Saturday, December 13, 2008

PC Fair - 12-12-08 ~~ Part 01

Semalam lepas keje (jumaat) aku dah call hubby siap2 balik cepat.. tp tetapla punch kul 5 kan.. sampai umah tukar baju segala kami bergegas ke pc fair... kononya cadang nak survey dulu.. apa yg aku idamkan maybe akan tercapai... hihi aku nak cari lappy... yeahhh..

ingatkan hari keje takla ramai org sgt lg sebab 1st day kan. Sekali mak aihhh ...sib baik hubby bg cadangan nak naik motor ajer.. yerla cadang2 nak survey je dulu kan... orang ramai gak.. tp ok lg la nak jalan pun... tutup kul 9 so sempat la juga round.. tp tempat tu besar ada 5 hall. tu pun tak abis pusing rasanya.

Banyak booth macam2 brand... berpinau mata.. tp dr umah dah set apa yg nak di cari sebenarnya.

Apple n Viao ni mmg menarik hati.. tp apakan dayo mahal seh... 3k lebih dapat spec yg biasa.. kalo upgrade harga punbertambah2 upgrade gitu kan... viao pink ni cantek bangat...ringan, tp agak tebal sket.. but color dia sgt ler cantek.

Akhirnya.. inila booth yg di cari2... Dell, mmg aku dah setting budget tuk beli dell ni. tp bila pc fair ni harga nya sgt berbaloi kurang dr yg aku budget so selamat, duit yg lebih dr budget asal boleh beli aksesorinyerr lak kan...memula aku sangat tak puas hati bila tanya salesman tu kata color hijau yg aku nak dah abis stock.. aku tak tau apesal aku suka ijau skrg nih.. (dlm hati takkan baru hari 1st dah abis stock kot dah tau nak pc fair kan) ..tanya salesman lain lak, pun kata takde.. then hubby suggest suh amik brand lain... aku dah mula cam sedih.. rasa tak nak beli pun ada... Then aku ni hati tegar sket.. aku patah balik tanya lg salesman yg lain... tiba-tiba dia kata "ada looor sapa kata tak ada" huhu hati ni dah berbunga riang kembali.... hahah apalagi tersengih memanjang la.. bila tengok spec yg diberi sgt ok bg aku, then tadinya yg rancang nak survey dulu nampaknya beli gak hari tu... punya tak sabar kan... kang lambat2 color stock abisla apala... balik umah kang terkenang2....hehe

Bila dia kata stock ada... hmm apalagi terus ajerla... order... masa ni dah senyum meleret.. ceh memula kan semangat lerr nak angkut sendiri kotak laptop tuh.... tp....
.
.
.
.
.
.

.

Tak lama lepas tu ada orang jadi mangsaku lorrrr... hahah.... itu dia hubbyku yg baek hati la... khikhi.. berat seh... mana larat aku nak angkat dlm org yg ramai pastu jauh lak nak jalan....
dalam pada jalan2 nak balik tu.. rupanya di tingkat bawah ada mcm2 kedai tuk aksesori ni..alamak aiii mula lg teruja... aku beli external hard disk 320gb, cd, n pendrive 8gb for me n 4gb tuk hubby upah bawakan laptop yg berat tuh.. hihi..... hubby suggest amik anti-virus dulu apa2 hal.. 3 users baru brape ploh hengget je masa promosi ni kalu tak seratus lebih gak..(dapat free gift bear kecik comel).. so ok la leh install kat lappy baru n pc kat umah... 1 lg simpan. kot2 hubby nak beli lain lappy ganti laptop apple dia yg hilang dlm keta masa solat jumaat 2 bulan lepas.. sian dia...


Ni ler rupa my new baby... hehe ijau itu menawan kan... pada aku la.. dahla dlm umah aku sumer ijau .. pening dah mcm padang bola.. amik gambo atas carpet ijau jugak.. mmmm kalo dah minat...


aksesori n gadget tambahan ... lepas ni berblogging dengan happynyer with my new baby nih....:P... daaaaaaa.......pokai..ahaks

24 bebelan kawanku:

Eida said...

woww.. besnya.. lappy baru..
lepas ni.. kena pertingkatkan lagi prestasi berblog la... pulun.. pulun..

ei_da.. said...

hi eida ti eida jugak.. hehehe.. lebih sonok berblog pas ni.. hihi

Dj Epoi said...

Best tu.......!!!!

Pasni...lagi ler makin Tegar ngn Lappy baru tu eik?

320gb berapa eik ongkosnya?
Gua dah add Lu masuk link Gua...

Colour Hijau juga colour yg Gua suker......
Tgk Gua nyer Blog semuanyer Hijau....

UnGu VioLeT said...

wow.. laptop baru yer kak..

I back kak.. thanks doakan mar cepat sembuh.. love u!!

ei_da.. said...

Dj epoi... hd 320 dah murah rm 255 aje masa promosi ni... tp ada gak kedai yg masih mahal.. masa kat pc fair tu pun kena pandai survey baru leh banding harga...

ei_da.. said...

alhamdulillah mar dah sihat... teruskan berblogging ya. take care

Aleeya said...

lawanye lappy ijo tuh..sonot le yg diidam dah tecapai ..pasni leh blogging sampai lebam ngan new lappy hiksssssss

ei_da.. said...

yeahhhh tentu sekali leya.. ni pun tak abis sesi menginstall.. heheheh

offamir said...

salam

tahniah dapat lappy baru..

jgn lupa hubby lamer da la..

hahahaha

ei_da.. said...

insya allah... tak kan lupa.. syukur alhamdulillah. takde yg lama byk berjasa takde yg baru

Tie said...

bestnya....kak tie nak jugak!! hu hu..pc ni dah semput..nak bukak pun berjam2...jadi letih lak nak blogging ni...huhu..

ei_da.. said...

tu lerrr kak tie... laptop lama selalu lambat n buat hal... azam thn ni nak beli laptop tercapai... hihi.. jom kita ke pc fair kak tie..hihi

DYLA said...

eida,
dasat nya beli lappy baru.. bape harga kat PC fair edia?

than external hardisc ti baper ek? dyla pun baru ingat nak carik ni

ei_da.. said...

lappy tu tak 2k lebih je.. extrnal hardisc tu murah 320gb baru rm255 j3 dyla.. tp ni harga masa pc fair ke atau kat luar sama ke tak tak tau la... tp biasanya susah dapat harga ni...

DYLA said...

ei_da,
YM : dalila_ir

tapi dyla tak selalu online. if bos takde je.. lg satu, kwn opis dyla tak sporting. :(

but stil eida leh chat jugak ngan dyla. coz dyla slalu gak curik2 online. hehehe

ei_da.. said...

ok dyla idapun.. kdg2 tenet tak betul gak kat opis tu.. heh tq nati ida add dyla k..

cendawanintim said...

wahhhhh, comelnyer lappy baru...mesti smangat nak berblog..huhuhuhu

ei_da.. said...

heheheh.. hiihihi semangat lg ni.. kalo dah seminggu kang kurang la sket kot :P

Daddy Cool said...

Good choice of brands! Me using the DELL also...tougher~

ei_da.. said...

yup daddy... berbaloii kann

yani_worldpeace said...

cantiknye laptop baru. kaler hijau lagik...minat hijau eh??

ei_da.. said...

hi yani.. ha ah ntah nape skrg suka lak ijau dulu pink...

nyonya*PIE said...

yeh...hijo tu menawan..huhu

ei_da.. said...

hehe yea ja....

Powered by Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Exchange LINK...

    Your Link/

Disclaimer

Dilarang mengambil apa-apa jenis bentuk peniruan di dalam blog ini tanpa persetujuan tuan Tanah ya.
 
Copyright 2014 Reserved to Lakaran Hatii © Design By Cik Nurfarah