Thursday, December 11, 2008

~~New Look~~

Telah di ceritakan di n3 yg lalu. Aku dah ambil spec mata baru aku yg ditempah tempohari.. nak crita sket kisah ni.. zaman aku kat uitm lg aku dah mula pakai spec, rabun tak brape kuat masa tu cuma tahap silau yg aku yg agak tak brape ok. Mula dapat detect bila aku drive mlm ada kereta yg bertentangan dr hadapan hon aku rupanya aku dah tersasar masuk ke lane yg bertentangan.. huhu takut gak.. aku silau kena cahaya lampu depan. Sejak dr tu mak dah bising suh aku buat gak cermin mata nih. walhalnya aku mmg tak brape suka nak pakai...

Ni ler 1st spec mata aku, takde frame berbentuk oval, agak rapuhler kalo tak pandai nak jaga cam aku nih, tu yg patah tu. Kes patah sebab masa tu terlupa nak masuk dlm kotak dia then aku masukan terus dalam beg.. alamatnya ranap lerrr.. aku masih simpan hingga kini, sentimental value tu kan...(pic kabur guna cam hp jer)

Yang ni spec yg kedua, masa tu tgh trend lerr binkai agak berpetak nih, warna marron kemerahan. Stop pakai yang ni bila power agak kureng...

Yang ni yang ke 3.... yang ni lerr paling aku sayang.. masa buat spec ni aku pegi ngan mak n abah. Buat di England Optikal, tauke kedai tu bg aku student price... hahaha padahal masa tu aku bukan setudent dah keje adala setahun kot.. aku iyer kan ajer la dia tanya u student arrr? aku angguk2 jerla.. khikhikhi....selepas dapat diskaun RM190 ajer... bingkai tebal sket n oval.. hubby pun suka sgtla kalo aku pakai spec ni.. sampai kekadang bgaduh gak dia sibuk suh pakai n aku lak berkeras taknak, yerla kalo waktu tertentu jer yg aku akan pakai... heheh tp apakan daya masa aku takde kalo tak silap hubby kuar ngan anak2 buahnya guna kereta aku, n spec mata ni ada dalam kereta , ntah camana hubby tak perasan diorg buat main n hilang... huhu sedih sgt.. mmg aku sayang sgt cermin mata yg ni.... hmmmm



Finally, ni la hasil shopping aritu,(pic kabur guna cam hp jer) the latest kena ikut trend skrg gakla kan, berbikai separuh.. tp mcm nampak matured lak. hahah color coklat bronze... memula tak brape berkenan tp disebabkan ada diskaun 40% n hadiah anniversarry dr hubby katanya... dia kata dia nak ganti yg hilang tu.. so okla.. pilihan ni pun hasil pilihan hubby n aku gak.. agak selesa. Aku tak brape suka yg besar2 sgt.. okla just nice ngan muka aku yg debab ni... masa test mata, cina tu kata mata kiri aku agak teruk la, sebab beberapa kali aku baca huruf yg dia tunjuk tu salah.. C jadi O, P jadi F n ada beberapa huruf la. bila test warna pun huruf yg ada pada warna hijau lebih jelas dr warna merah, banyak kali gak cina tu tukar test cermin tuk aku sebab asik kabur aku tengaok.. skrg mata sgt terang n jelas.. syukur alhamdulillah...


Yang ni sesi melaram masa baru lepas amik spec ni... (sila abaikan muka yg agak serabai coz waktu balik keje, takde kemaknanya nak make up bagai... ihihih)

Ending.. ni adalah just untuk bergaya.. hihihi... protect mata dr panas.. hihihi.. daaaa

10 bebelan kawanku:

DYLA said...

yg bingkai gelap petak tu cantek pe.... mcm nerd sket..

tp yg paling cantek sure la yg last pic tu....

ei_da.. said...

hihi mcm2 kan dyla... yg gelap tu mmg paling syg tp apakan daya udah ilang...

yg last tu mmg ler tuk eksyen2 bergaya.. hihi

Tirana said...

Ida, yang last sekali tu..spec hitam tu cantik..hehehe..ada class gitu..

Desperado said...

Eheh...half frame...cam daddy!

ei_da.. said...

kak tirana... mmg yg tu ler yg suit sket ngan muka.. tp....

ei_da.. said...

tu la daddy skrg patent half frame kan...

Aleeya said...

bestkan klo pakai glasses ni kan..ntah bila la ai nak pakai ..ekceli soka nengok org pakai spek ni..ala2 intelligent gitu..

cendawanintim said...

kita pon nak kena tuko spek jugak...tapi asyik tertangguh ajer...

ei_da.. said...

hah.. leya kalo teringin pakai jer yg takde power tu.. tp kalo dah pakai mula larimas...

ei_da.. said...

cendawanintm.. akak cr kedai yg ada promosi ujung2 thn ni.. hihi

Powered by Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Exchange LINK...

    Your Link/

Disclaimer

Dilarang mengambil apa-apa jenis bentuk peniruan di dalam blog ini tanpa persetujuan tuan Tanah ya.
 
Copyright 2014 Reserved to Lakaran Hatii © Design By Cik Nurfarah