Sunday, January 11, 2009

On Sunday...

Mata ku semakin bengkak .... camana nak keje sok.. nak g klinik??? mm tak mau la kang doc cucuk kuarkan anasir di mata ku tu lak. sedangkan aku try cucuk sendiri sakit yg hamat... lg pun esok ada meeting penting... tp sebenarnya kepala aku pening lg ni sebab sakit mata ni pegi ke urat kepala... jam dah kul 5.. hujan renyai kat luar..ajak hubby kuar jap la g farmasi... beli ubat sapu... kalo tak kurang gak sok aku g klinik sure dapat mc tuk ari selasa... hehehhe

Pakai sempoi je.. sebab tgk mawi ekin punya citer kawin arini, so aku pun sarung jugak tudung ekin... hahahah.. ala kedai pun tak sampai 10 minit dr umah... sampai farmasi boleh lak hubby aku wat lawak.. masa aku tanya salesgirl tu ubat sakit mata n tunjuk mata boleh hubby aku cakap " ubat skodeng orang" tersenyum budak tu... hampes tul la laki aku ni.. hahahah aku wat bodo je... sib baik masa tu ada doc kat farmasi. Dia kata jangan cucuk, tunggu dia pecah sapu ubat ni time nak tido esok sure kurang dia kata... hehehhe

Aku nak masuk kedai cam segan ngan mata yang membengkak ni.. sib baik ada penyelamat... aku sarungkan cermin mata, so kurang sket ketara org nengok mata aku ni.. sok meeting sure bos aku suh cuti kang jangkit org lain.. kah kah kah (dengan harapan tu)....Ni ler ubatnya... kotaknya cinonet je.. tapi mak aii mahal dek non... 17 hennget 50 sen tau... asalkan cepat baik takde hal lg pun leh aku simpan kang kalo kena lg ke apa dah ada ubat.. tp kalo leh taakkkkkk nakk dah.... :P

Alang-alang menyelam minum air, tp aku alang-alang g farmasi singgah secret recipe... rasa nak makan cake la plak.. dah lama dah nak makan banana chocolate cake tp sebab malas nak menyinggah.. secret recipe ni bersebelahan selang beberapa kedai dari farmasi tu... sambar 1 slice je sebab my hubby tak bape suka.... yummy..yummy

mmmm yummyyy... laayaaaan.... sambil tgk resepsi mawi ekin kat palace Golden Horses.... syoknyerrrr..

Dalam banyak2 artis yg ditemuramah.. yg ni paling aku tertarik... datang juga Ina n suhaimi... yerla cerita lama.. masing2 dah ada kehidupan sendiri... dia pun dah bahagia dengan suami dan anaknya yg comel.. masing2 telah ditentukan jodoh oleh yg Maha kuasa.. hanya jalan cerita kehidupan yg agak mencabar nak bertemu jodoh masing-masing kan.. apapun semoga semuanya berbahagia dengan rumah tangga masing-masing...

8 bebelan kawanku:

DYLA said...

wah lajunya dah mengupdate... dyla pun tgh layan ni.....

ei_da.. said...

hihih selaju streamyx dyla....

Diamilikku said...

semoga cepat sembuh yaaa...tapi sokong cakap hubby u..ubat sekodeng org..hahahhahaha...jgn maraa ahhh nanti kena jual...

ei_da.. said...

hahha nakal ek kak su nie... hihihi

yani_worldpeace said...

adeh...sakit tu wei...dok skodeng laki mo la tu...hahah

umie@kakyong said...

eida,
Kalau dolu2... org panggil ketumbit.. org tua2 kata.. kalau skodeng org eyak nanti ketumbit mata...... hihihi.. tapi kat KL mana ada org eyak rata2 yer tak?.... kalau kucin ada la membuang rata2... hehehe..

ei_da.. said...

hahaaaa kak umie.... tak tau la camana leh kena ni.. tgk kucing berak gaknya... :P

*SiRibenMerah said...

huishhhh.. bestnya tgk mawi kawen.. hahahahaha.... I x tengok pon..

Powered by Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Exchange LINK...

    Your Link/

Disclaimer

Dilarang mengambil apa-apa jenis bentuk peniruan di dalam blog ini tanpa persetujuan tuan Tanah ya.
 
Copyright 2014 Reserved to Lakaran Hatii © Design By Cik Nurfarah