Saturday, December 20, 2008

HAtiKu RISAU....

Semasa berada di Melaka, dapat sms dr hubby pagi khamis tu.. katanya dia demam. aku kata makan ubat n rehat la... then bila ptg aku call balik dia kata dah ada kat hospital Ampang Puteri.. alamak cam serius je.. dia sgt susah nak g klinik sendiri.. nak nak aku takde... Kenapa?? bertalu2 pertanyaan... masa tu katanya doc dah amik darah takut denggi katanya... badan sgt panas... aduhaii dah la jauh ni.. jumaat lak baru abis sesi bengkel... dalam hati dah berkata kalo teruk harus aku minta permission balik awal....

then selang 20 minit call lg.. alhamdulillah doc kata takde denggi... Cuma demam panas... temperature sgt tinggi... doc bg 3 das injection di punggung kiri dan kanan n satu lg kat tangan... DEMAM PANAS.. bahaya gak kan. Doc nak admit kan dia di ward tp dia taknak lak.. katanya nak tunggu aku balik...aduhai.... taknak sebab tak berteman la gaknya....(little bit manja okeh).. tp bila call lg katanya panas dah reda.. maybe sebab antibiotik injection tu.. Bila malam call lg pun panas tak sangat dah..

Keesokan harinya pagi2 kul 6.30 hubby call lg.. badan panas semula... hati aku dah mula tak tenang.. sib baik aritu last day sampai kul 12 shj.. tp bila naik ngan bas opis lambatla nak sampai kan... hantar prof ke klia, ada staff yg turun seremban la, tampin, bangi.. so hampir 7 mlm gak aku sampai.. sabar je la. seharian gak dlm bas.. letih la yg hamat aku ni.. sampai umah tgk hubby melepek abis... alahai mmg panas badan dia.. mlm bg makan ubat then tido.. tp badanya masih panas.. Harini tgk keadaan kalo tak ok harus aku segera bawak g spital... malangnya aku pun dah pening2 kepala.. cam jangkit jek.. takut dua2 tak larat lak nak ke spital.. hihi.. kalian doakan kami sihat yerr.. tq....

10 bebelan kawanku:

yani_worldpeace said...

huhu...selalu hubby sakit-sakit camtu ada makna tu..ekekek...ada berita gumbira kut..

saveme_zero said...

lahai...g spital balik la ida. dua2 la dok spital..ekekek. skrg ni musim la ida. take care k. bykkan minum air 0

ei_da.. said...

heheh yani ni pandai menyakat yerr.. kalo ada akan ku kabarkan... hahhaha.. tp tak ketahuan

ei_da.. said...

thanx su... hubby badan panas.. tp arini ada kurang skettt.. ida pening sket2 je dah ni.. alhamdulillah

Dj Epoi said...

Salam.....Dik Nun...
Yap!! betul.....minum air masak banyak2 Inshaallah..
Bawa2 Berehat.....letih ohhhhh travelling

Gua doakan agar Luorang cepat baik....
Take Care..

Tirana said...

Mudah-mudahan Ida dan suami cepat pulih..

ei_da.. said...

tq Dj epoi doakan tuk kami suami isteri... i dah ok sket.. but my hubby still lum ok lg....huhu

ei_da.. said...

trima kasih kak tirana... doakan untuk kami...

MiSya said...

Lalala.....siannya ida & husband...duh! semoga cepat sembuh yea....ada isi kot?hahahhahha

ei_da.. said...

hahah pandai je misya bergurau yerrr.. ida dah ok.. hubby je still demam

Powered by Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Exchange LINK...

    Your Link/

Disclaimer

Dilarang mengambil apa-apa jenis bentuk peniruan di dalam blog ini tanpa persetujuan tuan Tanah ya.
 
Copyright 2014 Reserved to Lakaran Hatii © Design By Cik Nurfarah