhuuu semua sukerr lerrr... rileks sket.. lamb, beef seafood jadi hidangan... huhu kalo sape tahan makan la... mcm2 ada.. tak larat aku nak makan... pada-pada ajerrr..

Sambil makan2, sambil tu la diorg ni duk pekena org tu org ni..aku juga adalah mangsa, tp aku kan loyar buruk mana leh kalah....hahah... seronok sebab kami dah mcm kuarga...

Kelas yg suram tika saat2 nak balik semua org dah tak sabar nak balik kot...

Sesi berkemas-- wah bab berkemas semua laju je nak pack.. semua dah rindu kat anak, bini n suami.. hihi, sesi penyampaian sijil gak sebagai penghargaan pada semua..

Pastinya harus aku nak berposing gak.. tu lerr kak NOR, my staff yg dah 17 tahun dalam bidang ni. Walopun staff aku, tp aku tetap tabik spring kat dia dr segi kemahiran, aku banyak lg perlu menimba ilmu dr beliau. Tahniah gak buat dia sebab dapat naik pangkat.. kebetulan jumaat tu bos call aku untuk memberitau perkabaran gembira tu pada dia... syukur alhamdulillah. Orang yg dah lama ni mmg patut dihargai sumbangannya kan......

Sesi bergambar dengan semua peserta n Fasilitator... hahah korang perasan tak gambar ramai2 tu apsal aku rasa aku pendek skali... HAHHAHAH......... takpela janji maintain cute (cehh perasan jap.. pic yg atas aku bersama Profesor2 bertauliah..

Sebelum balik pekena lunch.... tak berapa nak lalu, bedal ABC jerla.. sebab teringatkan hubby aku yg demam kat umah.. tah apa dia makan kan sian lak...
Perjalanan balik , sangat lama aku rasakan walopun dr Melaka ke kl padahal tak berapa jam aje... hantar org tu ke Seremban la, Tampin KLIA, aku rasa lama sgt dah pening kepala... memula diorg pasang CD citer DUYUNG.. tp aku tak brape layan sgt citer tu. aku tido jerk... tp bila diorg pasang cd lagu hindustan terbontang lak mata aku.. hihi.. tgk tu Amir Khan dlm lagu citer MANN.. hehhehe aku dulu kan kaki hindustan. Lagu-lagu hindustan dulu2 semua aku layan siap hafal.. yg baru2 ni dah tak brape dah.. hehe.. tu je la kisahnya sepanjang outstation di sana... maybe akan ada bengkel seterusnya tp di lain tempat pula... daaaa

8 bebelan kawanku:

*SiRibenMerah said...

yeayyyyyy.. da boleh berblogging cam biasa.. best woooo..

hehehe.. da lama x layan citer hindustan.. best ke??

ei_da.. said...

yeaaaa.... citer hindustan baru tak brape tau.. tp yg lama2 lg best rasanya....

Dj Epoi said...

Yuhuuuuuuuuuuuuuuu......

Gua nengok gambow2 tu... Lu sorang jer yang TUA....yang lain semuanyer Muda2 heheehehehehehheh

WAlaweeeeeeeeeeeeeeeeeiiiii!! camana Hubby?

Tie said...

OOiitt!!

Panjang berjela tag tu!!

Memang muka kak tie ni muka tag agaknya....ramai yang suka sangat tag kak tie..hu hu...

Tak pe laa... Kak tie boleh jawab...hihi..sabor tau...Kena cari ilham dulu, ekk!!

Wah..ei_da makan2 kat hotel..best gak! Kak tie ni jadi house manager tak sapa nak sponsor laa...hu hu..

ei_da.. said...

hahahaaaa i tau dj epoi dah perasan sebenarnya i yg nampak paling muda kan... hihihihihi tima kasih sebab perasan tu yerkk.. hihihi...

hubby sakit2 sendi la.... target cam cigukunya jerkkk... huhu takottt.. mak n abah dah kena aritu.. agak teruk penyakit tu rupanya... harap2 dia tak kena la penyakit tu...

ei_da.. said...

haha kak tie.. tu la cara kami bermanja ngan kak tie....jgn mareee ek.. nanti kak tie nampak lg muda....
jom ida blanjer kak tie makan.. hihihih

UnGu VioLeT said...

slm kak.. ade award untuk akak.. akak dtg blog mar, ambik yer!! love from mar.. :)

ei_da.. said...

thanx marrrr.. sekarang gak akak terbang ke sana..

Powered by Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Exchange LINK...

    Your Link/

Disclaimer

Dilarang mengambil apa-apa jenis bentuk peniruan di dalam blog ini tanpa persetujuan tuan Tanah ya.
 
Copyright 2014 Reserved to Lakaran Hatii © Design By Cik Nurfarah