Friday, March 27, 2009

Mr. Mama or Mr Papa...

Masa ketemuan smlm hubby call dia kata jgn makan tau.. y?? dia nak masak coz dia ada ajak kawan dia makan kat umah..... hehehe okay.. nti len kali kita ajak diorg makan kat umah yek... smlm sbb tak plan kesian gak kat adam yg dah merengek nak balik lg pulak ayesha tido kan..

On the way tu kan jalan jam sure aku mmg lambat la sampai umah.. hampir kul 8.30 baru sampai.. huhu.. balik2 tgk Mr mama ni dah nak siap masak.. hihihhi...

Tengok tu gayanya siap apron bagai...

Hidangan yg special... siap decor2 ngan gubahan bagai.. hihi lawak la abg ni.. mcm makan pengantin pulak...

Udang goreng ngan pokok di tengah2.. hahahah... dia nak grg tepung.. tp tepung grg ayanm tu dah habis rupanya.. so goreng kunyit pun sodap.... nyum nyumm...


Ikan kerapu sweet sour...

Tomyam thai.. yg ni dia beli... tp nak kelentong kata dia masak.. alahai mcm la org tak tau.. so 2 lauk di atas dia yg masak..


Yg tak bestnya dah masak banyak2 tu tetiba kawan dia kata tak jadi nak dtg coz pevi ke perhimpunan umno tu.. ayoooooooooo sape nak makan ni abg? takan kita berdua termasuk baby ni.. hihi.. takpela bedal jek... tp mana nak abis.. banyak tu... huhuhu.........


sebelum tu teringat lak kita ada dessert.. choc moise cake... aku beli ngan kakak kat opis... sgt sedap tau.. rasanya mcm cake yg kat secret recipe tu.. yg bestnya.. choc cake ni murah aje.. Rm10 sebesar2 1 tupperware ni.. cayala... lepas ni harus order lg.. sambil tgk tv sambil layan cake ni.. adoila. sebab baby dlm perut kata sedap la mama makan la lagi..(pepandai je) hihih... takpe after bersalin nti kita diet habis2an yerk.... heheheh..



Apapun Mr Mama ni masak mmg sodap... hehhe... bininya ini hanya tinggal duduk n makan.... khekhekhe.. Tq mr. mama...

13 bebelan kawanku:

Dj Epoi said...

Walaweeeeeeeeeeeeiiii

Betui tak betui nih....Mr Papa yang masakan?

Bila nak panggil Gua test masakan Mr Papa nih heheheheheh
Gua pasal makan tak malu nyer heheheheh

♥chentaMAYA™ said...

mak reti buat!
hahah!~

Diamilikku said...

pandai gubahan ehhhk your hubby...

Maswani said...

untungnya ada Mr Mama kan..huhu..

cendawanintim said...

suka tengok hubby awak decorate food tu cantik2...kretip maaa!!!

@_da said...

Bro DJ epoi.. nti kita set ajak bro makan kat umah.. dia mmg suka masak.. kdg2 berebut nak masak.. kuikujikuikk

@_da said...

maya... dia mmg suka masak..

@_da said...

Kak su.. dia suka decor apa2 yg ada dlm fridge.. sudahnya gubahan tu tak di makan pun..

@_da said...

maswani.. ikut mood rajin datang la tu..

@_da said...

Kak cen.. dia bab tu mmg ler suka..

IdaShah said...

teror nya masak siap dgn gubahan
caya lah mr.mama

Wife to Firdaus Ghazali said...

nak order kek coklat bole?

MariaFaizal said...

How sweet....I consider you one of the luckiest women on earth :D

Err..akak teringin nak order moist choco cake tu jugak, but susah pulak kita nak jumpa.Your officemate tu stay kat mana yea dik? Ada delivery service?

Thanks in advance.

Powered by Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Exchange LINK...

    Your Link/

Disclaimer

Dilarang mengambil apa-apa jenis bentuk peniruan di dalam blog ini tanpa persetujuan tuan Tanah ya.
 
Copyright 2014 Reserved to Lakaran Hatii © Design By Cik Nurfarah