Saturday, March 14, 2009

Nyum....nyumm

Bangun pagi ni teringat sesuatu nak makan.. dari hari tu lg.. tp tak kesempatan.. so memandangkan hari ni weekend yg maybe tak kemana2 lg pagi ni, bangun awal n terus ke dapur ingin melangsaikan sesuatu yang teringin di tekak ni... heheheh


Intro dulu... air teh o untuk hubby as he request.. n anmum ler tuk diri sendiri....


Set breakfast pagi ni....


Ni dia...penangan sejak tengok blog anis buat lempeng cicah sambal tumis ikan bilis.. aku asik teringat nak makan lempeng yang dah lama tak mmg tak buat ni... buat sambal tumis dulu, letak ikan bilis n bawang lebih sket bg ummphh.. heheh.. then barula buat lempeng lak.. kejap aje dah siap... huhu 1st masuk mulut rasa mak aiii mcm sedap sgt je.. lepas hajat.. (hahah perasan sendiri la kan sedap)...:P ..dalam 10 keping lempeng yang aku buat, aku leh masuk 1 keping 1/2 je... Memula tu kemain la punya nak makan.. teringat berhari-hari, tp bila dah ada depan mata skit je plak yg mampu di telan.. lain2 hubby aku la perabihkan... huhuhu...sabau je la..


psttt : Sekarang ni agak bahaya sket pantang tgk makanan ke gambo makanan kat blog org ke , aku mula teringin ... kalau tak mau la asik teringat... huhuhu

4 bebelan kawanku:

fuadnis said...

hehe..jadi gak eida wat lempeng tu yek..tapi sambal kita lain kot..eida pakai cili kering merah ke??nis pakai cili api..lagi podas n umpphhh kot..

la sket je makan??besalah eida..nispun kdg2 mcm tu..teringin nye bukan main..ingat berhari2 tapi makanye sket jek..muaahaahaa....

TiNiE said...

pergh..sedap tu...sambal tu nmpk terangkat abisss..tingin lak aih...

Diamilikku said...

hehehhehehehe..
mcm2 org ngandung nih teringin ehkkk.
pantang tgk kat blog ada jer yang diteringin kan....
lepas nih kak su plak nak buat lempeng n sambal ikan bilis....
hahahahahhahahaha

PuteriSatu said...

salam kenal dari akak n family...teko tu yang tak tahan tengok tuh..hiks....

Powered by Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Exchange LINK...

    Your Link/

Disclaimer

Dilarang mengambil apa-apa jenis bentuk peniruan di dalam blog ini tanpa persetujuan tuan Tanah ya.
 
Copyright 2014 Reserved to Lakaran Hatii © Design By Cik Nurfarah