Thursday, May 14, 2009

BBQ kat kg...

Kali ni entry orang malas.. main tepek gambo je... minggu ni agak kurang sihat sebab tu byk entry yg terperap...

Today ni pun aku MC.. smlm perut rasa tak sedap.. asik kuar masuk tandas.. yg aku ingat aku makan sup.. tp ntah nape sakit perut smlm.. pepagi td dah bangun tp kepala rasa weng-weng pening..dah siap pakai baju keje semua tp dah kul 7.30 masih terduduk tepi katil... pening kepala ++ malas hihi... hubby suggest suh rehat.. akupun sms bos n assistantnyerr.. so now aku berehat2 tp aku ikut hubby ke opis.. tunggu dia siap keje n kalau sempat nak g check up baby kat pakar.. 2 bulan dah rasa aku stop coz dah refer kat klinik gov.. tp rasa dah lama tak tgk my little junior kat dalam ni.. kalau papa dia tak bz maybe sempat arini g chek up..

Ni pic kat kg ari tu.. kan dah 5 bln tak balek, harus balas dendam celebrate.. heheh.. plan ngan hubby nak buat BBQ.. dia mmg suka sgt la.. abah pun 1 kepala ngan dia.. aku just follow.. tak larat den lerrr...

Coslow ni aku buat.. hehe senang ajerrr... yg susah2 sket bg kat diorg.. hehhe




nyum..nyumm.. ranggup sayur2 ni.. cincang2 jer....


vegetables...

nak buat jagung bakar... manis tau..

ready bakar arang.. ( baru beli set ni .. haha len kali senang nak buat bbq lg)..


Hubby marinate.. tang ni dia terror coz dulu dia penah bukak kedai western masa abis study.. tp kejap je..ada lamb, beef, ayam n sausage...

memulakan sesi..

aku prepare yg mudah2 je.. ala bukan ramai pun kami 1 family je ada la 5 org jek..


Ni dua org kuat yg semangat ber Barbeque.. hahah my abah n my hubby.. abah sexy nampek pewot.... hahahah..

org yg rajin bab bakar membakar nih...

sempat lg nak bersnap2 bagai kan...

ni adik buat.. just goreng je... nugget n fries..

tadaaaa.. dah nak masak..

ini budak gemok yg nak kawen tu ( adik).. weiii jaga sket nti tak cun oo ko nak kawen gemok2...
aku takpe gemok semulajadi.. keh keh kehhhh...

ni lerr hidangan aku.. sket jek... dah la gemok ni.. nti makan byk2 takut lg bam bam.. pic aku tak dapek nak tepek.. hahah sensored..:P

amboi... sampai kering kontang dah semuanya.. bagus.... tak membazir... heheh


Apapun enjoy sgt.. pic aku ngan mak tak dapek nak tepek kat sini.. sensored... heheh.. 3 hari kat kg lepas rindu dendam.. byk benda yg aku dapat uruskan bantu sket2 mak n abah tuk kenduri yg tak tinggal beberapa hari lg ni.. nti aku appear kan kad kawin adik tu... hehe daaa.........

15 bebelan kawanku:

MariaFaizal said...

Eida,
Best & Yummy nya tengok BBQ.Rindu nak buat family gathering and talk about all great things in life :D

You have me an idea of how to spend quality weekend with my family now :)

Cheers dik! (but please do drink plenty of fluid to replenish what you've lost during cherry-berry.Take care)

saveme_zero said...

aku nak BBQ...huwaaaaaaaaaaa

@e_da said...

SIS MARIA... mmg happening kalau dah duk ramai2 makan apapun jd sedap...

ida dah ok sket kak..heh tq ya..


SU.... apalagi weekend ni berBBQ la.. hehehe

Diamilikku said...

hurmm ieda..memang best kan dapat buat bbq...huhuhuu...semalam kitorang ada majlis kat opis..ada bbq jugak..yg itu akak tuju dulu..berpiring2 makan lamb...hehehhe..ari nih dah ting tong sakit kepala...

@e_da said...

Kak SUE.. ida tak berani mkn lamb sgt aritu.. takut panas kat dalam.. heheh makan beef ngan ayam je.. hehehhe

Cik Puan*PIE said...

syoknya bbq...entah smpat entah tidak buat bbq time bsday ku nnt ni...plan nye kemain..

hani said...

wahhh...semuanya sedap!!!.
teros rasa lapa..hahaha..:p

isya said...

bestnya, buat bbq lg.. isya last buat bbq pun bln feb aritu kat rompin.. elok la tu ida, rehat je kat umah..harap semuanya ok..

yatie chomeyl said...

bestnya dpt wat BBQ kat kg. hr sabtu ni pon geng2 msia kat sini nk wat BBQ gak..nsb baik, kalau x mesti meleleh air liur yatie lps tgk pic2 nih hik3x

Mama Mya said...

salam kenal.. tumpang baca yer :).. bestnye wat bbq

watie
http://www.quefamili.com

@e_da said...

haja.. suh baby tunggu dulu.. ibu dia nak ber BBQ.. hehehh

HANI.. cepat2 g makan.. hehehe


ISYA.. thanx dah ok sket dah...


ALahai yatie.. kalau terliur kena cepat2 buat tu.. buat sesedap k...



hi mama MIA.. salam kenal juga... thanx ya dtg sini..

RaFFLeSiA MeRaH said...

amboiii...mkn besar yerrr, jap lagi baby kuar mata pun ikut biru, hehehehe.....

Dj Epoi said...

Salam Dik....

Walaweiiiiiiii Captain Joy nih serba bley arrrr...Bertuah Badan dapat laki macam tuh!!!

Terimakasih diatas komen anda.....

Take Care Dik...Salam sama Captain Joy

IdaShah said...

senang yer buat coslow
tp tak penah cuba
pasni nak try buat gak

@e_da said...

try la idashah.. sonang jo...

Powered by Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Exchange LINK...

    Your Link/

Disclaimer

Dilarang mengambil apa-apa jenis bentuk peniruan di dalam blog ini tanpa persetujuan tuan Tanah ya.
 
Copyright 2014 Reserved to Lakaran Hatii © Design By Cik Nurfarah