Wednesday, April 15, 2009

Dodol Oh dodol.....

Haritu masa breakfast saje la sembang-sembang.. citer pasal makanan la.. kuih la... masing-masing bukak citer la.. lain-lain negeri mcm2 la resepi... Dan masa borak2 tu aku ada cakap "sedapnya kalau dapat makan dodol yg lembik2 tu kan"
cakap kosong je la kan.... bukan yer-yer pun...

dan HARI ini kan.. akak opis aku bagi ini kat aku....

Bila di belek-belek dodol rupanya

YEAAA... Dapat dodol....


Jadi la walaupun sikit kan.. kalau dah teringin bila masuk mulut tu nikmatnya rasa..


Sedap tau...

Thanx to kak ecah... aku hanya cakap sesaje aritu.. tp dibawaknya pulak.. dia kata adik dia yg bagi bawak balik dari kelantan.. tak sampai hati dengor aku nak makan dodol katanya.. ada sikit pun dia jadila katanya...alhamdulillah murah rezki babyku ni... hanya Allah membalas jasa kalian... aminn

5 bebelan kawanku:

Tie said...

Ooo...kak tie tak berapa suka dodol sebab sakit gigi...

Dodol terengganu lain sikit, dibungkus dlm daun palas...

*SiRibenMerah said...

hehehe.. dodol la pulakkk.. sedap tapi liat.. hiksss.. =)

ai said...

rezeki anak kau! dapt gak merasa dodol. Aku pon suke gak dodol lembek2 liat2 camtu..

MariaFaizal said...

Dik,
Akak pernah rasa dodol paling sedap dlm dunia, hehe..

Masa tu bulan puasa kat rumah my friend in Perak.Then, abahnya tgh masak dodol dlm kuali besar.Masa almost nak angkat, my friend offered kalau tgh 'cuti' "ko rasa la.."

Cedok dodol letak dlm piring & lari masuk dlm bilik my friend,makan dodol yg belum ada bentuk & masih melting!

Absolutely fantastic feeling as if i was on top of the world! Seumur hidup x pernah rasa 'high' mcm tu :D Penangan dodol baru masak...

Cheers dik...

RaFFLeSiA MeRaH said...

bila peknen, memang org sekeliling akan prihatin pd keinginan kita kan?? syokkknyer jadi org peknen ni....sebut jer tup2 dah ader org bwkkan....rasa mcm puteri raja la pulak...hikksss....

Powered by Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Exchange LINK...

    Your Link/

Disclaimer

Dilarang mengambil apa-apa jenis bentuk peniruan di dalam blog ini tanpa persetujuan tuan Tanah ya.
 
Copyright 2014 Reserved to Lakaran Hatii © Design By Cik Nurfarah