Wednesday, January 14, 2009

Hasilnyerrr... Hantaran Maroon

Seperti yang dijanjikan tempohari... aku akan publishkan kalao dah siap kan... sebenarnya benda2 ni pagi ahad tu dah siap... kan aku sakit mata tak kuar ke mana-mana weekend aritu tu yg duk mengadap benda ni.. actually aku sangat suka buat benda2 ni... tp kena bahan yg cukup dan mood yg baik... hehehhe... skill ni aku belajar dr kakak2 opis lama aku masa aku kat R&D department... aku tgk satu2 camana diorg decor n cara nak create idea... kena faham konsep apa yg customer nak...lama2 aku try sikit2..

Permulaanya masa aku bertunang.. of course buat sendiri takyah nak upah2 orang kan.. masa tu hasilnya takla cantik mana tp setakat aku puas hati ok la kan... aku leh siapkan cepat if ada bahan yg cukup... Penah aku suarakan kat hubby nak berhenti keje n bukak butik aksesori ni .. tp dia tak bagi...dia suh buat sambilan je kat umah pelan2... takpela aku pendam kan dulu impian ni... manatau 1 hari nanti dah dekat2 nak pencen akan tercapai cita-cita aku ni.. buat masa ni dah banyak kali gak tempahan dari sedara mara n kawan-kawan yg penah aku buat... hasilnya takdela pro mana.. tp atas respon yg diberi kebanyakan puas hati dah buat aku tersenyum lebar... (hahahha kembang perasan jap)...


Ni la bahan-bahan yg di beli aritu... masa tu kat kg .. aku g beli n cousin aku .. yg syoknyerrr aku tunjuk je... tanya kat dia ada budget tak? if dia kata ok aku tunjuk... tunjukk... n tunjuk.. dia yg bayar.... sebabnya ni barang2 dia... hahahhaha.. kan best kalo aku dapat shopping camtu selalu... sape nak bayaukan???? hahhaha


Hasil yang tak seberapa.... kalau aku rasa tak ok.. aku panggil hubby aku, sebab dia tu kalo jd tukang comment mmg la terror... tp kali ni tak banyak komen dia kata ok... so sedap sket halwa telinga ni dengar.. dia kalo tak ok, kutuk kow2 punya.. yerla aku kena terima kenyataan apapun org komen.. hahahha bukan pro pun...

Ni semua akan mewakili hantaran pihak lelaki ke Jengka pahang raya Cina nanti... ala dari lelaki selalu biasa2 aje kan... kira orait la ni...ni pun ada lg barg tercicir dia lupa nak bagi aku bekas Al-quran... bahan ada lebih kejap je aku tempek riben... aku tak dapat ikut sebab maybe balik ke rumah mertua aku...takpela ni je sumbangan yg aku dapat buat kat dia.. nanti kenduri di umah mak long aku hujung bulan ni sure aku balik... cousin aku nak dtg amik weekend ni, sebagai upah aku tak mintak lain, tolong bawa mak aku sekali masa dia datang sini.. dah alang2 ko datang kan.. hihi. yeaaaa.... yeaaa.... ujung minggu ni mak aku datang... sukerrrrrr sangat...

12 bebelan kawanku:

yani_worldpeace said...

betul-betul...buat sendiri hantaran kawin dapat mengasah bakat terpendam tuh...mana tau satu hari nanti nak buka kedai mengandam, kat umah pun jadi la...

Tie said...

Laaa.....sweetnya....!!

Kak tie memang minat color gitu.. maroon dan puteh..dan pastel... memang cantik ooii!!

ei_da.. said...

insyaAllah yanie... tunggu hubby bg greenlight ajer.. hihi

ei_da.. said...

tu la kak tie.. dulu masa eida kawin nak buat marron tak tercapai.. tolong buatkan org punya pun dah cukup seronok...

masviona said...

wah!!! cantik2 nye....ni leh wat bisnes nih kalu gini gayanya nih...seriyes cantik

MiSya said...

huhuhu...lawanya ieda buat....adios..adios... sggh la creative..;-)

IEYNA said...

cntik...maroon putih ek...

merahhitam pn cntik kan... :)

lps ni leh wat bisnes kan :)

Dj Epoi said...

Hebat siuuuuuuuul!!!!
Nanti kalau ader org nak tempahkan boleh ker?

ei_da.. said...

masviona... ye kerrr, tp buat ppelan2 sendiri je kat umah....

ei_da.. said...

yer misya.. biasa aje..

ei_da.. said...

hi eiyna thanx dtg blog sy...

ei_da.. said...

DJ epoi.. kao sape nak tempah leh la bgtau...:P

Powered by Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Exchange LINK...

    Your Link/

Disclaimer

Dilarang mengambil apa-apa jenis bentuk peniruan di dalam blog ini tanpa persetujuan tuan Tanah ya.
 
Copyright 2014 Reserved to Lakaran Hatii © Design By Cik Nurfarah