Saturday, April 18, 2009

Doa Selamat di ofis...

Semua ni plan last minit... cadangnya aku nak tempah cupcake.. tp kan boleh la terbizi itu ini.. tau2 ingat birthday sendiri masa 15hb tu dah malam dah... banyak kali search kat internet pasal cupcake ni kan kena tempah awal seminggu sebelum atau 3 hari sebelum delivery... alamak.. pikir punya pikir mmg tak sempat.. ada masa sehari je tinggal.. balik umah bincang2 ngan hubby.. dia kata takyah susah2 buat je yg senang.... Sebab hajat dia nak buat sedekah memandangkan birthday aku pun jatuh hari jumaat.. sangat elok la tu kan...

Setiap tahun aku memang akan raikan untuk appreciate hari kelahiran aku ke dunia ni... sape lg kalau tak diri sendiri kan.. susah payah mak jaga aku dalam perut sampai hari lahirnya aku ke dunia.. so ianya mesti di ingati dengan sesuatu yang indah... tp sejak ada hubby ni diala yg meraikannya... mcm tahun lepas aku buat makan2 jugak di ofis... Tahun ni disebabkan TAK SEMPAT tempah cupcakes.. (huhuhuhu) aku pun plan lain lah.. teringat ada sorang kakak kat opis tu pandai masak tau... so aku call dia untuk order pulut kuning ngan rendang daging.. So kakak tu kata ok On je la.... (nak masak sendiri harap maaf la kalau pulut ni den tak berapa mahir lg + ngan malas .. hehheh)

So pagi td kakak tu dah siap bungkus dalam daun pisang lg.... dia punya bau mak aiiii... menyelerakan.... tp aku packing la siap2 masuk polystryn senang untuk di agih-agihkan nanti... Semua opismate aku bg seorang satu termasuk staff2 ku... 50 bungkus semuanya di SPONSOR by my HUBBY.. tq sayang... hehhehe..

Agenda pancking di dalam pantry waktu breakfast tu....


Tak rugi ordet ngan kakak ni.. sangat sedap.. rendang pun sedap...

Kebetulan pagi ni ada meeting start 8.30 pagi... So aku letak sebahagian pulut ni di tempat meja jamuan meeting tu.. then time break semua akan dapat rasa.. Tetiba BOS masuk bilik meeting nyanyikan lagu BIRTHDAY kat aku.. hahhahaha..... malu nyerrrr.. dah tua pun dia buat aku cam budak2.. dah nak jd mak orang dah sy ni boss.... Selepas tu doa selamat untuk aku.. Alhamdulillah...

Apapun hari ni di lalui dengan happy sgt... birhtday wish dari family especially HUbby, Mak, n family2 ku.. Dan yang paling ramai adalah dr kawan-kawan2.. tak kira yg kat opis, kawan -kawan study dulu pun yg dah lama tak contact tetiba sms wish huhhh tu lg terharu rasa... My student dan Ex student pun sms .. n hmm ingat juga mereka walaupun dah grad... dan yang paling BEST birthday wish yang banyak dr kawan-kawan BLOGGER.. buat aku betul2 terharu... Happy sesangat... Terima kasih semua mendoakan untuk diri ini n my baby... aku amat bersyukur mempunyai rakan-rakan yg ramai di sekelilingku...


My Opismate telah menghadiahkan aku ini.....


NOr aka mama Aiman.. my best friend kat opis... belikan mommy to be ni kasut baru.. sukernyerrrr..... hari-hari dia tgk kaki aku yang bengkak dgn kasut yg semakin tak muat ni kan... asalnya aku kirim kat dia suh belikan kasut cam dia coz dia ni pun baru je lepas bersalin 3 bulan lepas.. dia tau la kan mana kasut2 yg selesa.. aku ingt kalau takde nak g la weekend ni cari kasut... sekali dia dah presentkan pulak kasut ni.. alahai so sweet... tq mama aiman.. lov u....


petang sebelum balik keje.. hubby dah call... suh siap2 lepas magrib nak dinner kat luar... next entry kita citer g dinner plak yerr... hehhe... daaa


THANX TO ALL MY FREN BLOGGER YG WISH BIRTHDAY KAT SY.....LUV U ALL.... MUAHHHH

7 bebelan kawanku:

Maswani said...

salam eida...hepi belated b'day..moga panjang umur n murah rezeki..
sori lama x dtg..
take care ur baby..

prettyrain said...

rajin nye akak prepare smua tuh.
mcm sy nk join skali, nk mkn pulut tu jugak. hehe.
nway, happy birthday!!

Dj Epoi said...

Captain Joy bawa makan kat mana entah....mesti special.......

Gua nyer Pulut Kuning mana?
Kalai dah habis........besuk tolong buatkan Gua Pulut Biru sebagai ganti hehehehhehehe

Selamat Jadi Hari dik!!!!! kuikuikuik......

fuadnis said...

eeii..nampak sedap je pulut kuning n rendang tu..padahal baru je makan haritu..he..he..

TiNiE said...

hepi besday da!!!
uihh, sedapnyer pulut kuning tu..
dan, kasut tu ada nama kaktini..
heheheh

saveme_zero said...

nak jugakkkkkkkk

Tie said...

Salam Eida,

Happy birthday, sorry lambat sampai... kak tie sibuk betul.

Moga2 terus sihat, bahagia dan mewah rezeki.

Comel hadiah tu...bolehlah bergaya, sebab tapaknya memang sesuai pun.. :)

Kak tie dah tukar ke blog di http://kayteeze.wordpress.com

BLog memori tu kak tie tutup.

Powered by Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Exchange LINK...

    Your Link/

Disclaimer

Dilarang mengambil apa-apa jenis bentuk peniruan di dalam blog ini tanpa persetujuan tuan Tanah ya.
 
Copyright 2014 Reserved to Lakaran Hatii © Design By Cik Nurfarah