Tuesday, March 24, 2009

Alhamdulillah.. segalanya lancar...

Alhamdulillah... segalanya berjalan lancar... huhu.. kalau tak dup dap dup dap k... Lega sesangat... sesuatu yg aku tak suka berjaya gak aku buat.. hahahha.. tq nor tolong snap dr kaca tv kat luar tu.. hihi....


Sesi pagi tu dah 1 selesai.. lega dah.. tp sesuatu yg mendebarkan ptg tu .. g check up plak kan... ni la dia 2 buah buku report aku.. 1 klinik pakar (kiri) n 1 lg klinik desa (goverment- kanan) ... cam ni la gayanya... kan awal2 dulu dah start refer pakar kan ... that's y ada 2 buku... maybe kalau ibu2 yg takde masalah tentunya 1 buku sahaja.... yg klinik gomen tu buat jugak atas nasihat mak n abah... huhuuu.. ikut jer la... tp maybe lepas ni takyah g dah pakar (td sembang ngan nurse kat situ dia yg suggest kan).... doc kata baby dah ok n sihat setakat ni.. maybe 7 bulan ke atas nanti baru aku refer balik ke sana ..


buku yg kiri tu (pakaR) dah naik nak lunyai.. hehe apa tak nya kalau every week di kelek ulang alik ke spital kan... yg kanan elok lg... dua2 ni kena jaga dgn elok untuk refference akan dtg...

Result hari ni... tekanan darah, urine, n everthing adalah ok... seperti selalu tang tu takde masalah.. tp ada 1 yg agak merisokan aku... naik berat yg mendadak.... hampir 2 kg... adoyaiii patutla aku rasa berat semacam.. kuang kuang kuang.. but doc kata its normal... sebab baby dah membesar dgn cepat time ni katanya.... Apa yg kami lihat hari ni sangat melegakan.. baby sangat aktif... bergerak-gerak aje waktu kami tengok dia... doc pun sonok.... papa dia of course suka la sgt... jari jemari mula mengembang.. ntah apa la yg dia tgh buat.. patutla perut bonda selalu mengeras-ngeras.. rupanya baby sedang bermain-main kat dalam yer... takpela janji dia sihat.... beberapa hari lagi kena jumpa doc klinik desa lak.. huhuhu.. sabau je la.. bior la penat sekalipun asalkan baby dapat di pantau dr masa ke semasa..... alhamdulillah...

15 bebelan kawanku:

DYLA said...

dah baper bulan ida?

klinik pakar mana tu?

pasni leh la soping baju preggy & baju baby.

@_da said...

pakar pusrawi dyla.. baju preggy dah shopping.. baby je nanti2 dulu.. hehhe

Dj Epoi said...

Sis.....Aper Function Tuh!!!!!!
Wah...Cayalah.......

@_da said...

Program Apresiasi kraf.. mehla dtg bro.. sampai jumaat ni... mcm talk show la.. hehhehe

fuadnis said...

eida,
amacam dah scan, dah tau jantina baby tak??nis scan esok..mintak2 sok dia tak kepitla kaki dia..bleh tau jantina..he..he..

Idalara said...

salam ida..akak doakan ida selamat melahirkan nanti..wah bz gak mak buyung ni ek...hati2 tau masa bertugas..jaga kesihatan dan keselamatan ida dan baby...tguk tak baby kat blog kak ida...berdoa selalu muga ida selamat.

@_da said...

Nis rasanya doc dah nampak ura2 boy or girl tu.. hihi tp dia bg suprise plak...

@_da said...

Kak ida.. luv u.. tima kasih mendoakan saya... insyaallah kali ni jaga dgn baik.. ni pun dah lama sgt tak balik kg sebab takleh travel.. hhuhuhu...

CatlinaFly said...

samelah..sy penah naik 4kg sebulan selepas trimester pertama tu..nurse soh diet & rajin jalan2..(bukan jalan2 window shopping aa..jalan2 naik turn tangga ke hehe..)..ha ah ye..dah berapa bulan?anak sulung gak ke?

CatlinaFly said...

oh ye..dr suspect sy ade diabetes mase tu..sbb tu naik mendadak..alhamdulillah takde ape2..pembawakan budak..selera naik mendadak!

@_da said...

ye ker catlina.. naik sampai 4 kg tu yg takut kan... dlm masa kejap je leh naik byk.. sy pun risau... kalau ikutkan nk baby yg ke 3.. tp kali ni yg nampak sihat.. dua dulu misscarriage...

SSulieana said...

ida dh bape weeks skrg ek!...ida naik gak berat badan...su plak nurse kata underweight...huhu risonyeee...anyway jaga diri & baby k!

yani_worldpeace said...

present project yer???hehe...kena konfiden la mesti boleh nyer...

mesti best nengok baby tu...ntahla, tetibe kite rasa rindu kepada yang tiada...urmmm...

@_da said...

Su.. semua supplement vitamnin yg doc bg tu su makan tauuu...

@_da said...

Tu la yanie... dah tugas kan... jd Mc majlis tu...

sabar ye yani.. jgn putus asa berusaha tau.. insyaallah allah makbulkan org yg sabar...

Powered by Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Exchange LINK...

    Your Link/

Disclaimer

Dilarang mengambil apa-apa jenis bentuk peniruan di dalam blog ini tanpa persetujuan tuan Tanah ya.
 
Copyright 2014 Reserved to Lakaran Hatii © Design By Cik Nurfarah